Catrice Crushed Crystals Nail Polish (Lakier do paznokci o piaskowej fakturze)

• 21 stycznia 2017 o 16:57
    Oyster & Champagne
    Muszę przyznać, że mnie rozczarował. Uwielbiam takie brzoskwiniowo-różowe kolory na paznokciach. Wydają mi się eleganckie i "czyste". Miał być to lakier do zdobienia paznokci - jeden brokatowy paznokieć. Ten odcień zapowiadał się fantastycznie. Niestety jest bardzo przezroczysty. Potrzeba kilku warstw żeby paznokieć był równomiernie pokryty. Radziłam sobie tak, że kładłam go na gąbeczkę i potem stemplowałam paznokcie. Użyłam go maksymalnie 3 razy i stwierdziłam, że to trochę za dużo zachodu. Kupiłam go za grosze na promocji więc nie było mi go szkoda wyrzucić.
  • 14 października 2015 o 14:53
    Polecam
    Mam lakier o numerze 06 Call Me Princess. Lakier kupiłam po obniżce za 6,99zł w drogerii Natura. Jestem bardzo zadowolona. Lakier utrzymuje się dość długo i ma przepiękny kolor już nie mówiąc o brokacie, który bardzo uwielbiam. Jeżeli znajdę w jakieś drogerii te lakiery z tej serii to zamierzam kupić inne kolory. Używam tego produktu od: 1-2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    mikia20
    1 marca 2015 o 15:10
    Jedna z najlepszych czerwieni
    Piękny Royal Redding zwrócił moją uwagę od razu - a przy malowaniu okazał się jeszcze ładniejszy. Po pierwsze - pozwolę sobie na zachwyty nad kolorem. Jest to klasyczna czerwień, niezbyt ciemna i co najważniejsze - pasująca do zimnego typu urody. Najczęściej jaśniejsze czerwienie mają ciepły odcień. Może to się wydać dziwne - ale jak upuści się kroplę lakieru na paznokieć, to od razu mi się kojarzy to z świeżą krwią. Baza lakieru jest ciemniejsza, jaśniejszy jest czerwony brokat, który ma wyraźny błysk - razem tworzą idealny kolor. Po drugie - lakierem się bardzo wygodnie maluje, odpowiednia, nie za gęsta konsystencja, dobry pędzelek. Po trzecie - lakiery piaskowe ogólnie mają dobrą trwałość na paznokciach, a ten jest jeden z najtrwalszych. Na dodatek za bardzo przystępną cenę. Polecam jak najbardziej, ja nie mam do niego zastrzeżeń. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 19 listopada 2014 o 15:47
    Ciekawe.
    Posiadam 2 kolory : 04 Oyster & Champagne - w opakowaniu wygląda cudnie, chociaż trochę rozczarowałam się jego przezroczystością - miałam nadzieję że będzie raczej na brzoskwiniowo-złotej bazie, tak przynajmniej mogłoby się wydawać. Tymczasem po pomalowaniu uzyskujemy po prostu drobinki brokatu - na pierwszy plan wybijają się złote i czerwone, ale doszukuję się też jakichś jasnych. Białych? Brzoskwiniowych? Coś w tym guście. Testowałam go w wielu połączeniach kolorystycznych i śmiem twierdzić, że najbardziej efektownie wygląda nałożony na beżowe, różowe i brzoskwiniowe lakiery - ale to już jak kto lubi. Po zaschnięciu ma delikatnie piaskową formułę, ale drącą - nie zaczepia się o swetry itd. Przez to maleńskie rozczarowanie ucinam jedną gwiazdkę. 05 Stardust - perełka. W krótkim czasie przekonał mnie do srebra (z reguły na swoich paznokciach wolałam złoto). Posiada mnóstwo drobniutkich srebrnych drobinek na lekko prześwitującej, szarej bazie. Idealnie wygląda połączony dosłownie z każdym kolorem, jakiego próbowałam. Faktura już o wiele bardziej drapiąca, granitowa. Żeby wydobyć z niego większy błysk i zredukować drapanie wystarczy pociągnąć go top coatem po wierzchu ;-) Nie będę się rozpisywać na plusy i minusy, bo konkretnie zrobiłam to w recenzji Ultimate Nail Lacquer tej firmy - a nie zauważyłam różnicy w jakości między tą a tamtą serią. Jakościowo bardzo wysoki poziom. Nie odpryskują, wytrzymują do tygodnia, szeroki wygodny pędzelek, szybkie schnięcie, zero smug, niska cena, piękny efekt. Nic tylko kupować ;-) Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
    Kittieh
    9 listopada 2014 o 18:06
    przeciętny
    Być może troszkę mnie zawiódł ze względu na to, że był po promocji (jak wiadomo...). Wybrałam z tej serii kolor nr. 3 w opakowaniu wygląda na intensywny róż, na paznokciach również. Niestety po nałożeniu dwóch warstw na następny dzień zaczął mi odpryskiwać. O zmyciu nie wspominam, ale wszystkie lakiery z brokatem ciężko się zmywają. Ten, który ja mam nie różni się niczym od tych tańszych lakierów. Używam tego produktu od: paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie