I nie dzieje się (prawie) nic. I nie stanie się nic aż do końca, jak przypuszczam:(
No cóż, kupiłam (z)wiedziona recenzją poniżej. I własnymi nadziejami oczywiście;)
Ze skórą pod oczyma mam problem: zmarszczki (widoczne głównie przy uśmiechu, ale jednak), cienie, poranne podpuchnięcia, przesuszona skóra. Komplecik taki :brzydal:
Serum stosowałam wraz z kremem, codziennie rano i wieczorem przez pierwsze 2 tygodnie, potem tylko raz dziennie, zazwyczaj rano, bo zauważyłam, że dobrze znosi poranne opuchnięcie powiek;), a do tego kupiłam nowy krem pod oczy i chciałam móc obserwować jego działanie.
Szklana buteleczka z zakraplaczem - wygląda nader profesjonalnie, medycznie i o takie wrażenie zapewne chodziło;). Nie zmienia t faktu, że aplikacja na okolic oczu nie jest zbyt wygodna, zawsze wylewa się nie tyle co trzeba (bo za dużo) i niekoniecznie tu gdzie trzeba (bo uważać trzeba aby ni dostało si do oczu. Ostatecznie zaczęłam wypuszczać kropelki na palce i nimi aplikować. Wolałabym jednak pakowanie z pompką, zamiast przerostu designu nad treścią:cool:
Konsystencja: gęsto-wodnista, czyli jak woda, tylko ciut gęściej. Znakomicie ułatwia wklepanie/wsmarowanie, wchłania się idealnie pozwalając na błyskawiczną aplikację kremu.
Działanie: ... hmmm ... no właśnie. Może 5-6 tygodni to mało, ale moja poprzedniczka zobaczyła efekt po 3, więc czuję pewien zawód. Choć z drugiej strony co skóra/problem to reakcja może być inna.
Niemniej u mnie sprowadza się głównie do nader szybkiej redukcji porannego opuchnięcia i redukcji cieni do akceptowalnego poziomu.. W sumie i to dobre;), ale czuję niedosyt.
Wspomaganie nawilżenia może i jest, ale w skali mikro. Zmarszczek preparat nie ruszył:nie:.
Skóra jest być może minimalnie bardziej napięta, ale tak na kilka %.
Po pierwszych 2 tygodniach zmieniłam krem pd oczy i mam podejrzenie, że to raczej jego zasługa, bo efekt był skokowy.
Cena: milutka, ale i więcej to raczej wart nie jest:nie:
Ogółem dostaje 2,5 gwiazdki, c oznacza w tym wypadku 50/50,bo część obietnic spełnił, niestety nie tych dla mnie ważniejszych.
Jednak myślę, że to może być niezły produkt dla osób, które ni mają jeszcze zmarszczek, ale pozostałe problemy owszem. Być może na skórze tych szczęściar efekt będzie bardziej widoczny, a i pomoże utrzymać dobrostan.
Ja go zużyję do końca, ale już szukam czegoś innego, a tego raczej już nie kupię.
Używam tego produktu od: 10.07.2014
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego