Wella Safira

• 14 stycznia 2014 o 1:54
    Beznadziejna!!!
    Wybór tej farby był totalną pomyłką. Mam delikatne włosy. Chciałam znaleźć coś, co zmieni ich kolor, ale jednocześnie nie zniszczy za bardzo. Nie trafiłam. Ta farba spaliła mi włosy niczym tania farbka, jaką robiłam eksperymenty w gimnazjum. Zostały mi po niej sianowate włosy, a sam kolor też szałowy nie był. Nigdy więcej!!! Długo musiałam regenerować włosy po tym czymś. Właściwie większość trzeba było po prosty ściąć. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: dwa (na długie włosy) i ani jednego więcej!
    emi2012
    24 maja 2013 o 10:53
    bdb
    Ku mojemu zaskoczeniu (i niezadowoleniu) produkt safira zniknął z rynku, a w każdym bądź razie z rossmanna. Używałam go regularnie. To była najlepsza farba na rynku: wydajna, długo utrzymująca się na włosach, z cudowną odżywką dołączoną do opakowania. Stosowałam różne odcienie: 9/01 Nektar księżycowy, 10/0 Kwiat wanilii, 11/7 Jedwab Arabii. Z tego co pamiętam najlepsze były 2 ostatnie. Punkt za piękne nazwy odcieni:) Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: dużo
  • 10 listopada 2012 o 21:08
    idealna
    Ja również nie rozumiem dlaczego tej farby już nie ma na rynku. To była zdecydowanie najlepsza farba jaką miałam okazję używać. Miała przepiękny zapach, intensywne kolory, które przez bardzo długi czas nie traciły na świeżości i w najmniejszym stopniu się nie zmywały, włosy były po niej nie zniszczone a wręcz przeciwnie - były mięciutkie, lśniące i puszyste, ze skóry też dosyć dobrze się zmywała. Jedynym minusem jaki jestem w stanie wymyślić to skąpa gama kolorów. Naprawdę w tym momencie nie widzę dla siebie zamiennika na rynku, bo każda kolejna farba okazuje się nie do przyjęcia. Używam tego produktu od: używałam przez 3-4 lata Ilość zużytych opakowań: bardzo dużo
    twiggz
    4 stycznia 2012 o 11:00
    Bardzo dobra farba
    W czasach kiedy farbowałam się na ogniste czerwienie, często używałam odcienia 66/46 Dzika orchidea. Farba i balsam pachną przecudnie! Czymś orientalnym, chyba jakąś przyprawą. Amoniak w farbie oczywiście czuć, ale mimo wszystko ma w sobie zapach takiego orientu :) Ładnie i równomiernie kryje, kolor wychodził zawsze bardzo intensywny, jednak nie była to totalnie sztuczna czerwień, ale taka ładna, stonowana z mocniejszymi akcentami na niektórych pasmach. A ten odświeżacz koloru to strzał w dziesiątkę. Każda farbująca się na intensywne czerwienie kobieta wie, że dość szybko płowieją i kolor gaśnie. Z Safirą nie musiałam się martwić, że będę chodzić ze spranym kolorem. Dwa i cztery tygodnie od koloryzacji używałam odświeżacza i działał świetnie. Farba godna polecenia, dużo lepsza od niektórych "profesjonalnych". Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: koło 6-7
    amru
    2 stycznia 2012 o 16:46
    Dobra farba.
    10/0 Kwiat wanilii - oceniam ten kolor. Farba bardzo dobra. Trwała, kolor wygląda dość naturalnie, nie jest żółta (!), nie niszczy włosów. Ja osobiście kupiłam ją w zwykłym sklepie, pod wpływem impulsu - chcę coś zmienić. Wróciłam do domu, zafarbowałam włosy, kolor wyszedł śliczny, jasny, naturalny, jak najbardziej zgodny z tym, co pokazuje producent. 1 opakowanie farby starczyło mi spokojnie na włosy do ramion. Potem użyłam L\'Oreala, który był dramatem, zastanawiam się nad powrotem do tej farby. Jedyny minus to mały wybór kolorów (wg mnie oczywiście), żaden nie jest moim ideałem. Używam tego produktu od: lata zeszłego roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe