Nivea Visage, Krem nawilżający na dzień do skóry normalnej/mieszanej

• 7 lipca 2009 o 18:46
    Zapychacz.
    Kiedy powiedziałam pani w drogerii, że mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, ta zaproponowała mi ten krem. Cóż, nie uważam, by był to zbyt dobry wybór. Krem znajduje się teraz w niespecjalnie higienicznym słoiczku, ale to da się przeżyć. Zapach nie jest szczególny, ale też nie nieprzyjemny - ot, taki znośny. Nawilża bardzo średnio, pozostawia okropną tłustą warstewkę. I co najgorsze, strasznie pozapychał mi pory. Po jego odstawieniu wszystko powoli wraca do normy. Co do wydajności ciężko mi się wypowiedzieć. Myślę, że jest jednak całkiem wydajny. Zobaczymy, jak sprawdzi się na nogach, bo przecież trzeba go jakoś wykorzystać ;) Używam tego produktu od: używałam przez miesiąc, obecnie odstawiony. Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno.
    horde
    7 grudnia 2007 o 16:34
    swietny krem
    BARDZO WAZNE: najlepiej poprosic o probke w drogerii zanim kupi sie cale opakowanie! Zuzylam juz dwie tubki tego kremu w wersji dla skory suchej, ale nie bylam z niego zadowolona (krem w wiekszosci przypadkow ladowal na nogach/ramionach). Potem wpadla mi w rece potrojna probka kremow nivea (do suchej,mieszanej i tlustej) i wlasnie ten do miesszanej okazal sie idealny! Mam skore sucha i wrazliwa, wiec bylo to pewne zaskoczenie. Plusy: +swietnie nawilza na dlugo +ladnie sie wchlania +pojemniczek-tubka jest wg mnie najlepszym rozwiazaniem dla jakiegokolwiek kremu +jest tani +ma ladny zapach - typowy dla kosmetykow nivea, ja tam go uwielbiam! +jest dosc wydajny +radzi sobie z luszczaca skora na nosie!!! Minusy: -zostawia delikatna tlustawa warstewke Używam tego produktu od:1,5 roku Ilość zużytych opakowań:wersji do mieszanej skory: 1
  • 18 września 2006 o 9:01
    Nieporozumienie
    Nie wiem jak to nazwać, ale na pewno nie jest to krem nawilżający. Daje ten sam efekt co Nivea starego typu (ta w granatowym płaskim pudełku, którą używało się do butów, pięt i na łokcie) - wydaje się, że działa póki jest. Po zmyciu jakby jej nigdy nie było. W zasadzie jest to standard jeśli chodzi o kremy z niższej średniej półki, ale po tak szeroko reklamowanym kosmetyku spodziewałam się więcej. Jak na krem nawilżający ma koszmarny ciężar, jest tłusty i klejący. Miejsca przesuszone po jego nałożeniu nadal wołają pić i pozostaje uczucie ściągnięcia. Dobry jako maska - nałożyć grubą warstwę w ciągu dnia, gdy jesteśmy w domu i czekać aż się wpije. Używam tego produktu od: paru dni. Ilość zużytych opakowań: 1
  • 7 kwietnia 2006 o 14:49
    cienki
    Bardzo przeciętny krem.Już lepszy od niego jest zwykły nivea. Natłuszcza i pozostawia lepką warstwę,nawilża.Nie chce się wchłaniać i ma dziwną konsystencję-jakby woda z olejem cos w tym stylu.Mocno przeciętny.
    koculek
    3 marca 2006 o 14:33
    moze byc
    Nie jest drogi, ladnie pachnie ale przez to i moze szczypac (mnie czesto szczypie na polickach). Gesty i skora rzecywiscie nieco sie po nim swieci, ale ladnie nawilza czy tez natluszcza. Wydajnosc w normie...