Marion Zabieg laminowania `Diamentowy połysk`

Stara wersja produktu

Marion Zabieg Laminowania Diamentowy połysk w saszetce 2x10ml

• 6 marca 2020 o 21:41
    Daje efekt przyjemnych wygładzonych włosów. Bardzo fajny produkt :-)
    Produkt mnie zaskoczył, gdyż w sumie za tą cenę nie spodziewałam się fajerwerków ;) Włosy po użyciu maski są sypkie i lśniące. Produkt na moich mocno uwrażliwionych rozjaśnianiem włosach naprawdę sprawdza się nieźle!ładnie się rozprowadza, przyjemnie pachnie, włosy są miękkie i jedwabiste ale nie do końca błyszczą jak u gwiazdy i nie do końca poskromione. Może przy kolejnym użyciu będzie lepszy efekt,jak za taka niska cene to naprawde super. zdecydowanie moge polecic kazdemu kto chce miec gładkie włosy
    Zalety:
    • gładkie włosy,skuteczność,ułatwia rozczesywanie włosów,wydajność,zapach
  • 3 marca 2020 o 13:24
    Recepta na błyszczące, gładkie włosy.
    Jestem włosomaniaczką uwielbiającą testować nowości. Na zabieg laminowania firmy Marion trafiłam zupełnym przypadkiem. Bardzo podoba mi się, iż za cenę niespełna 3 złotych otrzymujemy 2 saszetki z produktem oraz czepek. Ja mam włosy bardzo długie, do pasa, więc te 2 saszetki starczają idealnie na jeden raz. Produkt ma kremową konsystencję i dobrze rozprowadza się po włosach, do tego bardzo przyjemnie pachnie. Zaś po zrobieniu zabiegu laminowania moje włosy były gładkie i nawilżone. Do tego świetnie się rozczesywały, były proste, miękkie, nie puszyły się. Zwiększył się również połysk. Produkt ma bardzo przyjemny zapach i jest tani. Osobiście niebieska wersja trochę bardziej przypadła mi do gusty, gdyż dawała lepszy efekt, ale ta także jest godna polecenia :)
    Zalety:
    • niska cena
    • wygładza i prostuje włosy
    • niweluje puszenie
    • włosy łatwiej się rozczesuję, są miękkie i wyglądają na zdrowsze
    • przyjemny zapach
    vronov
    4 lutego 2020 o 16:48
    Średni efekt
    Używa od:próbka
    Skusiłam się na wersję "Diamentowy połysk" z nadzieją na proste i lśniące włosy i niestety nie wyszło to do końca tak jakbym tego oczekiwała. Włosy nie były proste, były delikatnie pofalowane. Co do połysku to faktycznie można było zauważyć, że są fajniejsze w dotyku i bardziej się błyszczą, ALE produkt sprawił, że niesamowicie się puszyły. Musiałam użyć prostownicy, bo wyglądało to tragicznie. Zapach ok.
    Zalety:
    • lśniące włosy
    Wady:
    • brak jakichkolwiek efektów oprócz błyszczących włosów
    • włosy bardzo się spuszyły
  • 8 listopada 2019 o 13:43
    Idealnie wygładza trudne i niezdyscyplinowane włosy.
    Używa od:próbka
    Moje włosy mają tendencję do puszenia się i elektryzowania, często trudno je ułożyć i wygładzić, nawet stosując środki do stylizacji. Ten produkt Marion bardzo dobrze sobie z nimi poradził i planuję kolejny zakup tego produktu. Kosmetyk zakupiłam w drogerii Pigment (ale wcześniej widziałam ten produkt w różnych miejscach, w tym także w dyskoncie więc nie powinno być problemu z jego dostępnością) - opakowanie kosztowało około 8 zł. Produkt znajduje się w dwóch "jednorazowych" saszetkach połączonych ze sobą w jedną całość przy pomocy zgrzewu. Do opakowania dołączony jest czepek foliowy. Opakowanie jest w tonacji intensywnej czerni. Na drugiej stronie opakowania jest dokładna instrukcja obsługi. Saszetki w założeniu są jednorazowe tj. każda z nich na jeden zabieg, niestety w przypadku włosów dłuższych konieczne jest zużycie obu saszetek, gdyż produkt nie jest zbyt obfity. Do otworzenia saszetek niezbędne jest użycie nożyczek. W środku znajduje się przyjemnie pachnąca gęsta maseczka, którą należy nałożyć na włosy. Produkt jest bardzo gęsty, więc niezbyt łatwo nakłada się go na włosy, wymaga to pewnej wprawy i dokładności, zwłaszcza, że kosmetyku nie jest za dużo i trzeba nim umiejętnie gospodarować by wystarczyło na całe włosy. Producent zaleca trzymanie na włosach przez 5-10 minut, ale w przypadku włosów grubszych i mniej podatnych nawet 15 minut. Przyznam, że nieco zagapiłam się z zegarkiem i przetrzymałam produkt na włosach jeszcze dłużej. Kosmetyk łatwo się spłukuje z włosów, już na tym etapie widać, że mocno odżywia i "dociąża" włosy (dotyczy włosów suchych i rozjaśnianych oraz zniszczonych). Po zmyciu kosmetyku producent zaleca wysuszenie włosów suszarką, jednak ze względu na bardzo późną porę oraz zmęczenie pominęłam ten etap i po prostu poszłam spać po uprzednim lekkim wysuszeniu włosów ręcznikiem. Pomimo to następnego dnia rano włosy wyglądały naprawdę nieźle - bardzo dobrze wygładzone, nigdzie nie odstające, miękkie i przyjemne w dotyku, a przy układaniu nie musiałam używać żadnego środka do stylizacji. Po raz pierwszy po prostu wystarczyło włosy dobrze "zaczesać" szczotką i tyle. Włosy również dość dobrze lśnią, ale przy moim kolorze (średni blond) nie jest to zbyt dobrze widoczne, myślę, że efekt będzie lepiej widoczny przy włosach ciemnych. Generalnie jestem bardzo zadowolona z zabiegu i planuję powtórkę (zgodnie z zaleceniem producenta czyli co 3-4 raz, zresztą zabieg jest tak odżywczy i mocny, że częściej stosowany mógłby przeciążyć włosy). Polecam w przypadku włosów takich jak moje czyli grubych, niezdyscyplinowanych, suchych, zniszczonych. Nie jest to produkt do każdego rodzaju włosów, stąd pewne niezadowolenie niektórych recenzentek.
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie z dołączonym czepkiem
    • cena adekwatna do jakości
    • przyjemny zapach
    • łatwy do spłukiwania
    • bardzo mocno wygładza włosy
    • mocno odżywia
    • nadaje miękkość i blask
    • ułatwia stylizację
    Wady:
    • nie dla każdego rodzaju włosów
    • porcje w saszetkach są raczej oszczędne
    Drogeria Jasmin
  • 25 kwietnia 2019 o 9:03
    Zdecydowanie słabsza niż tradycyjna wersja
    Nie wiem czemu, ale ten "diamentowy połysk" zupełnie im się nie udał. Podstawowa wersja (niebieska saszetka) jest dużo lepsza i skuteczniejsza w działaniu. Ten produkt ogranicza się do roli przeciętnej odżywki. Żadnego szczególnie widocznego efektu nie ma co się spodziewać. Nie warto.