Pudry do włosów

Bumble and bumble Pret - a - Powder Puder oczyszczająco - modelujący do włosów

Bumble and bumble Pret-A-Powder

• 16 czerwca 2022 o 14:56
    Jedyny porządny suchy szampon
    W zasadzie ten puder to mój hit. To tak naprawdę suchy szampon. I to jedyny, który sprawdza się na moich blond włosach- odświeża je, podnosi u nasady, nie zostawia białych śladów. Naprawdę wypróbowałam już różne suche szampony, nawet te polecane typu Batiste, ale żaden nie był tak super jak ten. W zasadzie to mój hit, bo włosy wyglądają po nim całkiem nieźle. Skłamałabym mówiąc, że zawsze osiągam wymarzony efekt, ale to pewnie zależy od dobrego dnia włosów ;) W każdym razie polecam, szczególnie osobom, które- tak jak ja- nie były zadowolone z suchych szamponów. Zapach jest raczej neutralny. Minus jest jeden- cena. Ale puder wysypuje się na dłonie i jest całkiem wydajny.
    Zalety:
    • naprawdę działa
    Wady:
  • 21 lutego 2019 o 14:31
    Przeciętny
    Suche szampony i pudry raczej nie są dla włosów za zdrowe, ale ułatwiają życie. Używam ich tylko w ostateczności, kiedy np. źle domyję głowę po olejowaniu i ten trzeci dzień taki mniej świeży niż bym chciała. Puder B’n’B to jednak trochę co innego, bo poza tym, że działa jak suchy szampon (potwierdzam, odświeża włosy, wyglądają na właśnie umyte), to jeszcze mocno odbija włosy od nasady. Tego już trochę nie rozumiem, bo każdy suchy szampon to robi i nie ma w zasadzie potrzeby dorabiania jeszcze ideologii. No, ale puder kosztuje miliony monet, obłędnie pachnie (słodko, jak puder dla dzieci i cukierki) i ma inną konsystencję, nie jest w sprayu, trzeba go wysypać na dłoń i wetrzeć we włosy. Co prawda można też puder wysypać bezpośrednio na włosy, ale osobiście nie polecam tego rozwiązania bo łatwo wtedy o obrudzenie sobie całego ubrania. Ogólnie ten produkt działa bardzo dobrze, na prostych włosach jest niezastąpiony, zwiększa objętość. Na kręconych ten zabieg raczej nie jest potrzebny, ale zdaję sobie sprawę, że są kręconowłose z „przyklapem”, dla nich powinien sprawdzić się przednio. Odświeżanie kręconych włosów też czasem jest potrzebne i można użyć pudru, ale wychodzę z założenia, że to raczej rzadkość i wolę zwykły suchy szampon, który jest prostszy w użyciu. Puder matuje włosy, tak jak i suche szampony, nie zauważyłam tu różnicy w ich działaniu. Opakowanie jest bardzo ładne, ale wadliwe, ciągle się zatyka, więc problematyczne staje się używanie produktu na szybko. Nie polecam, zwłaszcza przed pracą, kiedy się spieszymy i jesteśmy już odpowiednio ubrane, bo można wylądować z białym proszkiem na głowie, twarzy, ubraniach, a nawet butach. Suchy szampon to naprawdę rzadki gość w moim domu, więc nie ma sensu kupować Bumbla. Używałam go kiedy miałam proste włosy (keratynowe prostowanie), ale teraz już są znowu kręcone, odżywają, nie widzę więc sensu wydawania aż takiej dużej kwoty na coś, co mogę kupić o wiele taniej.
  • 14 stycznia 2018 o 22:07
    KWC
    +to najlepszy puder do włosów jaki miałam i zarazem jedyny, który nie powoduje u mnie skutków ubocznych, +bardzo wydajny, mam wrażenie, że się nigdy nie skończy, nie pamiętam ile miałam poprzednie opakowanie, ale to mam już rok i jeszcze jest, +obłędnie pachnie, jak perfumy, zapach trochę zbliżony do Meteorytów Guerlain, +to jedyny produkt na całej kuli ziemskiej, który nadaje moim włosom objętości, +nie obciąża i nie przetłuszcza, +kiedyś byłam w hardcorowej sytuacji, robiłam tatuaż na plecach i nie mogłam go moczyć, nie umiałam umyć włosów zbytnio, więc dwa tygodnie używałam tylko tego pudru, owszem, pod koniec już mnie głowa swędziała, ale na włosach nie było ani grama tłuszczu i wyglądały świetnie, aż zbierałam komplementy, więc musiały wyglądać lepiej niż zwykle:) +nadaje takiej przyjemnej lekkości włosom, +nie używałam go jako suchego szamponu, ale to widać po aplikacji, że bardzo odświeża, +dostępna mała wersja podróżna za 49 zł, więc każdy może wypróbować, czy odpowiada mu ten produkt, +piękna szata graficzna, uwielbiam, +efekt uniesienia włosów jest bardzo długi, nawet 2-3 dni, +bardzo się przyjemnie z nim pracuje, ma konsystencję przyjemnego proszku, a la cukier puder, -/+jestem jasną blondynką, więc u mnie tego nie widać, ale wydaje mi się, że może bielić włosy, -/+bardzo delikatnie usztywnia włosy u nasady, ale to nie jest problem, nie wpływa na wygląd fryzury, tylko na włosy w dotyku, -drogi, moim zdaniem to naprawdę dużo jak na puder, -beznadziejne dozowanie, pamiętam, że przy poprzedniej butelce się wkurzyłam i ją zwyczajnie rozcięłam nożyczkami, po prostu puder zatyka ten otwór (jak talk dla dzieci) i nieraz trzeba się namachać, żeby coś wyciągnąć
    ev6
    22 marca 2017 o 17:02
    bardzo lubię - jako puder do stylizacji włosów, super
    Mój ulubiony puder do stylizacji - próbowałam też różnych innych typu Taft itp, ale ten mi bardziej odpowiada, mam wrażenie że dużo lepiej trzyma włosy w ryzach. Nie traktuję go jako suchego szamponu ! tylko jako puder do układania włosów i nadawania im objętości. Zazwyczaj posypuję nim włosy u nasady już po wysuszeniu włosów na szczotce - bardzo dobrze się sprawdza, włosy są uniesione, efekt utrzymuje się dość długo i podbija działanie innych produktów dodających objętości. Drugi sposób, o którym gdzieś przeczytałam i okazał się zaskakująco skuteczny: posypanie pudrem i wtarcie go nieco u nasady włosów jeszcze kiedy są nieco wilgotne, przed całkowitym wysuszeniem. Potem trzeba resztę fryzury ułożyć suszarką jak zwykle. Ten patent stosuję, gdy potrzebuję jeszcze większej objętości, daje naprawdę świetne rezultaty. Nie mogę ocenić, czy bieli włosy, ponieważ na moich jasnych tego nie widać. Oczywiście nieco usztywnia włosy, jak inne produkty tego typu - w końcu na tym polega ich działanie. Opakowanie - ładne, przyjemnie wygląda na półce w łazience. Dozownik wysypuje pożądaną ilość pudru. Cena - za duże opakowanie - spory wydatek, ja kupiłam małe (format podróżny) i mam je około roku, nie stosuję codziennie, ale wydajność jest naprawdę dobra. Myślę że nie ma sensu porywać się na pełnowymiarowy produkt, bo ten mały wystarcza naprawdę na długo. (moje włosy - cienkie, delikatne)
    cora
    14 czerwca 2015 o 19:33
    rzekomo luksus
    Bardzo niewygodny w aplikacji. Dla mnie suchy szampon to ma być w sprayu. Pierwszy sygnał, że coś jest nie tak, skoro kosztuje fortunę, a w użyciu nie jest tak komfortowe jak suchacz za 10 zł z drogerii... Buteleczka, hmmm, pudru, do naciskania i sypania/rozpylania na głowie- cóż, większej bzdury dawno już nikt nie wymyślił. Tymczasem dałam się nabrać. Preparat odświeża włosy faktycznie, dodaje objętości fryzurze, ale usztywnia włosy i powoduje swędzenie głowy u mnie, co za skandal, skoro produkt jest tak drogi! Na szczęście kupiłam mniejszą wersję 14 g za mniej niż 59 złotych, bo w promocji. Rzecz jest szalenie wydajna, ładnie pachnie, za to daję 3*, choć naprawdę zasługuje na 1. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 14 g w użyciu