IsaDora Velvet Touch Compact Powder Puder prasowany

IsaDora velvet Touch Compact Powder puder prasowany 10 g

suzi27
    3 grudnia 2020 o 22:18
    Piekne wykonczenie
    Puder gości w mojej kosmetyczce od kilku lat. Uzywam koloru nr 10, transparentny. Na co dzien do wykonczenia makijazu uzywam najczesciej sypkiego, natomiast w ciagu dnia do poprawek Isadora sprawdza sie bardzo dobrze. Przede wszystkim nie przyciemnia i nie zmienia koloru podkladu, troszke bieli, ale po krotkim czasie "wtapia" sie, pozostaje niewidoczny. Czesto uzywajac pudrow w kamieniu do poprawek zauważyłam, ze kazda kolejna poprawka robi wiecej szkody, niz pożytku, powoduje efekt maski, ten puder tego nie robi. Jest to bardzo jasny odcien transparentny, zadnego rozowienia skóry, nie wchodzi w pory, co jest nuestety czeste przy poprawkach niektorymi pudrami. Daje aksamitne wykonczenie, przy ciemnej karnacji moze przeszkadzac to delikatne bielenie. Warty uwagi, moj ulubieniec od lat.
    Zalety:
    • Transparentnosc, nie zmienia koloru, nie przyciemnia.
  • 12 listopada 2017 o 4:35
    Dobry puder
    Jedyne co mogę powiedzieć o tym pudrze to fakt, że jest dobry. Stosuję go już kawał czasu (co świadczy o jego wydajności) i jestem zadowolona. Nie mam zbyt dużego porównania, bo nie używałam zbyt wielu pudrów ale z tego jestem zadowolona. Spełnia swoje zadanie, tj. matuje cerę, nie wysusza jej i nie tworzy jakieś niefajnej i widocznej warstwy na cerze.
    Zalety:
    • ładne odcienie
    • nie ciemnieje na twarzy
    • przyjemnie się aplikuje
    • eleganckie opakowanie
  • 14 sierpnia 2017 o 9:17
    Uwielbiam ten puder
    Używam go od wielu lat i zuzylam juz wieeeele opakowań. Moim zdaniem jest niezastąpiony. Rzeczywiście daje duże krycie co jest rzadkością w tego typu pudrach. Moj ulubiony kolor wpada lekko w zoltawe barwy ale dla mnie to duży plus bo pięknie maskuje zaczerwienienia. Ma jedwabista konsystencję przez co skóra wygląda bardzo gładko. Polecam nakładać go beautyblenderem lub platkiem dołączonym do opakowania (wtedy efekt jest najlepszy ) U mnie nie podkreśla suchych skórek i jeśli macie problem z suchymi skorkami to polecam raczej peeling a nie narzekanie na puder .
    Zalety:
    • Krycie
    • Konsystencja
  • 22 czerwca 2017 o 13:58
    Przyjemny, ale nie za te pieniądze.
    Kupiłam puder w odcieniu transparentnym, jestem w trakcie pierwszego opakowania, ogólnie nie mam problematycznej cery, szukałam pudru typowo do wykończenia makijażu, dający lekkie, naturalne wykończenie. I co by nie mówić puder spełnia moje oczekiwania i sumie nie miałabym się do czego przyczepić, gdyby nie jego cena, która regularnie sięga 80 złotych. Produkt dobry, daje fajne aksamitne wykończenie, dość trwały, jednak za tę cenę nie ma fajerwerków. Spodziewałam się czegoś lepszego i moim zdaniem lepiej do tych 80 złotych dołożyć i kupić np. Maca, który jakością biję Isadore na łeb, lub kupić np. puder z Rimmela Stay Matte, który jest trzy razy tańszy a efekt daje taki sam ...
    Zalety:
    • daje ładne aksamitne wykończenie
    • estetyczne opakowanie z lusterkiem
    • przyzwoita trwałość
    Wady:
    • spora cena a szału nie ma
  • 13 czerwca 2017 o 10:14
    Nieskazitelnie aksamitny mat, ale z podkreśleniem suchych skórek
    Chyba po raz pierwszy zdarzyło mi się pomyśleć, że producent oddał nazwą istotę produktu. Velvet Touch to w największym skrócie dokładny opis wykończenia. Podobnie, jak w przypadku aksamitu-materiału jest bardzo matowe i wyraźnie miękkie (w sensie zmiękcza rysy twarzy). Nie jest to może obecnie najmodniejsze ani też najpopularniejsze wykończenie (zwane przez niektórych ,,płaskim matem"), nie sposób odmówić mu jednak pewnego uroku, o czym wspomnę jeszcze dalej. Mam odcień Soft Mist i z perspektywy jego używania piszę recenzję. Działanie: Puder jest mocno sprasowany i można nakładać go swobodnie dołączoną gąbeczką, ale też pędzlem. Efekt osiągnięty za pomocą pędzla jest dość delikatny, ot, matowy woal okalający twarz i utrwalający makijaż. Gąbeczka za to pozwala wyczarować na twarzy prawdziwy, bezkompromisowy aksamit. W praktyce, na mojej mieszanej cerze oznacza to zero połysku w strefie T na około 4-5 godzin, czasem również dłużej (sebum pochłania świetnie, gorzej sobie radzi dopiero, kiedy skóra się spoci). ,,Wymazuje" rozszerzone pory, bardzo zmniejsza widoczność nierówności na skórze (wszystko w rodzaju drobnych krostek, małych blizn i niewielkich zmarszczek). Jest to mój ulubiony puder do utrwalania korektora pod oczami, bo ładne ,,spłaszcza" głęboką dolinę łez i zmniejsza widoczność zmarszczek mimicznych, a korektor, którego używam obecnie świetnie się z nim ,,dogaduje" (nie ciemnieje i nie wchodzi w zmarszczki). Matowe wykończenie jest nieco płaskie, za to tworzy iluzję bardzo gładkiej, matowej, świeżej cery. Z jednym ,,ale" - podkład bardzo podkreśla suche skórki. Nie twierdzę, że nie nadaje się do suchej cery, bo nie szkodzi moim suchym policzkom, nie wysusza ich bardziej ani nie podrażnia, ale osoby używające wysuszających preparatów punktowych na trądzik i posiadaczki suchych skórek w skrzydełkach nosa powinny trzymać się od niego z daleka. Co do działania na cerę, nie mogę mieć zarzutów, nie zapycha mnie ani w żaden sposób nie szkodzi, lubi go zarówno strefa T, jak i suche partie (z tym zastrzeżeniem, że nie używam go codziennie, ponieważ lubię też inne typy wykończenia w makijażu). Kwestie techniczne: Puder sprasowany jest bardzo mocno i umocowany w opakowaniu solidnie. Upadek mu niestraszny, podobnie jak całemu pudełeczku. Same walory estetyczne opakowana są jednak wątpliwe. Puder do najtańszych nie należy, ale pudełko to brzydki, łatwo rysujący się i przyciągający drobinki pudru plastik. Lusterko wklejone jest bez większej dbałości o wygląd, a gąbeczka jest cienka, niezbyt puchata i mizerna (chociaż trzyma się, mimo rachitycznego wyglądu). Podsumowując: Polubiłam ten puder, ale podkreślam, że jest to wykończenie, które przypadnie do gustu osobom lubiącym mocny mat. Nie ma się co łudzić, że będzie dobrze wyglądał na suchych skórkach lub jeśli ktoś ma dość długie włoski na twarzy. Dla niezdecydowanych polecam tester lub wersję podróżną (nieduża, wydajna i znacznie tańsza, bo coś ok. 25 zł)
    Zalety:
    • matowe wykończenie, optyczne ukrycie porów cery, nie zapycha i nie nasila zmian na skórze, nie wysusza
    Wady:
    • brzydkie opakowanie, podkreśla suche skórki i włoski