Vichy Ideal Soleil [Capital Soleil], Emulsion Anti-Brillance Toucher Sec SPF 30 Matująca emulsja do twarzy SPF 30 - wysoka ochrona

• 24 marca 2020 o 20:34
    Filtr idealny
    Mój ukochany filtr do twarzy. Długo szukałam idealnego kremu i myślałam, że nie ma czegoś takiego jak idealny filtr, myślałam że zawsze wszystko będzie nie tak. Jednak udało mi się znaleźć swój ideał. ❤️ W końcu znalazłam filtr, który nie bieli i nie tłuści (a wręcz matowi!) , a przy tym ma całkiem wysoką ochronę. ] Do tego idealnie nadaje się pod makijaż, mój podkład nie wchodzi z nim w żadną interakcję.
    Zalety:
    • Nie tłuści ( a nawet matowi)
    • nie bieli
    • nie zapycha!
    • jest wydajny
    Wady:
  • 12 czerwca 2019 o 15:46
    Dobry matujący filtr
    Polubiłam się z tą emulsją. Sprawdza się jako baza pod makijaż nawet w gorące dni. Mam skórę mieszaną, a ten krem ładnie ja zmatowił na kilka godzin mimo 30 stopniowego upału. Troszkę wysusza moje skłonne do wysuszania policzki, tam nakładam dodatkowo krem nawilżający. Nie podrażnia i nie zapycha skory. Przy nakładaniu trzeba pamiętać żeby działać szybko, bo może zostawiać białe smugi, za pierwszym razem mi się to przydarzyło. Odrobina wprawy i teraz nie pozostawia żadnych śladów. Rzeczywiście chroni buzię przed słońcem, nie poparzyło mnie mimo SPF zaledwie 30. Zapach ma lekko wyczuwalny, mi nie przeszkadza. Tubka jest poręczna, odpowiednia np na wyjazd. Myślę, że sięgnę jeszcze po ten produkt, ale również z SPF 50. Jest dość drogi, warto szukać promocji.
  • 3 kwietnia 2019 o 15:23
    bardzo fajny
    Mam cerę tłustą i sprawdza się u mnie doskonale, nie wpływa na wygląd makijażu, wtapia się w skórę. Posiada wysoką ochronę, jest wydajny, nie zapycha, nie widzę żadnych minusów, a używam go już od pół roku. Polecam
    jasnapj
    20 lipca 2018 o 14:27
    Spełnia obietnice producenta
    Urzywam tego kremu już chyba 3 sezon i naprawdę sprawdza się wzorowo. Ma jedyną mini wadę, która nie przeszkadza mi bardzo, tym bardziej, że wynika to zapewne z faktu rzeczywistych właściwości matujących produktu. Mianowicie: rozsmarowując go na twarzy trzeba działać szybko i dokładnie, gdyż pojawia się na twarzy delikatna "mączka", która zastyga na twarzy na białawy mat. Czasem nawet lubię ten efekt delikatnego wybielenia, kiedy moja twarz jest lekko zaczerwieniona od podrażnienia, albo z powodu nie użycia filtru i przypalenia noska ;p Polecam dla skór mieszanych/tłustych, warto wydać więcej pieniążków na taki krem. Nie powoduje on wyprysków, które u mnie pojawiały się stosując tańsze filtry.
    Zalety:
    • matuje
    • nie powoduje wyprysków ani innych problemów skórnych z którymi zmagają się cery tłuste
    • chroni prze słońcem
    • nie przesusza
    GoodBoy
    15 czerwca 2017 o 14:56
    porażka
    Bardzo lubiłem poprzednią wersję w biało-pomarańczowej tubie. Dawała ochronę matując przy tym na długo. Najnowsze wersja w błyszczącej pomarańczowej tubie została zmieniona na gorsze. Przestała matowić skórę, a w dodatku po nałożeniu zostawia białe ślady, roluje się.... Na koniec zapach, w starej był taki wakacyjny przyjemny, w nowej czuć nieprzyjemnym bliżej nieokreślonym zapachem. Vichy zniszczyło świetny produkt.... :/
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • wszystko