Balea Zarter Reinigungs Schaum mit Lotusbluten Extrakt Pianka do mycia twarzy z ekstraktem z lotosu

• 18 lipca 2019 o 20:00
    Uwielbiam ją
    Wiele pozytywów na jej temat czytała i słyszałam, że w końcu trzeba było ją kupić. Pianka jest tania, bo kosztuje 2 e, albo nawet trochę mniej. Opakowanie jest bardzo wygodne i działa bez zarzutu. Pianka jest gęsta i delikatna, ale nie zamienia się w wodę od razu po nałożeniu na twarz. Można spokojnie chwilę pomasować. Zapach jest może delikatnie męski, ale nie jest szczególnie intensywny, by mi przeszkadzał czy drażnił. Pianka jest bardzo delikatna. Moja cera jest mieszana w stronę suchej z przetłuszczającą się strefą T. Nie lubi się z silnymi preparatami do mycia. Pianka nie zawiera sls, więc skóra po umyciu nie jest ani ściągnięta ani sucha. Nie jest też zaczerwienieniona. Nawet skóra jest po jej użyciu jakby bardziej miękka. Pianka dobrze oczyszcza skórę, mam na myśli takie oczyszcZanie gdzie makijaż jest w 100% zmyty. Jeśli moja skóra dosyć mocno się przetłuściła albo nałożyłam na noc dużo pielęgnacji i nie wszystko się nie wchłonęło, to mam potrzebę umyć buzie dwukrotnie. No chyba, że używam do mycia szczoteczki, wtedy za jednym myciem mam poczucie czystości i świeżości skóry. Pianka jest też bardzo wydajna. Ja używam dwie pompki na całą twarz i to w zupełności wystarcza. Chociaż wydajność przy tak niskiej cenie nie jest jakimś problemem. Dla mnie jest naprawdę super. Jak wasza skóra lubi się z takimi preparatami do mycia bez sls, to naprawdę warto. Tym bardziej, że obecnie na rynku coraz więcej jest pianek do mycia i ich ceny są naprawdę spore. Miałam wersje z awokado i ta jest lepsza. Chętnie wypróbuję następnym razem wersje do skóry wrażliwej. Ale ta pianka zostanie ze mną na długo, długo.
  • 4 grudnia 2018 o 14:22
    Jest ok :)
    Kupiłam będąc w dm w Niemczech, za drobne. Generalnie mam cerę mieszaną, raczej w kierunku tłustej ale teraz jesienią potrzebuję jednak czegoś delikatnie nawilżającego, także eksperymentalnie kupiłam właśnie ten produkt. Pianka delikatnie myje, zmywa podkład więc jest jest ok, posiada też baardzo przyjemy świeży zapach; być może jak kiedyś będę przy okazji w dm to sięgnę po nią znowu :)
  • 26 czerwca 2018 o 18:12
    Przyjemna.
    Pianka kosztuje naprawdę grosze w DMie. Ja używam jej do oczyszczenia skóry po nocy i czasami do zmywania balsamu myjącego od Czarszki. Wiadomo, z tłustym balsamem, nie poradzi sobie tak jak mydło aleppo, ale zawsze coś... Tak więc trochę dziwią mnie opinie, że ta pianka zmyła komuś wodoodporny tusz. To nie jest kosmetyk do tego i na pewno sobie z tym nie poradzi. Chyba, że ktoś lubi chodzić z niedomytymi oczami.... Jeśli chodzi o poranne oczyszczanie, to sprawdza się super. Przede wszystkim lubię jej świeży, pobudzający zapach. Od razu daje zastrzyk energii na dalszą część poranka. Zmywa dokładnie całą wieczorna pielęgnację, nie wysuszając przy tym skóry. Nie daje też poczucia skrzypienia, więc osoby, które tego nie lubią powinny być zadowolone. Pianka jest bardzo wydajna. Używam trzech pompek dziennie i mam ją od miesiąca, a zużyłam ponad połowę dopiero. Mam porównanie z pianka Cosnature i tamta nieporównywalnie szybciej mi się skończyła. Mimo, że tamta miała lepszy skład, to tą jakoś bardziej lubię. Może ze względu na przyjemność używania. Do wszystkich jej atutów dochodzi niska cena. Polecam.
    Zalety:
    • wydajność,
    • solidne oczyszczenie bez efektu ściągnięcia,
    • zapach,
    • cena,
    Wady:
    • poza tym, że jest niedostępna w Polsce, brak.
  • 26 lipca 2017 o 12:48
    Mój ulubieniec
    Piankę kupiłam zachęcona ceną w DM. U mnie sprawdza się idealnie, zmywa makijaż, skóra jest miękka i przyjemna w dotyku, nie powoduje podrażnień. Używam jej każdego dnia i jestem zadowolona. Opakowanie bardzo mi odpowiada, jest wygodne w użyciu. Minusem jest dostępność (u naszych zachodnich lub południowych sąsiadów. )
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Poręczne opakowanie
    • Skóra jest miękka
    • Nie wysusza
    Wady:
    • Dostępność
  • 22 października 2016 o 22:28
    Baardzo lubię
    Zanim zaczęłam używać pianek do mycia twarzy, używałam do tego celu kremów firm Nivea i Balea... Ale od kiedy odkryłam pianki, już wiem, że do kremów nie wrócę. Zarter Reinigungs Schaum mit Lotusbluten Extrakt jest pianką, którą w tej chwili używam i muszę przyznać, jest naprawdę super, Delikatna, ale dokładnie zmywa cały makijaż, nawet z tuszem wodoodpornym radzi sobie świetnie, wystarczą 3 psiknięcia na dłoń, dokładne rozprowadzenie jej na buzi, a skóra jest bardzo dobrze oczyszczona. Nie wmasowuję jej zbyt długo, po prostu myję chwilkę i spłukuję, bez problemu znikają wszystkie ślady makijażu, skóry mi nie podrażnia, nie ma efektu ściągnięcia, wszystko jest tak jak powinno być, cudów jakiś nie oczekuję, czy też pielęgnacji jakiejś szczególnej, od tego mam kremy i sera, pianka ma tylko dokładnie oczyszczać skórę i robi to w stu procentach. Bardzo wygodne opakowanie z wygodną pompką, która w trakcie dozowania zamienia ciecz znajdującą się w porządnej plastikowej, i przezroczystej butelce w piankę, łatwo można kontrolować ile produktu jeszcze nam zostaje. Pianka bardzo wydajna. Minusem jest dostępność produktu w Polsce, Balea to marka własna drogerii DM, które w odróżnieniu od Rossmanna nie posiadają sieci w Polsce, pozostają nam jedynie wizyty zakupowe w Niemczech, Słowacji i ewentualnie internet.