Bath & Body Works Paris Amour, Fine Fragrance Mist Mgiełka do ciała

• 3 grudnia 2019 o 16:04
    Nie mój zapach
    Mgiełkę zakupiłam w ciemno w sklepie internetowym, nie mogąc osobiście sprawdzić jej zapachu. Kiedy do mnie dotarła i powąchałam ją po raz pierwszy, troszkę się zawiodłam. Liczyłam na coś kwiatowo-słodkiego a ta mgiełka taka nie jest. Jeśli miałabym określić ją jednym słowem, powiedziałabym, że jest bardzo nieoczywista. Ciężko mi nawet określić jej zapach po powąchaniu. Jest to raczej zapach wiosenno -letni, bardzo lekki i średnio wyczuwalny. Po paru godzinach mimo mocnego spryskania nie czuć go na ciele czy ubraniu. Żałuję bardzo, że koło mnie nie ma sklepu firmowego Bath & body works bo testując inne zapachy wiem, że są one piękne i trwałe a ta mgiełka po prostu jest nie dla mnie. Opakowanie ma piękne, pojemność dużą.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • nietrafiony zapach
    • nietrwała
  • 27 listopada 2016 o 21:36
    Romantyczny i zwiewny.
    Cenię sobie "kompozycje" zapachowe B&BW. I przeogromnie żałuję, że nie mieszkam w Warszawie i że ich produkty nie są tańsze. Ale czasami uda mi się trafić na wyprzedaż, innym razem, ktoś przypomni sobie jaką fajną dziewczyną jestem i kupi mi jakiegoś "cukiereczka" . Ku mojej wielkiej uciesze. Paris Amour nie jest kompozycją dostojną i zimnokrwistą. To zapach ciepły, słodki, dziewczęcy, figlarny. Mocno wyczuwam w nim nuty szampana, truskawek, bitej śmietany i kolorowego lukru. Dość trwały jak na mgiełkę. Utrzymuje się na ciele ok .2-3h. Lubi też wplątywać się we włosy. Wydajny, niewiele trzeba, aby poczuć jego obecność. Lubimy się, zawsze poprawia mi humor.
  • 3 lipca 2016 o 21:19
    Winna słodycz.
    Jak na mgiełkę to produkt ma faktycznie fajną trwałość. Szczególnie na ubraniach lubi zatrzymać się na dłużej. Zapach jest dość intensywny i złożony jak na mgiełkę. Słyszałam określenie, że to zapach francuskiego szampana. Być może. W każdym razie mi się podoba. Jest słodkawy, ale nie przesadnie mdły. Troszkę otulający. Podobno nutami głowy są mandarynka, truskawka, liść czarnej porzeczki, kwiat jabłoni, frezja i szampan; nutami serca są jaśmin, brzoskwinia, plumeria, różowy tulipan i lilia wodna; nutami bazy są piżmo, drzewo sandałowe, ambra, wanilia i kokos. Ja jednak nie potrafię wyłuskać z całości tych pojedyńczych nut. Co w sumie jest dużym plusem i oznacza, że zapach jest na tyle złożony, że aż trudny do zdefiniowania. Nie wiem czy sięgnę po tą mgiełkę raz jeszcze w najbliższym czasie, ale tylko dlatego, że mam ochotę poznać inne. Choć trzeba przyznać, że nie są to tanie produkty.
  • 17 grudnia 2014 o 18:42
    Słodki zapach
    Kupiona na promocji,jedna z najtrwalszych mgiełek do ciała jakie miałam. Plusy: -trwałość, utrzymuje się na skórze bardzo długo -ładne opakowanie -daje lekkie uczucie odświeżenia -/+ -zapach, jest bardzo ładny, ale dla mnie osobiście za słodki -cena, jak na mgiełkę do ciała trochę wysoka, ale z drugiej strony, cena idzie tu w parzę z jakością, gdyż mgiełka jest naprawdę trwała Nie wiem czy jeszcze ją kupię, zapach nie za bardzo mi podpasował. Jednak ze względu na trwałość na pewno wypróbuję inny wariat zapachowy tej samej firmy. Używam tego produktu od: paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    AnulaQa
    17 września 2014 o 17:09
    Kokardki, baloniki, gwiazdeczki, cukiereczki!
    Paris Amour to zapach aksamitny i gładki, jadalny, wyrazisty ale nieduszący. Szampański! Ma różową naturę. Pudrową, słodką. Na pierwszy niuch nosa może wydawać się infantylny, ale im dłużej zostaje z nami, tym częściej łapiemy się na tym, że zbyt pochopnie go oceniłysmy. To prawda jest słodziutki i uroczy, ale jest też w nim jakaś dojrzałość. Pachnie wesoło. Watą cukrową, soczystymi truskawkami w bitej śmietanie, kremowym wielopiętrowym tortem weselnym, śmietankowym jojo, różówo-pudrowym kwiatem jabłoni i prawdziwym szampanem. Idealnie rozgrzeje w jesienno- zimowe dni. Poprawi nastrój nawet największemu malkontenowi. Trwałość jak na mgiełkę zapachową jest wyjątkowo duża. Zapach na ciele trzyma się kilka godzin. Polecam, szczególnie łasuchom! :))) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno, mam ochotę na więcej