Krem kupiłam pod wpływem impulsu, szukając specyfiku na moje bolączki, czyli coraz bardziej rozszerzone pory, przebarwienia i zmarszczki mimiczne na skroniach.
Ponieważ nie cierpię modlić się w sklepie nad półką, krem (jak zresztą wszystkie moje kosmetyki) kupiłam online. Słoiczek z wysyłką kosztował mnie 45 zł.
Pierwszą zauważalną różnicę w wyglądzie twarzy, zauważyłam po tygodniu codziennego stosowania kremu na noc. Mianowicie zaczęły znikać przebarwienia. Wiem, że jest to nie tylko zasługa kremu, ale tak szybkich rezultatów się nie spodziewałam.
Pozostałe zalety kremu:
- doskonale nawilża, co uważam za wielką zaletę, gdyż z reguły, kremy pielęgnująco-upiększające słabo mnie nawilżają. Ten, nałożony na fluid Sue od Skin79, nawilża idealnie
- wygładza. Natomiast efekt ten, jest odczuwalny dopiero na dzień następny a nie od razu. To dla mnie akurat jest zaletą, ponieważ nie wygładza tylko na chwilę dzięki silikonom
- zmniejsza widoczność porów do minimum
- likwiduje przebarwienia w tempie ekspresowym. Twarz ma wyrównany koloryt, jest jasna ale nie wybielona
- zmarszczki mimiczne na skroniach są minimalnie płytsze. Tego akurat się nie czepiam, bo nie ma chyba specyfiku na tym świecie, który likwiduje ten problem do zera
- błyskawicznie się wchłania, z czego wnioskuję, że moja skóra potrzebuje akurat tego, co jest zawarte w tym kremie
- nie zostawia tłustego filmu, twarz owszem błyszczy się strasznie, ale komu to na noc przeszkadza?
- nienachalny, przyjemny zapach, bardzo odświeżający
- krem nie zapycha, nie podrażnia i nie uczula
- odniosłam wrażenie, że w jakiś magiczny sposób pomaga w walce z niedoskonałościami, coraz mniej się ich pojawia
- przepiękny słoiczek!
Wady:
- krem po wchłonięciu wysycha, zmienia się w skorupkę i zaczyna się rolować. Przez kilka pierwszych wieczorów nieustannie dotykałam twarzy i rolowałam krem, teraz po prostu już nie zwracam na to uwagi
- przeciętna wydajność, słoiczek wystarczył mi na 5 tygodni codziennego stosowania
Moja twarz po tych pięciu tygodniach stosowania kremu wygląda jak po fotoszopie. Jest gładka, jasna, doskonale nawilżona i wypielęgnowana, z przyjemnością patrzę rano na swoje odbicie w lustrze. Jest to dla mnie niezbity dowód, że krem działa doskonale.
Jestem z niego bardzo zadowolona. Kupiłam go ponownie i na pewno kupię jeszcze nie raz.
Używam tego produktu od: 5 tygodni
Ilość zużytych opakowań: Jeden słoiczek 50 ml, jestem w trakcie drugiego i następne dwa czekają w kolejce