Wibo Leather Nail Polish Lakier do paznokci imitujący efekt skóry

• 13 listopada 2016 o 10:28
    Nie jest to skóra, ale i tak jest dobrze.
    Wibo po raz kolejny skusiło mnie na coś fajnego w swojej ofercie. Wybrałam nr. 4, czyli czerń. Lakier miał imitować efekt skóry, czyli nie być piaskowym lakierem. Jednak nim był, ale ten efekt również mnie zadowolił. Nie był tak chropowaty jak to przy innych piaskowcach. Do pokrycia całej płytki potrzebowałam dwóch warstw. Błyskawicznie zasychał, nie tworzył smug. Z czasem jak gęstniał stawał się trudniejszy do nakładania, a ostatni raz to była męka. Był dość trwały, utrzymywał się trochę dłużej na paznokciach bez odprysków, niż inne lakiery. Nie podobało mi się, że przy zmywaniu brudził potwornie palce, dlatego po zmywaniu starałam robić sobie peeling. Nie wiem czy jest jeszcze dostępny, chyba nie, ale jakby był to chętnie wypróbowałabym wersję nude. Plusy: - daje delikatny efekt piasku - nie odpryskuje po dniu czy dwóch - piękna głęboka czerń - nie zgęstniał mi za szybko - tani -/+ nie daje efektu skóry, opis może być mylący.
  • 1 lutego 2016 o 14:50
    Nie
    Lakiery z Wibo są ogólnie dostępne i tanie, a poza tym to można spotkać jakieś nowości. Ja skusiłam się właśnie na ten lakier. Mam kolor bardzo intensywnej czerwieni. Jeżeli chodzi o nakładanie to nie zauważyłam problemów, pędzelek klasyczny, lakier ma początkowo normalną konsystencję. Trzeba tylko szybko zamalować wszystkie "błędy" bo zasycha szybko, a potem bardzo ciężko cokolwiek zrobić. Po zeschnięciu zmienia się w chropowatą powierzchnię z małymi grudkami. Czy jest to imitacja skóry? Nie wiem. Efekt może i fajny, ale zmywa się baaardzo ciężko. Fajnie spróbować, ale bez rewelacji. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 11 czerwca 2015 o 17:16
    Gdzie ta skóra?
    Mam wszystkie odcienie tego lakieru. Najpierw kupiłam bordo i czerń, bardzo je polubiłam, więc dokupiłam czerwień i nude. Mam właściwie tylko jedno zastrzeżenie - efekt nie przypomina mi skóry. To raczej nieco subtelniejszy mniej drapiący piasek. To jednak wyłącznie czepianie się z mojej strony ;) Lakiery są bardzo fajne, dobrze kryją, szybko schną, utrzymują się prawie tydzień, co u mnie jest rekordem, zmywają się łatwiej, niż piaski. Używam tego produktu od: ok pół roku Ilość zużytych opakowań: cztery
  • 7 maja 2015 o 14:58
    Fajny, ale nie do końca to jest to, co obiecuje producent :)
    Skuszona obietnica producenta i efektem sztucznej skory niezwlocznie zakupilam ta nowosc. Bylam ciekawa czy naprawde jest tak jak to pisuje producent, jednak okazalo sie, jak zwykle, ze nie do konca.. + trwalosc + sliczne kolory + szeroki pedzelek + ladne wykonczenie + masa kolorow do wyboru + wytrzymalosc ok. 5 dni bez poprawek + dobre krycie, wystarczy 1 warstwa + mozna stopniowac intensywnosc koloru + wydajnosc - niestety nie jest to efekt skory, a raczej piaskowy lakier, za co odejmuje gwiazdke Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 całe
  • 26 marca 2015 o 14:07
    Fajna ciekawostka
    + ciekawy wygląd na paznokciu, może nie prawdziwej skóry ale jest to drobny piasek + całkiem niska cena + ładne kolory (cielisty i ciemnobordowy) + dobra trwałość + dobre krycie, wystarczą dwie warstwy przy bordowym i od biedy jedna przy cielistym + wygodny pędzelek jednym słowem: polecam! Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie dwóch