Unikalny 5-etapowy zabieg głębokiej mikrodermabrazji z kwasem migdałowym 5% to zestaw profesjonalnych preparatów opartych na formule stosowanej w gabinetach kosmetycznych, umożliwiający przeprowadzenie zabiegu w domu. Ten nowatorski kosmetyk do zadań specjalnych w szybki i wygodny sposób pozwala osiągnąć efekty porównywalne z zabiegami wykonywanymi w salonach piękności i może stanowić dla nich domową alternatywę. Dzięki zawartości cenionych składników aktywnych używanych w profesjonalnych zabiegach gabinetowych: kwas migdałowy 5%, kwas mlekowy, kwas hialuronowy, spektakularne rezultaty widoczne są natychmiast, już po jednym zastosowaniu.
Wskazania: skóra zanieczyszczona, z przebarwieniami posłonecznymi i potrądzikowymi. Cera mieszana i tłusta ze skłonnością do zmian trądzikowych.
Preparaty w zestawie do zabiegu:
- nawilżający płyn micelarny do mycia i demakijażu: efektywnie zastępuje mleczko, tonik, mydło i wodę. Profesjonalnie oczyszcza i odświeża cerę, błyskawicznie usuwa makijaż, pozostałe zabrudzenia i nadmiar sebum. Intensywnie i głęboko nawilża, tonizuje, łagodzi podrażnienia. Nie wysusza skóry,
- żel przygotowujący do mikrodermabrazji: oczyszcza, profesjonalnie przygotowuje skórę do eksfoliacji, zwiększa skuteczność zabiegu oraz wyklucza nadreaktywność skóry przed właściwym zabiegiem eksfoliacji,
- serum głęboko eksfoliujące: dzięki zawartości kwasu migdałowego o stężeniu 5% profesjonalnie złuszcza martwe komórki naskórka, widocznie wygładza, ujędrnia i rewitalizuje skórę, ujednolica koloryt. Działa bakteriostatycznie, zmniejsza wydzielanie sebum,
- płyn neutralizujący: neutralizuje działanie kwasu użytego do zabiegu, zapobiega podrażnieniom, działa kojąco na skórę,
- specjalistyczny krem z kwasem migdałowym przedłużający efekt zabiegu mikrodermabrazji na noc: optymalnie nawilża delikatną skórę po eksfoliacji, łagodzi ewentualne podrażnienia i zaczerwienienia, wygładza, ujędrnia i rozjaśnia cerę, redukuje przebarwienia. Normalizuje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza wydzielanie sebum. Przedłuża działanie zabiegu eksfoliacji, działa bakteriostatycznie.
Efekt: natychmiastowy efekt głębokiego odnowienia i wygładzenia skóry o silnym działaniu sebostatycznym i oczyszczającym.
Złuszczona, wygładzona, głęboko oczyszczona i rozjaśniona cera o jednolitym kolorycie. Przebarwienia i blizny mniej widoczne, pory zwężone, zaskórniki zredukowane. Normalizacja pracy gruczołów łojowych, zmniejszenie wydzielania sebum. Skóra ujędrniona i odmłodzona.
Ilość produktów wystarcza na 1 zabieg.
Po tym, jak bardzo zachwyciło mnie zielone serum z tej serii, zestaw do mikrodermabrazji wzięłam od razu - pomimo bardzo wysokiej ceny. Myślałam, że porządnie się skwaszę, a tu... mizerne efekty.
Zestaw kupujemy w dużym tekturowym pudełku, z dokładnie wypisanymi krokami. W środku znajdziemy pięć miniaturek - płyn micelarny, żel przygotowujący, fiolkę z kwasem, żel neutralizujący i krem przedłużający efekty. Największe nadzieje budziła fiolka z kwasem oczywiście.
Wydajność - fiolka z kwasem malutka, a innych kosmetyków więcej. Przyglądając się ilości, uznałam że w krótkim czasie użyję zestawu dwa razy. Sumiennie użyłam toniku i żelu, nałożyłam kwas... i nic. Cerę mam tłustą, grubą z zaskórnikami - nic nie ruszyło. To po serum zdarzy się, że mnie zaszczypie rana po wyprysku, a tutaj żadnej reakcji. Żel neutralizujący niepotrzebny (przynajmniej dla mnie...) a krem jako ostatni krok okazał się okropnie wodnisty. Cera się nie złuszczyła wcale.
Zapłąciłam za całość 50 złotych i to nie był udany zakup. Polecam zaopatrzyć się w porządne ilości serum kwasowych, a to sobie podarować. Mam podobny zestaw z innej firmy, zobaczymy.
Jestem dużą fanką pielęgnacji łagodnymi kwasami oraz szorowania mikrodermabrazją. Serum z kwasem migdałowym Bielendy Anti-Age to prawdziwa perełka więc i tutaj liczyłam na efekt WOW. Zestaw kupiłam za 50% ceny przy okazji promocji w Rossmanie - i całe szczęście, bo w przeciwnym wypadku byłabym bardzo zła.
Tutaj w jednym z 5 mikro opakowanek spodziewałam się znaleźć jakiś peeling z drobinkami jako etap przed aplikacją kwasów - takowego jednak nie ma. Aby oczyścić skórę nakładamy micel a następnie specjalny żel.
Kiedy przechodzimy do meritum, okazuje się, że samego gwoździa programu - czyli serum z kwasem jest tyle, co kot napłakał... Jeśli chcemy żeby spokojnie starczyło nam na chociaż jeden zabieg, to odradzam sugerowania się instrukcją i aplikowania serum najpierw na wacik a potem na skórę. Większość zostanie wchłonięta przez wacik i na twarz trafi taka ilość, która żadnych cudów nie ma szansy zdziałać. Trzeba wylać zawartość mikro fioleczki bezpośrednio na palce a potem wmasować w buzię.
Kiedy zacznie szczypać, neutralizator ładnie ściągnie z twarzy kwas. Szybka ulga po ewentualnym pieczeniu.
Kremu na noc jest najwięcej w opakowaniu. Można go poużywać z miesiąc (wymiennie z czymś łagodniejszym). Minusem jest fakt, że ma za bardzo wodnistą konsystencję. Błyskawicznie mi się rozwarstwił i po naciśnięciu z tubeczki tryskał "wodą".
Relacje zawartości poszczególnych fiolek są dla mnie dość niejasne. Samego serum można użyć tylko 1 raz, podczas gdy reszty jest nieco więcej. Ostateczni pory troszeczkę się zwęziły, skóra napięła. Spodziewałam się jednak, że po tak kilkuetapowym procesie efekt ostateczny będzie bardziej widoczny. Lepsze efekty wygładzenia uzyskiwałam stosując na noc serum Anti Age. Na pewno nie będę podchodzić do tego zestawu po raz kolejny.
Używam tego produktu od: miesiąc - dłużej się nie da ;)
Ilość zużytych opakowań: cały pełnowymiarowy zestaw