Lumene Arctic Aqua, Deep Moisture Night Cream Głęboko nawilżający krem na noc

Myonica
    17 kwietnia 2018 o 10:51
    Nie jest zły
    Krem kupiłam na promocji w związku z wycofaniem marki z Superpharm. Dość długo koło niego chodziłam i się czaiłam z jego kupnem, ale w końcu nadszedł ten dzień. Ach te obietnice producenta i połowa ceny regularnej...
    Zalety:
    • Plastikowe opakowanie. Jest lekkie i porządnie wykonane, nie rozwali się gdy je upuszczę na podłogę, a niestety bywają dni, że mam dwie lewe ręce ;)
    • Ładna szata graficzna opakowania.
    • Delikatnie ale zauważalne nawilża, jednak jest to krem raczej na cieplejsze dni, bo nawilżenie nie jest szałowe. Jak miałam na skórze jakieś przesuszenia to je niwelował, ale zimą mógłby nie dać rady.
    • Ciekawy, delikatny zapach (czuć go przez chwilę na skórze) i śliczny błękitny kolor.
    • Konsystencja kremu jest średnia, nie za rzadka nie za gęsta, a produkt szybko się wchłania. Nie zostawia żadnej warstwy kolorystycznej na skórze jak to bywa z białymi kremami i innymi w podobnych kolorach.
    Wady:
    • Już prawie nigdzie nie da się go kupić poza internetem.
    • Dość wysoka cena regularna, jeśli porównać ją ze średnim działaniem.
    • Mnie lekko szczypie przez chwilę skóra po jego nałożeniu, a nie mam skłonności do podrażnień więc nie wiem o co chodzi.
    • Działanie nie jest jakieś super, ot takie średnie
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 listopada 2016 o 15:32
    Świetne dopełnienie kremu na dzień
    Zamówiłam w ciemno przez internet, nie żałuję :) Obecnie mój najlepszy dotychczasowy krem na noc Zalety -lekki, dyskretny zapach -konsystencja -odpowiednio nawilża, ponadto rano nie ma śladów sebum -cena -bardzo wydajny Wady -brak
  • 13 listopada 2015 o 18:47
    średni
    Krem zakupilam na promocji w SuperPharm. Jest jednym z tańszych kremów tej marki, ale nie tanim. Zacznijmy od plusów: - krem dobrze się wchłania - jest wydajny - ma lekką formułę i przyjemną konsystencję - nie uczulił mnie - nie zapchał mojej cery - daje lekkie nawilżenie, ale nie jest one dogłębne i trwałe Teraz powoli zmierzamy do minusów: - nawilżenie jest krótkotrwałe - zapach choć przyjemny jest zbyt mocny, wolę delikatniejesze zapachy - nie zauważyłam działania przeciwzmarszczkowego Generalnie krem nie jest zły, ale nie jest też świetny, jest jednym z tych kremów, które kupujemy w poszukiwaniach tego ideału i o którym po ostatnim użyciu szybko zapominamy. Być może nada się do skóry normalnej, ale nie bardzo przesuszonej. Być może Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    ewalip
    26 lutego 2015 o 20:15
    Przybył mi kolejny krem do rąk!
    Miał być tańszą alternatywą dla Lierac Exclusive Serum,ale nią nie pozostał:( Pierwsze 3 aplikacje super-miękkość skóry o poranku była zachwycająca...buzia nawilżona,jakaś jeśniejsza...niebieski słoiczek kusił śmietankową zawartością,ładnie pachnącą i puszystą...ale po 4 przbudzeniu wstałam jakaś tłusta,oblepiona.Nie zraziło mnie to choć przeszło mi przez myśl,że może mi nie służyć.Kolejne dni to podskórne gule ,wychodziły jedna po drugiej...Koszmar!!!!! Zużyłam go do rąk. U mnie się nie sprawdził. 1 gwiazdka za ładne opakowanie Używam tego produktu od: 4 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Tinka*
    25 lutego 2015 o 14:03
    Warty sprawdzenia!
    Używałam wcześniej LRP Hydraphase Riche na noc. Ze względu na oszczędności postanowiłam poszukać czegoś tańszego a również dobrego. Szukałam długo aż wpadł mi w oko krem z firmy Lumene. Jako że moja skóra lubi się zapychać musiałam długo szukać kremu z dobrym składem. Zaryzykowałam. Kupiłam ten krem w sierpniu i uznałam że na noc będzie idealny. * Przede wszystkim jak dla mnie wygodne opakowanie. Dlatego, że mogę wyciągnąc cały krem z pudełeczka a nie jak w Hydraphase - dużo kremu zostaje w opakowaniu. * Super konsystencja. Trochę taki spieniony krem. Bardzo delikatny zapach ale przyjemny. * Przyjemny chłodek przy nakładaniu na skórę * Mocne nawilżenie. Pierwszy raz po przebudzeniu moja skóra wyglądała na promienną, nie zaczerwienioną. Mocno nawilżoną. Pomyślałam "WOW" ale fajny efekt. * Nie zrobił zadnej niespodzianki zapychając pory. * Po przebudzeniu skóra nie jest tłusta * Używałam go na dzień podczas zimy i sprawdził się rewelacyjnie * Jak dla mnie porównywalna jakość do Hybdraphase * Używam na dzień z tej samej serii (biały pojemniczek) i jestem bardzo zadowolona Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania 50ml