Kupiłam mini krem na promocji, z ciekawości, jakiś czas nosiłam się z zamiarem jego wyprobowania (ma tytuł In Style Beauty Buys, a ja śledzę to przedsięwzięcie). I krem mnie oczarował, dawno nie trafiłam na taką kosmetyczną miłość od pierwszego wejrzenia!
Z 3. przypadków wymienionych w opisie kremu do mojej najbardziej pasuje - odwodniona, a zaczęłam go używać kiedy skóra była mocno sfatygowna stresem, słońcem, nieodpowiednią pielęgnacją i znacząco przyczynił się do poprawy jej kondycji.
Jest bardzo lekki, żelowy, błyskawicznie się wchłania, ale też otula jakby skórę zostawiając ją niewiarygodnie wygładzoną (i faktycznie może to być zasługa kwiatu bawełny - miałam swego czasu krem do rąk, też by tołpa i też z bawełną, i pozostawiał na dłoniach taką nieskazitelną otoczkę, nie tłustą, ale ślisko-gładką, super uczucie ;) ). Z czasem czułam, że jest lepiej nawilżona, wygląda zdrowiej, a drobne zmarszczki nieco wygładziły się. Nadawał się i na noc (świetnie radził sobie sam, bez dalszej pielęgnacji) i rano pod makijaż. Używanie go było dla mnie czystą przyjemnością, bo do tego delikatnie przyjemnie pachnie. Zaskoczył mnie też wydajnością. 10 ml starczyło mi na prawie 2 tyg. przystosowaniu rano + wieczór. Wycisnęłam go dosłownie do ostatniej kropli, bo trudno mi się z nim rozstać, myślę, że odkryłam dla siebie małe kwc. Nie spotkałam po prostu podobnego kremu - praktycznie wszystkie, których do tej pory używałam miały jakiś wspólny mianownik i mogłam je porównać, przynajmniej tym namacalnym, widocznym działaniem, ten jest inny. I nazwa krem - woda jak najbardziej do niego pasuje, stopniowo obserwowałam jak moja skóra staje się taka zdrowsza. To zapewne zasługa dobrego składu (te komórki macierzyste też są wg mnie obietnicą dobrej dłuższej współpracy).
Jak dla mnie same superlatywy, może oprócz ceny, bo nie należy do najtańszych, ale są promocje. ;)
Poza tym, podoba mi się podejście firmy i wypuszczenie na rynek mini produktów, dzięki, którym nie trzeba ryzykować kupna nietrafionego produktu. Kolejny plus - piękne i higieniczne opakowanie.
Brawo Tołpa, bardzo udany produkt.