Nabłyszczacze do włosów

Toni&Guy Casual, Radiating Tropical Elixir Eliksir do włosów rozświetlający

_inga
    12 września 2021 o 15:30
    Olejek Radiating Tropical Elixir, Casual, Toni&Guy
    Olejek kupiłam w jednej z drogerii internetowych. Opakowanie to butelka z pompką o pojemności 50 ml zapłaciłam około 42 zł Mam cienkie włosy z tendencją do przetłuszczania u nasady i przesuszania na końcach, olejek dosłownie 2-3 pompki wcieram w końce jeszcze wilgotnych włosów. Po wysuszeniu włosy są miękkie błyszczące, odżywione, dobrze się układają. Olejek nie obciąża włosów, nie powoduje ich szybszego przetłuszczania. Podsumowując dobry olejek do pielęgnacji przesuszających się końcówek , warty swojej ceny. Polecam!
    Zalety:
    • ładny zapach
    • nawilża
    • odżywia, wygładza
    • nadaje połysk
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie obciąża cienkich włosów
    • filtr UV
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 7 listopada 2020 o 9:00
    Mój ratunek na puszące się włosy
    Nie pamiętam już, które to opakowanie. Na początku odstraszała mnie cena, bo jednak 40 zł za olejek to już wyższa-średnia półka. Mieszanka olejków + niestety silikony. Trzeba to mieć na uwadze, więc używam tego produktu rozważnie, tylko wtedy gdy te włosy naprawdę potrzebują ratunku. Działanie jest po prostu powalające. Gdy używam po wyprostowaniu zamiast jedwabiu, włosy są dociążone, sypkie (w żadnym wypadku nie posklejane!), lśniące i dłużej proste. Gdy używałam do kręconych włosów zaraz po umyciu na lekko wilgotne, włosy były błyszczące, sprężyste i nie puszące się. Zapach też jest bardzo przyjemny. Fajnie tak czasem wypachnić sobie włosy przed wyjściem ;) No i wygodne poręczne opakowanie z pompką. Buteleczka jest przezroczysta, więc widzimy ile produktu zostało. Olejek zużywa się bardzo powoli, jest mega wydajny. Jest to kosmetyk wart swoich pieniędzy.
    Zalety:
    • Duża wydajność
    • Nie skleja włosów
    • Nablyszcza
    • Włosy są sprężyste
    • Przedłuża efekt prostowania
    • Włosy się nie puszą
    • Niezbyt idealny skład
    Mako92
    4 czerwca 2020 o 16:39
    Szału nie ma!
    Olejek TONI&GUY Casual radiating tropical elixir był jakiś czas temu na wyprzedaży w jednej z popularnych drogerii i kosztował jedynie 9,99 zł. Zachęcona pozytywnymi opiniami nie wahałam się ani chwili i wrzuciłam go do koszyka z zakupami. Po przyjściu do domu zaczęłam analizować jego skład, bo w sklepie jakoś mi to umknęło. Skoro w regularnej cenie możemy go dostać za ok. 40 zł i dodatkowo tyle osób go chwali, to skład musi mieć przecież dobry. Szczerze powiem, że jeżeli chodzi o skład, to szału nie ma. Silikony (cyklopentasiloksan, dimetikonol), ciekła parafina oraz olej słonecznikowy to 4 składniki wymieniane na pierwszym miejscu. Potem są olej ze słodkich migdałów, olej kokosowy, olej marula, olej palmowy no i cała reszta, czyli znowu silikony (trimetikon fenylowy, aminodimetylosiloksan) konserwanty (m.in. BHT) syntetyczne substancje zapachowe no i filtr uv (metoksycynamonian etyloheksylu). Preparat fajnie natłuszcza włosy, ale nie widzę żadnych oszalamiajacych efektów w porównaniu z innymi tego typu produktami, które można nabyć dużo taniej i mają one bardzo podobny skład. Jedyną fajna rzeczą w tym olejku jest zapach, który przypomina trochę olejek do opalania.
    • Słaby skład
  • 24 kwietnia 2020 o 16:35
    Moj idealny olejek do wlosow!!!
    Olejek ten nabylam za poleceniem dwochoich ulubionych yotuberek i nie zawiodlam sie! Pachnie cudnie, tropikami, wakacjami :). Ujarzmia moje wlosy, sprawia, ze sa blyszczace, delikatne i o wiele latwiej sie rozczesuja. Jest dosyc wydajny, wystarcza niewielka ilosc, ktora nakladam na czyste lekko jeszcze wilgotne wlosy. Dostalam go za granica w lokalnej Aptece za 4,95e i to na promocji, bo normalna jego cena to okolo 8-10 euro. Jest on dosyc drogi jak na 50ml, lecz mysle, ze kupie go ponownie :). Niedawno poznalam ta marke Toni&Guy i jestem z niej bardzo zadowolona! Mam od nich jeszcze szampon oraz bialy mleczny spray leaw-in (jeszcze nie otwarty). Szczerze polecam!
    Zalety:
    • Zapach oraz dzialanie
  • 30 października 2019 o 16:04
    Mój must have!
    Ten kosmetyk już zawsze będzie gościł u mnie na półce. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak wydajnym i skutecznym olejkiem do włosów. Włosy się nie puszą, nie kleją, są dokładnie takie, jakie mi się zawsze marzyły. Nawet jedna lub dwie małe krople kosmetyku wystarczą na ogarnięcie długich i gęstych włosów. Docenilam go w pełni dopiero, gdy go zabrakło, więc od razu uzupelnilam zapasy i przekonałam się, że nie zastąpi mi go żaden inny kosmetyk.
    Zalety:
    • Wydajność - opakowanie 50ml wystarczyło mi na ponad pół roku
    • Efekt - włosy gładkie, nie puszące się
    • Nie obciąża włosów
    • Delikatny, przyjemny zapach
    • Łatwo dostępny w drogeriach
    • Dobry stosunek jakości do ceny
    • Ładne opakowanie
    • Wygodna aplikacja