Tołpa Kuracja Antycellulitowa, Maska borowinowa do ciała wyszczuplająco - modelująca

• 13 czerwca 2012 o 22:30
    wymierne korzysci przy regularnym stosowaniu
    Troszke sie dziwię opiniom negatywnym, a to dlatego ze jednak przy tego typu produktach nie oszukujmy sie potrzeba bardzo duzo cierpliwosci i regularnego stosowania. Stosowalam maske kilka razy zawsze 2 razy w tygodniu, wczesniej peeling ( nie koniecznie z tołpy) , folia, bite 40 min pod kocykiem . Widoczne i zadowalajace efekty sa po zastosowaniu produktow z calej linii serum i balasam lub toniku. Nie mam bardzo widocznego celulitu ale jak sie przyjzec to zawsze jest sie do czego przyczepic, po 6 tygodniach nie bylo NIC!! Skora wyglada na odzywiona i napieta, i co najwazniejsze bez celulitu. Zapach produktow nie jest powalajacy a w sumie ta maska prawi nie pachnie, jak błotko poprostu. Nakladanie maski na cialo to poprostu zabawa i trzeba to polubic. Napewno nie jest to produkt ktory zrobi cudo w jeden tydzien ale działa napewno tylko trzeba sie przylożyc. Po 6 tygodniach dla podtrzymanai efektu stosuje tylko balsamy lub tonik z tołpy. Używam tego produktu od: 6 lat Ilość zużytych opakowań: okolo 10
    Eenax
    10 stycznia 2012 o 11:56
    BUBEL
    O ile lubię inne kosmetyki Tołpa tak seria wyszczuplająca borowinowa jest dla mnie lekką pomyłką. Maska borowinowa mimo zużycia 2 opakowań nie zrobiła kompletnie nic. Nie zauważyłam nawet najdelikatniejszego napięcia/ujędrnienia skóry. Dla mnie to jest niepojęte bo do tej pory nawet najtańsze kosmetyki antycelulitowe/wyszczuplające/ujędrniające choć nie wygładzały skóry to przynajmniej zostawiały ja na jakiś czas ładnie napiętą. Użytkowanie: Użytkowanie kosmetyku nie należy do łatwego i przyjemnego. Trzeba te ciemną mazista substancje na sobie rozsmarować a potem jeszcze się poobwijać folią i robiąc za „kosmitę” wytrzymać kilkanaście-kilkadziesiat minut. A totem jeszcze trzeba się odwijać zmywać to z siebie (co nie jest łatwe bo substancje jest oporna w schodzeniu ze skóry) i po paru minutach tych trudów uzyskuje się skórę czystą ale zaiste tępą i gumiastą w dotyku wiec polecam użyć dobrego balsamu nawilżającego. Co w efekcie końcowym wychodzi jedynie na zmarnowanie kilkunastu minut czasu, kilkunastu metrów folii i pieniędzy na kosmetyk. Bo efekt po całym zabiegu jest jeszcze gorszy (o tępość skóry) niż przed jego zrobieniem. Jak dla mnie jest to nieudana próba zrobienie przez firmę odpowiednika „GUAM”-u. Używam tego produktu od: 2 lata temu Ilość zużytych opakowań: 2 całe
    28nana
    18 marca 2011 o 14:30
    Moje odrycie roku !!!!!!
    To cudo dostałam w prezencie. Stosowałam zgodnie z zaleceniami - owijając się folią. W moim przypadku dieta + ćwiczenia + masaże + ten preparat dały świetne efekty. Skóra się ujędrniła, napięła, miałam wrażenie że nawet delikatnie przyciemniła pojedynczo powstające rozstępy. W trakcie zabiegu polecam nie owijać się jasnym kocem czy szlafrokiem. Preparat ma głęboko czekoladową barwę i może trochę pobrudzić - tak czy ować schodzi w praniu. Godnych opisania minusów - nie stwierdzono. Używam tego produktu od: pół roki Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie 270g.
  • 9 sierpnia 2010 o 12:08
    bubel.
    Nigdy nie miałam problemów z cellulitem i zawsze byłam szczupła. Gdy jednak zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne zauważyłam że na moich udach delikatnie zaczyna rysować się skórka pomarańczowa. Postanowiłam coś z tym zrobić. Kupiłam maskę TOŁPY. Pomyślałam że to idealny preparat dla mnie, który przygotuje moje uda do wakacji( i do nowego bikini ;) ). Niestety bardzo się zawiodłam: - mnóstwo z tym zachodu, potrzeba ogromnej ilości folii - jest bardzo niewydajna, bo szybko zasycha (szczególnie jak jest ciepło), więc trzeba nałożyć grubszą warstwę, co pociąga za sobą wzrost kosztów (2 opakowania na jeden pełny tok zabiegów = 80zł) - nie zwalcza cellulitu Sprawdźmy co obiecuje producent: 1) eliminuje toksyny i zanieczyszczenia - tego nie jestem w stanie ocenić 2)działa odnawiająco i poprawia koloryt skóry - niczego takiego nie zauważyłam 3)preparat o silnym działaniu wyszczuplającym i antycellulitowym - absolutnie NIE Podsumowując: pieniądze wyrzucone w błoto. Nie polecam. Używam tego produktu od: 8 tygodni (jak zaleca producent) Ilość zużytych opakowań: 2
    Katilka
    16 lutego 2010 o 19:46
    R E W E L A C J A !!!!!!!!!!!!
    Zawsze kiedy moja skóra traci jędrność , gęstość i spoistość kupuję tą maskę . Po zużyciu dwóch + basam borowinowy ( kolejne kwc!!) skóra jest jędrna , gładka , napięta i spoiosta . Ostatnio okazała się ratunkiem po gwałtownym odchudzaniu kiedy skóra na brzuchu zrobiła się mało estetyczna . Mój mężczyzna nie może się nachwalić gładkości mojego ciała !!! Używam tego produktu od:roku z przerwami Ilość zużytych opakowań:około 4 w sumie w trakcie kolejnego