Estee Lauder Spotlight (Baza pod makijaż)

• 20 marca 2011 o 11:58
    nawet nawet
    Pani w sklepie zapewniała, że to najlepsza baza na rynku, a że takiej właśnie potrzebowałam zaryzykowałam. Produkt jest w takim różowawym kolorze z mnóstwem opalizujących drobinek drobinek. Wystarczy odrobinka żeby nałożyć na całą buźkę, szybko się wchłania i rozświetla buzię. Sprawia, że wygląda ona na naprawdę wypoczętą. Niestety w moim przypadku strasznie wałkował się razem z podkładem co wyglądało strasznie. Wg mnie również nie nadaje się do samodzielnego stosowania bo wygląda sztucznie. Myślę, że jest do dobra baza, ale z całą pewnością nie najlepsza na rynku ! Używam tego produktu od: styczeń 2011 Ilość zużytych opakowań: w trakcjie pierwszego
  • 18 sierpnia 2009 o 10:27
    Rewelacja dla dojrzałych pan
    Kilka lat temu zużyłam 2 tubki tego specyfiku. Teraz juz nie kupię , bo dla mojej bardzo tłustej cery nie za bardzo sie nadaje. Ale to wina mojej skóry a nie Spotlight. Baza Spotlight doskonale sprawdzi sie na twarzy pań po 30-tce o suchej lub normalnej cerze i bez nadmiernie rozszerzonych porów. Potwierdzam , ze nie nadaje się do stosowania solo na skórę ale musi byc przypudrowana. Ja używałam tej bazy na całą twarz, odrobina tez pod oczy. Na to trochę podkładu w strefie T i przypudrowanie pudrem. Baza rozświetla ,lekko uelastycznia skórę przez co nie jest juz tak ściągnięta , wyrównuje koloryt- nie widać tak bardzo naczyniek i przebarwień , mniej widać zmarszczki i wogóle cera nabiera zdrowego wygladu. Przedłuza trwałość makijażu. Na mojej mega tłustej skórze makijaż wygladał świetnie około 5 godzin, później zaczynam sie swiecic i muszę przypudrować ponownie. Wówczas baza niestety ściera sie trochę. Nie mniej pamietam ,że w okresie gdy ja stosowałam dostawałam kopmlementy , zę wyglądam kwitąco. Jednak Spotlight przy tłustej cerze nie wytrzyma całego dnia. Polecam natomiast paniom o ecrze suchej lub normalnej jako bazę pod makijaż. Spotlight odmładza, rozświetla, ukrywa zmarszki a twarz wyglada na zdrową i wypoczetą. Używam tego produktu od:kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: 2 tubki
    figiela
    18 kwietnia 2007 o 9:47
    bardzo mi odpowiada
    Baza super rozswietla mozna ja nakładać pod podkład lub mieszać z fluidem. Trwała. Cera po niej ma bardzo ladny koloryt. Po jej zastosowaniu zawsze slysze wiele komplementów nt mojej cery choc w rzeczywistosci nie jest doskonala. Mam problem z naczynkami i strefa T. Używam tego produktu od: pol roku (b. oszczednie) Ilość zużytych opakowań:1
  • 11 stycznia 2005 o 13:56
    Przepłacone
    Zużyłam już 2 opakowania tego specyfiku, ale nie było wtedy jemu podobnych. Na tamtą chwilę byłam zadowolona, ale teraz po czasie i z dystansu mogę ocenić go na co najwyżej 3*. Nie nawilża odpowiednio cery, za to niepotrzebnie ją natłuszcza powodując, że świeci się "elegancko". Konsystencja jest rzadka, ale nie świadczy to o lekkości tej bazy. Po nałożeniu na twarz od razu jest widoczna w postaci nienaturalnego połysku, więc nie wyobrażam sobie jak mogłaby wyglądać samodzielnie przez cały dzień. Oczywiście musiałam na nią używać matujący podkład DP Chanela i razem wyglądało to nawet sensownie. Nie zauważyłam też, aby jakoś spektakularnie usunęła mi przebarwienia. Reasumując droga baza dobrej firmy, która w stosunku do efektu i jakości nie prezentuje dla mnie żadnych rewelacji. Wolę 10-krotnie tańszy Beautiful Morning Avonu, który dodatkowo ożywia kolor skóry i ma filtry.
  • 27 lutego 2004 o 19:11
    świetny efekt
    To jedyna baza, którą lubię. Jest niezwykle lekka, natychmiast się wchłania, i nie "stoi" na mojej przetłuszczającej się cerze! Co więcej zauważyłam, że bardzo utrwala makijaż i matuje! Cały dzień nie muszę robić żadnych poprawek:) Stosuję ją pod podkład, bo mieszanie jest dla takiego lenia jak ja zbyt dużym wysiłkiem:)Czasem nakładam na całą twarz a czasem jedynie wokół płatków nosa, na środek czoło, wokół ust czy pod oczy.NAJWAŻNIEJSZE, że wspaniale rozświetla twarz!!! Nie błyszczy się żadnymi drobinkami a jedynie dodaje blasku. Po nieprzespanej nocy, czy zimą wręcz niezbędna. Człowiek wygląda jak nowonarodzony:) Ale nie wyobrażam sobie stosowania jej samej, bo różowa poświata nie wygląda ciekawie:)))