Clinique Superpowder, Double Face Powder Podkład w kompakcie

E-Glamour.pl
Clinique Superpowder Double Face Makeup podkład 10 g dla kobiet 02 Matte Beige
Clinique Superpowder Double Face Powder Puder w kompakcie 02 Matte Beige 10g

• 13 lutego 2019 o 7:26
    Dobry produkt, tylko za drogi
    Zużyłam dwa opakowania tego produktu,oba otrzymałam w prezencie. Sama nie zdecydowałabym się na kosmetyk w tej cenie. Jest to bardzo dobry produkt, łatwo się aplikuje, dobrze kryje i ujednolica kolor cery. Utrzymuje się na twarzy długo. Ale gdy już zaczyna schodzić z twarzy po wielu godzinach, robi to w okropny sposób - nierównomiernie, zostawia plamy. Dlatego nie mogę powiedzieć, że byłam z niego w 100% zadowolona, a w przypadku tak drogiego kosmetyku powinnam być.
  • 27 sierpnia 2017 o 22:24
    mocny i ciężki
    To moja pierwsza przygoda z kolorówką z marki Cliniq, do tej pory sięgałam tylko po pielęgnacje tej firmy. I chyba to będzie na tyle, bo ten podkład bardzo mnie zraził. -drogi -mało wydajny -bardzo ciężki -widoczny na skórze - tworzy tzw. ciasto na twarzy -uwidacznia pory -dołączona gąbeczka fatalna -utlenia się i mocno ciemnieje
    zimnaO
    8 marca 2016 o 15:48
    Wszystko pięknie, tylko dlaczego taki ciemny?
    Superpowder zgapiłam od koleżanki, która używa go namiętnie od kilku lat. Ponieważ prostota, zawsze była dla mnie ważna, a prostota aplikacji tegoż pudru mówi sama za siebie, również postanowiłam nabyć sztukę. Przeglądając niezmiernie ubogą paletę kolorów, dostępną w Polsce, z niesmakiem myśląc, że Clinique jednak dyskryminuje "blade twarze", wybrałam odcień 07 Matte Neutral, mając nadzieję, że nie będzie aż tak ciemny. Sama aplikacja jest cudowna, trochę mażnąć i gotowe. Zachwycona pudrem, uważnie obserwowałam twarz, myśląc, że jednak nie wypadło tak źle (ciemno), jak myślałam. Czar prysł, gdy mąż wrócił do domu i tylko rzuciwszy na mnie okiem, stwierdził, że wyglądam jak Murzynek Bambo. Obejrzawszy się następnego dnia w dziennym świetle, przyznałam mu rację. Poza tym jednym mankamentem, prezentuję zalety pudru: - pięknie kryje. Mówię pięknie, ponieważ, dla mnie jest ono wystarczające. Zależy mi głównie na wyrównaniu koloru twarzy, zakryciu miejscowych zaczerwień oraz przebarwień, to Superpowder robi koncertowo - nie wysusza. Nakładam go na Moisture Surge i jest cacy. Twarz nie jest ściągnięta, nie wyłażą suche skórki. Buzia jest miękka i gładka - bardzo fajna konsystencja, której nie umiem określić. Zdecydowanie nie taka "mączna" jak inne pudry. Jest bardziej delikatna i aksamitna - bardzo naturalne, matowe, ale nie ciężkie wykończenie. Nie podkreśla meszku na twarzy, dzięki czemu jest prawie niewidoczny - zadowalająca trwałość. Bez poprawek trzyma się 4-5 godzin, potem twarz (pomimo mojej suchej skóry) zaczyna się nieco świecić - nie włazi w pory (super je maskuje), w zmarszczki ani w załamania pod oczami - wydajność. Używam go sporadycznie (głownie w lecie) od jakiegoś roku i widać jedynie małe wgłębienie - ładne, estetyczne opakowanie oraz spore lusterko Wady: - uboga gama kolorystyczna i zbyt ciemne odcienie. Przeżyję jakoś tę dominującą żółć, ale brak choćby jednego, bardzo jasnego odcienia jest niewybaczalne - dołączona gąbeczka jest do kitu. Puder zamiast zostawać na twarzy to zbiera się na gąbce. Lepszym pomysłem na aplikację jest flat top Sam puder jest genialny. Ułatwia życie, nie wysusza, kryje i do tego jest wydajny. Natomiast brak odpowiedniego koloru, praktycznie go dyskwalifikuje, nawet w lecie, ponieważ nie znoszę się opalać. Wiem, że jest dostępny odcień Ivory, niestety nie w Polsce. Spróbuję go jakoś zdobyć, ale obawiam się, że nawet ten będzie za ciemny. O ile udaje mi się rozjaśnić nieco krem CC, poprzez dodanie kilku kropel białego podkładu, tak z tym chyba nic się nie da zrobić. Raczej nie kupię go ponownie. Wielka szkoda, ponieważ byłby moim absolutnym hitem i numerem jeden, wśród wszystkich moich kolorowych kosmetyków. Używam tego produktu od: Od jakiegoś roku Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 1 października 2015 o 15:34
    MÓJ KWC
    Rewelacja, samodzielnie jak i na podkład. + Matuje + rewelacyjne kryje nawet bez podkładu, + nie podrażnia i nie zapycha ( mam cerę mieszaną, wrażliwą, naczynkową ) + dopasowuje się do kolorytu + megaaaa wydajny + cudne opakowanie, idealne do torebki +/ - cena , ale wartoooooo Używam tego produktu od: od kąd pamiętam Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam, kupuję regularnie od około 7 lat
  • 21 lutego 2015 o 14:08
    Wspaniały :)
    Używam najjaśniejszego odcienia, który chyba niestety nie jest dostępny w Polsce. Puder jest (przynajmniej w moim przypadku) rewelacyjny :) Ładnie utrwala makijaż, świetnie sprawdza się też sam. Nałożony na twarz bez podkładu wyrównuje koloryt skóry , delikatnie matuje i wygląda wspaniale ;) Kolejny plus to wydajność. Używam go od ok. 5 miesięcy a prawie nie widać jakiegokolwiek zużycia. Fajnie łączy się zarówno z podkładami clinique (używałam acne solutions) jak i z innymi (aktualnie używam go na bobbi brown i też jest ekstra). Jak się skończy to pewnie zamówie ze stanów mój odcien, bo nie wiem czy znajde równie fajny puder :) Używam tego produktu od: ok. 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno, w trakcie