WIZAŻ logo

star fullstar fullstar half fullstar emptystar empty
star fullstar fullstar half fullstar emptystar empty
  • star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
    14 kwietnia 2021 o 20:05
    Szkoda na niego pieniędzy – wcale nie małych, bo to uznana Marka, do której mam sentyment. Co do zasady – szkoda
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktInna drogeria
    Nie szaleję z "kolorówką", i lubię skromny makijaż "nude", który ma podkreślić urodę, lub jak u mnie – choć trochę pozory owej nieistniejącej urody stworzyć, a nie przemalowywać twarz. Ponieważ nie pogniewałabym się na Matkę Naturę, gdyby obdarzyła mnie większymi oczami, stosuję kilka prostych, a skutecznych urodowych trików, w tym właśnie optycznie "otwierających oko". Jednym z nich jest pokrycie ruchomej części powieki jaśniutkim cieniem. Nabyłam zatem pojedynczy – bladziutki kolor tej Marki "Fervent Ivory", i... efekt jest w zasadzie taki, jakbym cienia nie zastosowała w ogóle. Ten sprasowany specyfik nie jest aż tak znowu drobno zmielony. Ową niewróżącą powodzenia dla makijażu, grudkowatą teksturę cienia czuję wyraźnie, już przy pierwszym użyciu, aplikując kosmetyk serdecznym palcem. To kolejny skuteczny makijażowy trik, pozwalający z wyczuciem nałożyć idealna ilość kosmetyku, ponieważ nadmiar wchłania się i zostaje na palcu, a akurat palec serdeczny dysponuje idealnie wyważoną siłą do tego pokroju operacji. I faktycznie każdy grubo zmielony cień ma to do siebie, że nie stapia się trwale i bez widocznych "przejść" ze skórą (lub innymi kolorami cieni – choć tego akurat nie próbowałam w przypadku tego kosmetyku), co skutkuje osypywaniem się i "rozchodzeniem" cienia poza pomalowaną skórę, a nawet rolowaniem. Wszystko to "potrafi" cień Max Factora, zaczynając od zrolowania się w zagłębieniu powieki, a następnie – po godzinie od aplikacji – kończąc na rozejściu się na boki i zniknięciu. Mój cień jest jaśniutki, więc efekt aż tak nie boli, ale widziałam "estetykę" cienia ciemnego na powiece, i piękne to nie było. Ponadto specyfik posiada "gwóźdź do trumny", to znaczy lśniące – niestety nie subtelnie, naturalnie opalizujące – a brokatowe mikrodrobinki (dobrze chociaż, że nie ma ich zbyt wiele), które połyskują pojedynczymi kropeczkami srebra na powiekach, niczym na dyskotece z lat 70tych. Te kropeczki też się po jakimś czasie "rozchodzą" na skórze i znikają nie wiadomo gdzie :-D. Uśmiecham się, ale sardonicznie. Szkoda, bo do Marki i w szczególności Ich bardzo dobrych błyszczyków mam wielką słabość.
    Zalety:
    • brak zalet – oprócz być może palety kolorów, choć ja znalazłam dla siebie ładny kolor – i nic mi po nim
    Wady:
    • nie jest pudrowy, a dość grubo zmielony,
    • nie stapia się z cerą,
    • roluje się" w zagłębieniu powieki,
    • po krótkim czasie (ok. godzina) – "rozchodzi się" na boki i znika,
    • wydajność – słaba – przez to, że cień nie jest za bardzo pudrowy, i zużywa się go jednorazowo dużo,
    • lśnienie – nie elegancko opalizujące, a z pojedynczymi, srebrnymi, brokatowymi kropeczkami,
    • opakowanie – okrągła, malutka (2 g) puszeczka – na pierwszy rzut oka ładna, ale niewygodnie zamykana – na przezroczystą zakrętkę (przy czym za tę "przezroczystość" pozwalającą widzieć kolor – plusik),
    • cena – przeszło 30 zł za 2 mg produktu słabej jakości to - wstyd
  • star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
    24 kwietnia 2020 o 19:46
    Bubel
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktutydzień
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Dostałam jako gratis dwa cienie: niebieski i lila. Kojarzą mi się z makijażem lat '90... Wykończenie nieco perłowe z drobinkami. Totalnie nie w moim guście. Ale pomijając gusta... Pigmentacja wypada bardzo słabo, równie dobrze zamiast loga Max Factor moglibyśmy dać dowolne logo kosmetyku z bazarku lub chińczyka. Tak samo jakość i trwałość na oku... Drobinki fruwają, zaś sam kolor zanika i ciężko go dobudować już podczas nakładania. Zdaje mi się, że są już wycofane - uff. Nie warte nawet złotówki.
    Zalety:
    • Nie podrażniają oczu (przy swoim wykończeniu z drobinkami)
    Wady:
    • Bardzo staromodne kolory i wykończenie (perła z brokatem?)
    • Dramatyczna pigmentacja
    • Dramatyczna trwałość (zanikanie w ciągu dnia)
    • Tandetne opakowanie (fioletowy cień nieco się w nim porusza)
    • Cena regularna to chyba największa pomyłka tego produktu
  • 21 sierpnia 2019 o 17:04
    Bardzo słaby
    Liczba zużytych opakowańkilka próbek
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Na szczęście skończyło się u mnie na próbce (pożyczony cień), bo cień zupełnie nie spełnił swojego zadania. Potrzeba naprawdę wiele warstw, żeby cokolwiek z tego cienia wyciągnąć. Pigmentacja jest bardzo słaba, ogólna jakoś także. Cień, nakładany na powiekę, nie rozkłada się równomiernie i wygląda bardzo słabo. Z tego, że w opakowaniu widzimy piękne, intensywne kolory, skoro nie jesteśmy w stanie przenieść ich na powiekę? Pudełeczko także jest słabej jakości- cień wypada z pudełeczka, zaś zakrętka jest podatna na pękanie, przez co zakręcanie cienia także jest utrudnione (tak jak wspomniałam, cień pożyczyłam, ale widzę co się stało z opakowaniem). Nie warto.
    Zalety:
    • Ładne kolory
    Wady:
    • Słaba pigmentacja
    • Nierównomierne blendowanie
    • Słabej jakości opakowanie
  • 18 stycznia 2018 o 17:18
    dobry cień w rozsądnej cenie
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Super-Pharm
    cieni Max Factoraużywam od pewnego czasu, najczęściej kupuję jasne kolory. zawsze był to Pale Pebble, teraz dokupiłam jeszcze Fervent Ivory, który ma podobny odcień, ale znacznie więcej błyszczących drobinek, które dają brokatowy efekt. tego pierwszego używam na co dzień, nakładam pod łuk brwiowy, na dolną powiekę i kącik oka. drugi nadaje się raczej na wieczorne wyjścia. generalnie jestem zadowolona, bo jak na perłowe cienie efekt gromadzenia w zmarszczkach i fałdach skóry właściwie nie występuje. minusem jest trwałość kosmetyku, powinien się utrzymywać nieco dłużej.
    Zalety:
    • gama kolorystyczna
    • łatwość aplikacji
    • brak podrażnień
    • praktyczne, zakręcane opakowanie
    Wady:
    • za mała trwałość kosmetyku
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • 8 grudnia 2017 o 16:52
    Max Factor Wild Shadow Pot znikający cień
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam do testów od marki/producenta
    Moja opinia w 2 słowach: nie polecam! Cień nie spełnił moich oczekiwań. Jak na produkt firmy Max Factor to spisał się bardzo słabo. Aby uzyskać ładny kolor trzeba nałożyć kilka warstw cienia a po jakimś czasie cień po prostu znika z powiek. Zero trwałości. Nie ma co myśleć o długotrwałym makijażu oka bo nie uda się to z tym cieniem.

szukaj