Zoeva Rose Golden, Eyeshadow Palette Paleta cieni do oczu

• 27 listopada 2020 o 18:56
    Śliczna paleta
    Jest to paletka, w której znajdziemy 3 maty i 7 błysków (metalicznych i satynowych). Muszę przyznać, że nie jest to proporcja uniwersalna. Ja bardzo lubię użyć jakiegoś bazowego cieniowania matami (kolory w tej palecie są do tego bardzo dobre) i dodać bardziej szalony błysk. Ja jestem zatem zadowolona z tej paletki pod względem proporcji, choć nie są one idealne. Maty w tej paletce są klasyczne dla Zoevy - mięciutkie, nie osypują się, są umiarkowanie napigmentowane z możliwością ładnego budowania. Cienie błyszczące są całkiem dobre, ich wykończenie jest troszkę różne - np. Copper is king to typowy dość mocno błyszczący metalik, Foil to metalik z drobinami brokatu, a Shining bright to satynowy cień. Nie wszystkie metaliczne cienie są dobre do nakładania na całą powiekę do "makijażu jednym cieniem", ponieważ przez ich różowe tony mogą wyglądać jak uczulenie . Jednak są tam też odcienie, których uwielbiam używać w ten sposób i sprawdzają mi się znakomicie (choćby Foil czy Just a Rose). Jest to paletka monotematyczna, większośc błysków kręci się wokół rose lub golden, ze wskazaniem na jedno czy drugie :) Mnie to nie przeszkadza, bo są to ładne, twarzowe odcienie, ale na pewno nie poleciłabym paletki dla osoby, która chce mieć tylko jedną paletę, ponieważ jest po prostu za mało różnorodna. Podsumowując jej jakość mogę powiedzieć, że się nie zawiodłam. Wszystkie cienie ładnie ze mną współpracują, wydaje mi się, że każdy daje trochę inny efekt na powiece. Mamy tam też śliczny duochrom na malinowej bazie i ze złotym błyskiem. Szary mat Harmony wydawał mi się zupełnie źle dobrany, ale na powiece dobrze zgrywa się z błyskami. Opakowanie paletki jest poręczne, smukłe i eleganckie, bardzo mi się podoba.
  • 10 kwietnia 2019 o 9:43
    RADOŚĆ!!!!!
    Po raz pierwszy kupiłam cienie z wyższej półki i doskonale wiem za co zapłaciłam. Teraz wiem, czym różnią się od tych z niższej półki. W dotyku są boskie, pigmentacja rewelacyjna. Po jednym przeciągnięciu kolor jest jednolicie zaaplikowany. Używnaie ich, to czysta przyjemność, a blendowanie ich to bajka. Trwałość bez zastrzeżeń. Szata graficzna niesamowicie cieszy oko. Kolory to już indywidualna kwestia. Do niebieskich oczu są idealne.
    Zalety:
    • kolory
    • pigmentacja
    • jakość
    • efekt
    Wady:
  • 22 marca 2019 o 9:27
    Ok
    Jakość cieni w tej palecie nie powala. Sprawdza się jako dodatek do jakiejkolwiek innej palety z matowymi cieniami. Pigmentacja jest średnia, jasne cienie nie osypują się. Za to ciemne... tragedia. Lubię tę paletę jako dodatek do makijażu. Najczęściej używam cieni błyszczących, bardzo ładnie podbijają makijaż. Niestety lubią znikać z powieki w trakcie noszenia. Ogólnie paleta jest w porządku, ale raczej jako dodatek, a nie jako samodzielna paleta.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    Wady:
    • Cienie "znikają" w trakcie noszenia
    Ciapna
    6 października 2018 o 19:32
    Oooj Zoeva...
    Z ciężkim sercem piszę tę recenzję, ale nie mam wyjścia. Prawda, choć brutalna, musi być wypowiedziana. Zacznę jednak od początku. Paletę kupiłam mając kupon do Douglasa. Zapłaciłam za nią, jak za paletę ze średniej półki. Mam kilka pędzle do oczu Zoevy i paletę Cocoa Blend, która jakościowo jest wyśmienita. Dlatego, ufając marce, zapragnęłam ich kolejnej palety. Wokół Rose Golden chodziłam dość długo. Jeszcze wcześniej chciałam ją kupić za swoje pieniądze, ale zawsze było mi szkoda. Tyle razy sprawdzałam kolorki w drogerii i wydawało mi się, że to nic specjalnego. Nie potrzebowałam takich ciemnych odcieni, reszta metalicznych nie skradła mojego serca, jedynie beżowy był ciekawy. Tak naprawdę, dzisiaj, to nie wiem, co strzeliło mi do głowy, żeby wrzucić ten produkt do koszyka podczas zakupów internetowych. Obejrzałam parę recenzji, głównie niemieckich youtuberek. Zobaczyłam, że tą paletą można wykonać bardzo ładne dzienne makijaże, skusiło mnie śliczne opakowanie, takie baśniowe i zrealizowałam kupon. Liczyłam, że jasne kolory posłużą mi do codziennych makijaży, bo brakowało mi właśnie takich jasnych, metalicznych cieni. Na początku jak to często bywa , byłam zachwycona. Nietuzinkowe kolory, każdy cień nieco różnił się od siebie konsystencją, przez co wydawały się takie niezwykłe. Śliczne na swatchach, na oku delikatne, ale widoczne i podbijające niebieską tęczówkę. Najrzadziek używałam odcienia Harmony i o dziwo Luster. Ten ostatni okazał się być za ciemny pod łuk brązowy, a jako cień transferowy sprawiał wrażenie, że powieka jest brudna. Paleta nie okazała się być idealna jako samodzielny produkt i przez to często sięgałam po inne, np. cienie matowe z Inglota,żeby wyrzezbic to oko. Albo Cocoa Blend. Z czasem coraz rzadziej sięgałam po Rose Golden. Jasne cienie szybko mi się opatrzyly, potem dostałam od przyjaciółki czekoladkę i tak jakoś wyszło. Cuda zaczęły się dziać 1,5 miesiąca temu, gdy paleta pojechała że mną do Polski do moich rodziców. Zawsze zabezpieczam kosmetyki, więc to niemożliwe, że podczas podróży coś ją zalało. W środku wszystko wyglądało ok. Natomiast...żaden pędzel nie mógł od tej pory nałożyć tych cieni. Żaden. Cienie nie nabierają się na pędzel, jakby pigment się z nich wytrącił. Paletę kupiłam w połowie czerwca i była oryginalna. Jeszcze palcem można jako tako nałożyć najjaśniejsze kolory, ale zaraz znikają z oka. Tak strasznie się pylą. Ciemniejsze robią masakrę w strefie wokół oczu. Muszę się namachać, żeby cokolwiek wykrzesać z tej palety. To jakiś obłęd. Dziś tak samo próbowałam zrobić jakiś fajny, najprostszy makijaż, ale było to samo, a nawet gorzej, bo tyle razy nakładałam cienie i nie było ich widać, potem zmywalam brudy z całej twarzy. Wyglądałam jak wariatka, czysty Halloween. Potem dziwnym trafem ciężko było zmyć makijaż i do tej pory pieką mnie oczy. Nie wiem, co się stało z tą paletą, ale po prostu nie polecam i czuję oszukana.
    de_wu
    29 lipca 2018 o 16:54
    Niezadowolenie
    Zdecydowanie nie polecam tej paletki. Pigmentacja marna, niektóre cienie bardzo słabo napigmentowane. Prawie wszystkie kolory są do siebie zbliżone. Kolor harmony praktycznie niewidoczny, a szkoda bo akurat ten kolor najbardziej mnie interesował. Cienie lubią się warzyć, trwałość nie zachwyca. Plus za opakowanie.