Ziaja Sopot, Krem brązujący relaksujący do pielęgnacji twarzy i szyi (stara wersja)

Stara wersja produktu

canbria
    25 marca 2020 o 22:31
    Bursztynowy zapychacz
    Kiedy widzę ten krem przypominają mi się czasy gimnazjum (czyli jakieś 15 lat temu), wtedy namiętnie go stosowałam. Mam jasną karnację, będąc nastolatką za wszelką cenę chciałam być ciemniejsza i wynajdywałam właśnie takie różne dziwne rozwiązania. Pamiętam, że przebrnęłam przez niezliczone ilości tego kremu. Ostatnio miałam okazję na chwilę znów do niego wrócić i czuję, że muszę napisać na jego temat kilka słów. Zwłaszcza, że - moim zdaniem - formuła się praktycznie nie zmieniła. Krem jest taniusieńki - będąc nastolatką to kryterium było dla mnie jednym z ważniejszych :D Kosztuje tylko 10 zeta za 50 ml - z powodzeniem starczy nam na około 2-3 miesiące regularnego stosowania. Mając te naście lat najczęściej używałam go na noc, na dzień był i dalej jest dla mnie za tłusty. W moim przypadku absolutnie nie nadaje się jako krem pod makijaż. Znam swoją skórę i wiem, że zaraz by mi się wszystko zważyło, zrolowało i zjechało z twarzy. Po takim nocnym "relaksie" z tym kremem rano budzimy się niczym po wakacjach w Sopocie :D Buzia muśnięta słońcem, szkoda tylko, że ono jakieś takie pomarańczowe i nierównomierne. Jeśli już komuś sprawdzi się ten krem - przed aplikacją polecam koniecznie zrobić sobie peeling - wtedy może unikniemy plam. Krem ma dziwny zapach, pachnie takim niby bursztynem pomieszanym z samoopalaczem, generalnie ciężko go określić. Krem znajduje się w słoiczku , pomijam już fakt mało higienicznego wydobywania produktu (hello, 10 zł!), ale nie mogę pominąć jednej rzeczy, a mianowicie tego, jak nieestetycznie ten kosmetyk się utlenia. Po kilku aplikacjach na brzegach opakowania tworzy się brązowy nalot, który świadczy o tym, że produkt w tym miejscu wszedł w reakcję z tlenem i się utlenił. Kiedyś nie zwracałam na to uwagi, teraz skutecznie zniechęca mnie to do dalszego korzystania. No i najważniejsze - to jak ten krem zapycha, nie ma sobie równych! Będąc nastolatką miałam wysyp niedoskonałości po nim, ale wtedy tłumaczyłam to sobie dojrzewaniem. Teraz wiem, że to sprawka bursztynowego zapychacza. Bardzo lubię firmę Ziaja, uważam, że mają wiele genialnych i przystępnych cenowo produktów, dlatego z bólem serca daję 1...
    Zalety:
    • tani
    • zapach nieco dziwny, ale jeszcze akceptowalny
    Wady:
    • zapycha
    • pomarańczowa opalenizna
    • jeśli nie zrobimy peelingu, mogą powstać smugi
    • krem szybko się utlenia i brązowieje w słoiczku
    • nie nadaje się na dzień pod makijaż
  • 12 listopada 2019 o 12:50
    Nie warto po niego sięgać - zapycha skórę, kiepsko pachnie, a efekt opalenizny pozostawia wiele do życzenia...
    W całości podpisuję się pod recenzją mojej poprzedniczki kami_czaja2 - zgadzam się z tą opinią jednogłośnie. Pamiętam jeszcze jakiś czas temu szaleństwo dot. tego kremu - stał niemal w każdej łazience. Zastanawia mnie skąd tyle dobrych opinii, bo ja za żadne cudy świata nie mogę polubić tego produktu! Nie jest to krem, który nadaje się do używania na co dzień pod makijaż - pomimo, że producent pisze na opakowaniu o jego lekkiej formule tuż po nałożeniu buzia świeci się i przebija przez makijaż. Zauważyłam również, że zapycha pory, a jego dłuższe stosowanie doprowadziło u mnie do pojawienia się nieestetycznych wyprysków, które znikały po odstawieniu kremu. Jeśli chodzi o efekt brązujący to nawet po wcześniejszym dokładnym peelingu krem pozostawia na granicy buzi nieestetyczną linię ciemnego pomarańczu - w szczególności na czole. Wygląda to fatalnie! Zapach kremu- chociaż nie wiem czy w tym przypadku możemy mówić o jakimkolwiek zapachu raczej typowym smrodliwym samoopalaczu, czuć go cały czas, aż do momentu zmycia produktu. Po otwarciu krem trzeba szybko zużyć bo na brzegach opakowania pojawia się ciemno pomarańczowa plama - w ten sposób produkt nie zachęca do ponownego użycia. uważajcie na swoje dłonie - krem barwi je na pomarańczowo i trzeba bardzo dokładnie je umyć po aplikacji. Nie polecam tego kremu nikomu! Ten produkt to prawdziwy niewypał
    Drogeria Natura
  • 12 listopada 2019 o 11:06
    Strzeżcie się!
    Nie, nie i jeszcze raz wielkie NIE! Produkt ten może i pięknie pachnie i ma niewielką cenę, ale niestety na tym pozytywy się kończą. Zostawia na twarzy nierównomierne, pomarańczowe plamy, skóra po nim niesamowicie szybko się wyświeca i co najgorsze... bardzo zatyka pory skóry, tworząc po czasie też okropne niedoskonałości cery. Nie polecam!
    Zalety:
    Wady:
    • działanie na skórę
    • opalenizna, która krem tworzy
    bajka65
    9 marca 2019 o 22:37
    mój hit
    Przeczytałam kilka recenzji tego kremu i jestem mega zdziwiona to jest mój hit i to od kilku lat zużyłam go tyle opakowań ,że nie sposób zliczyć jest to produkt niezmienny od lat ,spełnia wszystkie moje oczekiwania a ponoć jestem mega wybredna. Efekt relaksujący to nie tylko reklama , właściwości odprężające są odczuwalne , smarując nim twarz przed poranną kawą w łóżku czuję się jak w Spa .Bardzo lubię uczucie jak moja skóra wchłania krem i pięknieje pod jego wpływem.
    Zalety:
    • piękny zapach ,przystępna cena ,
    • użycie nadaje ładny lekki i słoneczny efekt opalenizny,
    • skóra jest bardzo mięciutka i elastyczna ,
    • krem bardzo dobrze się rozprowadza , nie zostawia żadnych smug , nic i nigdy nie brudzi ,
    • krem nie roluje się i nadaje się pod makijaż , jest bezproblemowy
    • aby skóra miała piękny odcień nie trzeba go używać codziennie , można go stosować co drugi dzień na przemiennie z innymi kremami,
    Wady:
    • końcówka kremu i jej resztki na słoiczku ma brązowy kolor i wygląda trochę mało estetycznie ,
    • nie wszędzie ten krem jest w ofercie ,jak robię zakupy to od razu kupuję kilka opakowań,
    Drogeria Natura
  • 7 lutego 2019 o 23:03
    Muśnięcie słońcem
    Chcąc podtrzymać opaleniznę na twarzy zdecydowałam się na zakup kremu brazującego Ziaji. Obawiam się efektów po samoopalaczu, dlatego ta opcja była dla mnie najlepsza. Lubię produkty Ziaji, więc i tym razem się nie zawiodłam. Krem jest zapakowany w estetycznym, minimalistycznym opakowaniu. Lubię zapach tego kremu, nie czuć samoopalacza. Dobrze się wchłania i nawilża, nie zostawia tłustej warstwy i plam. W składzie nie ma orzecha włoskiego, więc tym samym krem nie brudzi ubrań. Produkt delikatnie brązuje, więc efekt końcowy jest delikatny i pod kontrolą.