Vivèse Senso Duo Hair Growth Oil (Olejek przeciw wypadaniu włosów)

• 24 kwietnia 2017 o 10:37
    Mam włosy, jak modelka
    Po używaniu zestawu olejek i szampon, kondycja moich włosów uległa znacznej poprawie. Są śliskie, błyszczące i już nie ma ich tak dużo w odpływie wanny, jak wcześniej. kończę właśnie pierwsze opakowanie i już zamówiłam kolejne, bo narazie, nie wyobrażam sobie, że zmieniać Senso Duo na coś innego/
  • 21 marca 2017 o 10:09
    Dobry olej za przyzwoite pieniądze
    Odkąd go używam moje włosy wyglądaja dużo lepiej. Błyszczą się i nie plączą. Minęło dopiero 18 dni, ciekawa jestem, co będzie poźniej. Mam nadzieję, że będą jeszcze bardziej mocniejsze. ponadto zauważyłam po odroście, że szybciej rosną. Wydaje mi się, że to dzięki tym olejom, to jednak jest dużo skuteczniejsze niż jakieś maski naszpikowane chemią.
  • 8 listopada 2016 o 7:11
    W końcu pomogło!
    Olejek rozwiązuje wiele problemów związanych z kondycja włosów, ale mi najbardziej zależało na rozwiązaniu problemów z wypadaniem. No i pomógł. Pierwsze efekty zauważyłam mniej więcej po 10 dniach regularnego stosowania. Potem było coraz lepiej. Jestem bardzo zadowolonego z tego wyboru i zupełnie nie rozumiem, skąd te niepochlebne recenzje, bo dla mnie to HIT!
  • 15 czerwca 2016 o 0:25
    Łysy - też człowiek ;)
    Jestem facetem po 40ce, poważnie łysieć zacząłem kilka lat temu. Lekko poszły zakola ale czubek głowy wykruszał się w błyskawicznym tempie. Stosowałem różne środki - wcierki, szampony, ampułki, pigułki itd, itp W tym roku żeby poprawić sobie humor zamówiłem trzymiesięczną kurację Vivese Senso Duo. Właśnie rozpocząłem trzecie opakowanie. Olejek stosuję 4 razy w tygodniu, dodatkowo codziennie myję włosy szamponem Pharmaceris Stimupurin i biorę suplementy w postaci preparatów - Revalid , Biotebal, Skrzyp i Pokrzywa ( Humavit ), Ekstrakt z zielonej herbaty Olimpu oraz Prostatan Olimp ( żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu ) - te suplementy to stały element kuracji, używam tych lub podobnie działających od kilku lat. Przed rozpoczęciem kuracji dodatkowo ściąłem włosy na krótko ( 5 mm ). Efekty - poprawiło mi się samopoczucie ponieważ po raz kolejny dowiodłem sobie że z pewnymi naturalnymi procesami trzeba się pogodzić. Korzystałem już z tylu "cudownych" terapii że kolejną mógłby być już tylko przeszczep włosów. Po prostu wiem że zrobiłem wszystko co zrobić mogłem i w tym sensie przygoda z tym preparatem była tylko jednym z etapów mojego dojrzewania ( pogodzenia się z naturą ). Po kuracji olejkiem Vivese Senso Duo włosy na pewno przestały wypadać w takim tempie jak wcześniej. Są grubsze, skóra głowy również jest zdrowsza. Żaden nowy włos jednak nie pojawił się, nadal jestem mocno łysawy ( ale nie łysy, jeszcze mogę to i owo zatuszować ) i pomimo kompleksowego podejścia ( olejek, szampon, suplementy i dieta ) nic tak naprawdę się nie zmieniło. To są fakty, jednak podobne efekty osiągałem używając dużo tańszych preparatów. Najważniejszy w tym wszystkim jest marketing. Kiedy zamawiałem moją paczkę na stronach oferujących olejek obiecywano pierwsze efekty po 2 miesiącach ale ostatnio zauważyłem prawdziwą ofensywę. Sprzedający obiecuje niesamowite cuda już po miesiącu kuracji, pokazując mężczyznę z prawie kompletnie łysym skalpem który po miesiącu ma włosy jak Samson co jest tylko oczywistym dość prymitywnym środkiem marketingowym. Próbowałem kilkakrotnie zamieścić swoje uwagi na stronach sponsorowanych przez producenta, niestety bez skutku. Liczą się tylko pochlebne opinie. Jeżeli ktoś lubi ( tak jak ja ) nowe przygody i eksperymenty, jeżeli wydatek ponad 300 złotych nie jest dla niego problemem to jak najbardziej może spróbować. Moim zdaniem jednak nie opłacą się , teraz patrząc z perspektywy czasu wolałbym chyba wydać te pieniądze na 150 grę komputerową dla moich synów ale z drugiej strony gdyby nie to doświadczenie to nie mógłbym Was teraz przestrzec przed tym zbędnym wydatkiem. Pozostały mi już tylko środki na receptę ( np minoxidil ) , coś jeszcze mocniejszego...mezoterapia lub przeszczep a na to już się nie zdecyduję. Czuję że dojrzałem do tego żeby się zaakceptować, zawsze dbałem o siebie ale są granice których nie przekroczę. Łysy też człowiek ;) Reasumując - 1. Jeżeli ktoś poszukuje preparatu który poprawi kondycję jego włosów - będą mniej wypadać, staną się trochę grubsze , puszyste...jeżeli szukamy czegoś takiego to wtedy mogę polecić ten środek ale z adnotacją że podobne efekty uzyskamy wydając 3 - 4 razy mniejsze pieniądze na mniej tajemnicze kuracje dostępne w drogeriach i w aptekach. 2. Jeżeli ktoś spodziewa się ujrzeć nowe włosy i rzeczywiście zagęścić fryzurę to niestety będę musiał go rozczarować. Niestety to niemożliwe, przynajmniej przy użyciu tego preparatu. Nic nowego nie wyrośnie, łysy pozostanie łysym. Nie ma cudów, albo pogodzimy się sami ze sobą albo zdecydujmy się na przeszczep włosów. I to by było na tyle.
    bety11
    2 maja 2016 o 14:39
    Ten produkt to wielka pomyłka! Uwaga
    Produkt dostałam od koleżanki która dostała po olejku łupieżu. Testowałam go przez okres 2 miesięcy i niestety żadnej poprawy nie zauważyłam. Zwykły olejek typu- Wcierka jakich pełno w drogeriach i to za kilka złotych nie za 150 zł. Wypadanie włosów , szczególnie u kobiet może mieć bardzo wiele przyczyn od braku witamin po choroby hormonalne, bardzo denerwuje mnie reklamowanie tego typu środków jako lek na łysienie gdzie efekty są widoczne za 3 tygodnie. To kłamstwo i oszustwo, wszyscy którzy znaja cykl życia włosa wiedza że to jest niemżliwe! Apeluję do kobiet które w desperacji kupują tego typu produkty o rozwagę, nie ma skutecznego środka na łysienie bez znalezienia jego przyczyny czyli źródła. Lepszym pomysłem i o wiele tańszym jet zakup kozieradki za 2 zł i wcieranie jej w skalp, zapewne to przyniesie lepsze efekty a jeśli nawet nie to nie zaszkodzi i nie obciążny nam kieszeni.
    W strefie wolnocłowej