Kiko Milano Long Eyes Plus Active Mascara Wydłużający tusz do rzęs stymulujący ich wzrost

• 4 kwietnia 2019 o 13:06
    bardzo lubię i polecam
    Tusz kupiłam przez przypadek podczas pobytu za granicą ;) Nie żałuję, jestem z niego bardzo zadowolona, kiedyś na pewno do niego wrócę. Posiada wygodną szczoteczkę, która ładnie rozdziela rzęsy, nie sklejając ich.
    Zalety:
    • wygodna szczoteczka, która ładnie rozczesuje i nie skleja rzęs;
    • trwałość - przez cały dzień z tuszem się nic nie dzieje - nie kruszy, nie rozmazuje, a o to dzisiaj coraz trudniej;
    • piękne i solidne opakowanie;
    • całkiem dobry stosunek jakości do ceny;
    • kolor - głęboka czerń;
  • 20 czerwca 2018 o 11:29
    przez przypadek..
    przez przypadek natknełam sie na ta marke i postanowilam zamówic kilka produktów w tym ten tusz. Dorzbe napigmentowany, trzyma sie dlugo, nic sie z nim nie robi jednak nie wiem czy kupie ponownie bo jest wiele tuszów za niższa cene i o wiele bardziej godnych polecenia
    Zalety:
    • podkresla rzesy
    • nie skleja ich za bardzo
    Wady:
    Patux
    23 kwietnia 2017 o 22:09
    Tusz jakich wiele
    Tusz niczym specjanym mnie nie oczarował, ani niczym szczególnie nie zraził. Dyży minus za opakowanie, na którym srebrna farba ściera się po entym użytku. Nie przeszkadza to absolutnie w użytkowaniu, ale skoro Kiko podbija rynek europejski, to opakowanie powinno być trwalsze. U mnie się nie kruszy. Ładnie podkręca rzęsy bez zalotki. Mam rzęsy średniej długości, ale zawsze po pomalowaniu mają "2 metry", nie ważne jakiego produktu użyję. Nabiera nadmiar produktu, jak każdy zresztą tusz, więc to nie jest jakaś wielka wada. Dobra szczoteczka, ani grubaśna, ani zbyt wąska. Mogę polecić ten produkt.
    U konsultantki
  • 20 kwietnia 2016 o 12:52
    Trzeba się przekonać
    Bardzo fajny tusz, aczkolwiek z początku faktycznie jest dość rzadki i nie oblepia dobrze rzęs, kiedy jednak trochę obeschnie jest super ! miałam naprawdę podniszczone rzęsy, po 2 miesiącach jestem bardzo zadowolona z efektu wydłużenia i odżywienia rzęs :) Polecam
    werka89
    1 stycznia 2016 o 22:19
    Jeden z moich ulubionych tuszy
    Ten tusz to drugi produkt z Kiko, który przypadł mi do gustu. O moich oczach: Głęboko osadzone z małą ruchomą powieką (efekt chowania się ruchomej powieki gwarantowany) + alergiczne, częstokroć łzawiące. Opakowanie: Proste, eleganckie. Srebrne, nie rzucające się w oczy. Szczoteczka: Tusz ma wygodną, niezbyt dużą szczoteczkę. Testowałam tusze z sylikonowymi szczoteczkami ((Wibo growing lashes) i dużymi (Essence MA, Clinique HI, MF 2000 calorie). Okazuje się że szczoteczki niezbyt duże są najwygodniejsze do stosowania przy moich oczach. Duże szczoteczki powodują to, że tusz często znajduje się pod brwią, a nie na rzęsach, a z czasem efekt "szpilki w oczach". Tymczasem tu tego problemu nie ma. Tusz dociera do każdej rzęsy, nie ma efektu plam przy jego nakładaniu, a szczoteczką się bez problemu operuje. Trwałość: Trwałość - jestem uczulona na składnik powodujący wodoodporność tuszu - testowałam dwa tusze woodoporne - Maybelline LE i Manhattan X-treme last. Oba z skutkiem oczu podrażnionych, zaczerwienionych, łzawiących. Tusz Kiko, mimo że nie jest tuszem long lasting trzyma się o dziwo świetnie. Nie straszny mu deszcz, nie straszne mu oczy lekko łzawiące. Trzyma się i nie daje efektu "misia pandy". Zmywanie/ działanie na rzęsy: Rzęsy nie są po nim osłabione, schodzi bardzo sprawnie płynem micelarnym - różne firmy testowałam - schodzi i Biodermą Sensibio i Eveline i AA. Choć ja lubię go stosować wraz z dwufazowym płynem z Yves rocher z bławatkiem. Wystarczy chwilę przytrzymać wacik a tusz schodzi bez problemu, nic z niego nie zostaje. Nie osłabia rzęs, nie wypadają po nim. Efekty tuszu na rzęsach: Tusz jest czarny i jest to głęboka czerń. Podkreśla swoim kolorem moje blade rzęsy. Dzięki niemu oczy są wyraziste, nie są nijakie. Poza tym ładnie je wydłuża. Nie skleja, nie daje efektu "owadzich nóżek". Jestem zadowolona z jego działania - nie oczekuję efektu sztucznych rzęs, a wzmocnienia koloru i wydłużenia ich. Tusze pogrubiające uczulają moje oczy - testowałam ich wiele i wiem jedno, że składnik pogrubiający uczula mnie (testowałam MF Masterpierce Transform, Rimmel Extreme Lashes, Essence MA, MF 2000 Calorie i Clinique HI) i zawsze był ten sam efekt. Tu tego nie ma. Dostępność / cena: Cena jest ok (płaciłam 35zł w salonie firmowym w Wawie), poza tym Kiko ma promocje. Dostępność - on line + salony firmowe, czyli źle nie jest. Ponowny zakup? Tak. Tusz spełnia moje oczekiwania w 100%. Nie podrażnia oczu, wzmacnia ich czerń oraz ładnie wydłuża. Na pewno go kupię nie raz, choć czekają mnie testy jeszcze innych tuszy (min. tych eko). Ale na pewno do niego wrócę. Update: Szkoda mi to pisać, ale z czasem tusz zaczął mi robić efekt 'szpilek w oczach' Nie wiem co się stało z nim, ale niestety musiałam się go pozbyć, a bardzo mi było go szkoda. :( Niestety wracam z podkulonym ogonem do Clinique LP.