Vichy Capital Soleil, Protective Cream (Krem ochronny SPF 60, SPF 50+)

Loyd
    30 stycznia 2014 o 20:20
    Spełnia swoje zadanie
    Treściwy, ładnie pachnący, lekko natłuszczający krem ochronny. "Wykończylam" 2 opakowania podczas wakacji 2012 kiedy to koczowałam wraz z chłopakiem na Mazurach. Jestem bladziochem,mam skórę naczynkową. Wysoki filtr to u mnie podstawa. Cena jest rozsądna i adekwatna do jakości. Uważam że to uczciwy dobry kosmetyk. Jest to typowa plażówka. Nie nadaje się do miasta gdy spędzamy jednak pól dnia na wodzie jest b dobry. Nie zapychał i nie powodował nawet delikatnych zmian w okolicach dekoltu,co mi się już przydażyło.
  • 10 września 2011 o 15:08
    trudno mi pow.
    kosmetyk drogi za to wydajny pierwsze użycie dośc miłe wrażenie na mnie zrobił zależało żeby moja skóra się nie świeciła lecz po kilku razach skóra już inaczej reagowała nie była tam zmatowana jak na początku stosowania .Prawdą jest jest że chroni skóre przed prom.uf bo istotnie mniej miałam problemów ze skórą twarzy po opalaniu to wielki plus i bardzo wydajny ,co mnie zdziwiło że jest słodki:) przez przypadek to odkryłam bo nie próbuje wszystkich kosmetyków. Używam tego produktu od: pol roku Ilość zużytych opakowań: 1 male
  • 2 listopada 2009 o 11:23
    kolejny bubel od vichy!!
    zaczynam źle myśleć o tej marce, a ten krem to moja największa wpadka z nią związana. używałam go na wyjeździe w Bułgarii. zdawało mi się że inwestując w powiedzmy sobie szczerze niezbyt tani krem wyświadczam swojej cerze przysługę. i być może z ochrona nie było najgorzej - piegów i tak trochę przybyło, ale cóż... tylko dlaczego to coś TAK ZAPYCHA? całą twarz miałam w krostach i zaskórnikach. MASAKRA! być może jestem alergiczką choć nigdy przedtem ani potem się z taka reakcją nie spotkałam. dodam że po to właśnie poszłam do apteki po DROGI krem a nie do drogerii po byle jaki żeby TAKICH AKCJI NIE BYŁO! poza tym niemiłosiernie bielił i tłuścił cerę jakbym się posmarowała oliwą i wcale się nie wchłaniał załamana jego działaniem chciałam nieco zatuszować niedoskonałości makijażem ale efekt był w najlepszym wypadku umiarkowanie dobry( BUŁGARIA w lipcu - 35C w cieniu! :( )po powrocie musiałam się leczyć z przykrych następstw stosowania tego kremu zdaje się "renomowanej firmy" na koniec dodam pół żartem pół serio że vichy powinno mi oddać moje 5 dych i mnie oficjalnie przeprosić że szkody wywołane tym badziewiem. NIGDY WIĘCEJ Używam tego produktu od:przez 3 tygodnie (nie dałam rady zużyć) Ilość zużytych opakowań: 1/4 jednego
  • 15 sierpnia 2008 o 14:16
    Jeden wielki dyskomfort!
    Kupiłam ten krem przez przypadek. Potrzebowałam kremu do mojej mieszanej cery (do tej pory używałam filtrów różnych firm) i akurat w aptece wybór padł na ten. Niestety, krem okazał się bardzo tłusty i dający poczucie dużego dyskomfortu. Ma białą konsystencję ale nie wybiela, łatwo się nakłada, jest bezzapachowy. Jednak już podczas rozsmarowywania na buzi zaczyna sie kleić i pozostawia niemiłe wrażenie lepkiej twarzy. Jakby tego było mało, przez cały dzień moja buzia nieestetycznie sie błyszczy i nawet bibułki matujące nie dają z tym rady. Często, mam też uczucie szczypania, ale nie w wyniku podrażnienia a w wyniku tej nieprzyjemnej lepkości przez którą mam wrażenie że moja twarz nie "oddycha". Poza tym, krem nie wysusza, ale też nie nawilża jakoś spektakularnie. Obecnie stosuje go na różne części ciała żeby go jak najprędzej wykończyć i kupić inny. Nie polecam! P.S na moje nieszczęście krem jest wydajny. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 8 marca 2007 o 14:48
    Tlusty ale i tak go lubie!
    MOJA CERA: Mieszana (tlusta w T-Zone), wrazliwa od Zorac-u/Retin-u, kwasow. PLUSY: * nie wybiela (ale ja jestem blada z natury!) * nie zapycha * nie piecze mojej podraznionej skory * po rozsmarowaniu nie daje smug i "farfocli" * niesamowicie wygladza i upieksza (tzn. tylko wizualnie oczywiscie!) cere - kilka razy zlapalam swoje odbicie w lustrze kiedy go mialam na twarzy i efekt byl "WOW!!". Nie wiem dlaczego, ale jest to jedyny fltr, ktorego uzywam i ktory powoduje to dziwne (ale dobre!) wizualne wygladzenie skory i wyrownanie jej kolorytu. MINUSY: * tlusty jak ch*******a, przepisowe 1,8 ml na twarz nie wchlania sie za nic, a przypudrowane wylazi na wierzch juz po kilku minutach. * czuc go caly czas na twarzy jak gruba, tlusta, ciezka warstwe * powieksza optycznie pory * gromadzi sie w zalamaniu gornej powieki OGOLNIE: fajny na jesien/zime, chociaz dla cer mieszanych/tlustych bedzie raczej za ciezki na lato. Używam tego produktu od: 3 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1