Aleksandra 20/20, Krem do cery trądzikowej z krzemem

aSHa85
    23 maja 2014 o 17:39
    straszny krem - wysyp murowany
    Kupiłam go jakiś czas temu, gdy oceny na KWC były na prawdę dobre. Niestety krem u mnie się totalnie nie sprawdził. Stosowałam go na pojedyncze wypryski jak i na większe obszary i to co mnie przerażało po nocy z tym kremem to, że zamiast leczyć, krem powodował wysyp całych stad, podskórnych krost. Niemiłosiernie zapycha! Ale kremy z parafiną w składzie, chyba rzadko kiedy są pomocne dla problematycznych skór... Konsystencja tępa, podobna do pasty cynkowej, trzeba się troszkę namęczyć, jeśli chcemy wsmarować krem w skórę. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 9 sierpnia 2013 o 0:09
    nie ma lepszego
    z tym produktem spotkałam się jakieś 6 lat temu gdy walczyłam z krostami i mega bąblami, zarówno na twarzy jaki i na plecach. Poleciła mi go pani w aptece, wtedy kosztował 6 zł. Od tego czasu stale gości w mojej kosmetyczce. Idealnie łagodzi moją skórę po wieczornym manualnym oczyszczaniu (raz w miesiącu). Zostawiam go na całą noc a rano nie ma śladu ani po zaskórnikach, ani po krostach. zresztą, gdy zbliża mi się okres, dostanę alergii na jakiś kosmetyk to od razu po niego sięgam, na 2 dzień skóra jak nowa. Oczywiście bywa, że skóra mi po nim schodzi bo jedank nieco wysusza ale nie zamianiłabym go na nic innego. większych problemów z cerą nie mam od 2 lat ale i tak stosuje go sporadycznie jak już wspomniałam. Przez to nie jestem w stanie zużyć całego opakowania bo po prostu zdąży się przetermninować lub wyschnąć. Dlatego dzielę się z koleżanką (osobny pojemniczek rzecz jasna), która też go ubóstwia. Cóż skład- niekótrych może zrazić bo znjadziemy w nim parafinę, petrolatum czyli wazelinę, kwas salicylowy, który może wywołać podrażnienie. Mnie osobiście nic takiego nie dotknęło i jestem zadowolona Minus: nie we wsztskich aptekach można go dostać, więc jeśli dziewczyny wiecie gdzie mozna go upolować we Wrocławiu to będę wdzięczna bo daleko mi do domu a moje op powoli się kończy :(
  • 29 stycznia 2013 o 17:49
    Masz trądzik? Możesz mieć większy :)
    Krem jest moim zdaniem fatalny. Kupiłam go ze względu na niską cenę i opinie na Wizażu. Niestety zamiast pomóc w walce z trądzikiem tylko go nasilił. Nakładałam go na całą twarz, punktowo, na noc, na dzień, grubą warstwę i cieniutką, ale efekt zawsze był ten sam. Z kilku niespodzianek na twarzy robiło się kilkanaście. Zapychał nawet na dekolcie, więc trudno było mi go zużyć do końca, a trzeba przyznać że jest niestety bardzo wydajny. W końcu go wymęczyłam i z wielką ulga wyrzuciłam opakowanie. Punktowo bardziej polecałabym Acnefan lub papkę Jadwiga. Plusy: +cena +wydajność Minusy: -skład -zapycha -przesusza -tandetne, niehigieniczne opakowanie -nasila trądzik -jest bardzo tłusty, cera się pod nim \'\'dusi\'\' Jednym słowem - nie. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
    pheoebe
    6 października 2012 o 23:59
    dobry, ale tylko miejscowo.
    krem polecony mi został na moją cerę trądzikową. początkowo używałam go na noc, na całą twarz. efekty były zadowalające, jednak do czasu. trzeba przyznać, że krem wysusza i to bardzo. teraz stosuję go więc tylko miejscowo na niedoskonałości. w tym sprawdza się idealnie. wysusza i szybko eliminuje pryszcze i ślady po nich. polecam, jednak radzę stosować go bardzo rozsądnie. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe, w trakcie 2
    qbijou
    11 lipca 2012 o 19:15
    Podoba mi się
    Używam punktowo na noc- rano budzę się z jasną cerą i załagodzoną cerą- tylko wtedy mogę "łazić" bez makijażu. Fakt, wysusza i podrażnia ranki, trzeba pamiętać o wcześniejszym zastosowaniu kremu nawliżającego. Mi pasuje. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 (1 stara wersja, 2 nowa wersja)