Nu Skin Enhancer Skin Conditioning Gel (odżywczy żel do twarzy)

justa79
    16 września 2005 o 14:21
    świetnie nawilża
    lekki, beztłuszczowy żel nawilżający do wszystkich rodzajów skóry, w sam raz na lato, pod krem z filtrem. ma bardzo fajny skład: substancje nawilżające (kwas hialuronowy, aloes, sól PCA) i łagodzące (pantenol, aloes, bisabobol). odświeża skórę i nawilża, bardzo wydajny. polecam np. osobom z tłustą skórą, które nie lubią nakładać tłustych kremów. sprawdza się również jako nawilżacz pod bloker. mam cerę mieszaną ze skłonnością do miejscowego przesuszania, więc wolę jednak preparaty o konsystencji kremu - potrzebuję lekkiego natłuszczenia, a tego żaden żel nie daje. jedyne, co mi nie odpowiada w Enhancerze to to, że warstwa, którą zostawia na skórze jest nieco lepka w dotyku. Ilość zużytych opakowań: 1
    stellla
    24 października 2004 o 17:01
    fajny
    Fajnu żelik o gęstej konsystencji, lekko zielonkawym kolorze i zapachu aloesowo-mentolowym. Podczas nakładania i chwile po tym lepi się do skóry, ale szybko się wchłania zostawiając skórę matową. Delikatnie pielęgnuje, miło chłodzi i odświeża. Mam wrażenie, że nawet lekko goi (aloes). Te wszystkie cechy sprawiają, że przypomina mi bardzo żel aloesow Sensu. Jest idealny dla cer tłustych, mieszanych, a także wrazliwych, w każdym razie takich, które własnie potrzebują czegos delikatnego i lekkiego. Również z tego względu świetny na lato. I faktycznie idealnie nadaje się tez dla facetów, bo to kosmetyk bardzo unisex (forma żelu, zapach, neutralne opakowanie), zapewne dobrze sprawdziłby się po goleniu: ochłodził, złagodził... No ogólnie fajny. :) PS Zauważyłam, że chociaż zaraz po wchłonięciu się preparatu nie widać żadnej różnicy, niż przed użyciem (skóra jest lekko suchawa, jak zaraz po umyciu), to po jakimś czasie czuje sie ogromna różnicę - w ciągu dnia można dotykać policzków, że hoo, taka gładziutka skóra, :)