Maybelline New York XXL Mascara (tusz z bazą 2w1 wydłużający i pogrubiający)

• 5 października 2012 o 19:27
    Szału nie robi.
    Moja opinia będzie właściwie powtórzeniem opinii użytkowniczki wiolaczelistka. Również jestem fanką wyrazistych rzęs i liczyłam na porządne pogrubienie. Także nie mam zastrzeżeń do konsystencji, tusz nie skleja rzęs, pod tym względem jest ok. Ale faktycznie biała baza przebija spod tuszu, co dla mnie jest nie do zaakceptowania, bo wygląda to po prostu źle. Do tego efekt faktycznie jest przeciętny, spodziewałam się czegoś lepszego. To właśnie dyskwalifikuje ten tusz. Używam tego produktu od: używałam jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 czerwca 2012 o 21:31
    Nie dla mnie
    Kupiłam Maybelline XXL ponieważ jestem zwolenniczką mega pogrubionych rzęs i liczyłam na to, że z jego pomocą uda się to osiągnąć. Używałam go może przez tydzień, na dłużej nie starczyło mi cierpliwości...Co dziwne nie zdyskwalifikowała go konsystencja, na którą zawsze narzekam w przypadku nowego tuszu. Odziwo ta nawet nie była zbyt wodnista. Za to baza przebijała spod czarnego tuszu i co najważniejsze pomimo kilku warstw nie dawał efektu mocnego pogrubienia. Właściwie nie wiem czy było to jakiekolwiek pogrubienie. Jeśli chodzi o plusy to wydłużał i nie sklejał rzęs..... ale dla mnie to za mało, gdyż liczyłam przede wszystkim na pogrubienie Oddałam go mamie, która była zadowolona więc jak widać każdemu pasuje co innego. Jeśli jednak ktoś liczy na takie efekty jak ja to nie polecam Używam tego produktu od: Używałam chyba z tydzień Ilość zużytych opakowań: 1 (niecałe)
    Michiru
    12 czerwca 2012 o 22:49
    taka sobie
    powiedziałabym, że jako dwa osobne produkty - owszem. jako jeden produkt wypada kiepsko. białą baza dobrze pokrywa i pogrubia rzęsy, jest spox. ale zgadzam się z koleżanką lolix - czarny tusz ma problem z pokryciem rzęs, na które ta baza jest nałożona. trzeba się nieźle namachać, nałożyć kilka warstw, które z kolei posklejają rzęsy, a nie ładnie podkreślą.... oko nie wygląd wtedy ładnie. raczej do stosowania osobno. dość szybko wysycha. Używam tego produktu od: kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: 1 standard.
  • 3 marca 2012 o 19:48
    maksymalne wydłużenie
    mam wersję amerykańską, która na pewno różni się od europejskiej.. już po użyciu bazy zauważam, jak wydłużają się moje rzęsy. tusz mocno je przyciemnia, trochę pogrubia. produkt nie skleja rzęs. jest dość wydajny, kiedy trochę mi wysechł, wystarczyło trochę kropli do oczy i wrócił do pierwotnej konsystencji. Używam tego produktu od: grudnia 2011 Ilość zużytych opakowań: połowa jednego
    lolix
    10 września 2011 o 12:24
    mam mieszane uczucia
    dziwny ten tusz, czarna część to właściwie volum\' express turbo boost i tak samo, jak jego pojedynczy odpowiednik osypuje się i szybko wysycha, chociaż rzeczywiście pogrubia - tego nie można mu odmówić. natomiast biała baza jest świetna, sprawdza się bardzo dobrze, ale ten czarny ma duży problem, żeby ją pokryć, dlatego używam bazy z innym tuszem Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1