Yohji Yamamoto Yohji Yamamoto

Latiha
    20 stycznia 2013 o 12:02
    Niesamowita kompozycja 100% mój
    Mój signature scent - bardzo ubolewam nad tym, że już go nie produkują :( Zapach poznałam bardzo dawno temu, dzięki próbce. Potem trafiła do mnie cała flaszka 75 ml, droga była bardzo ale nie żałowałam. To jeden z najpiękniejszych zapachów jakie czułam w życiu. Poszczególne nuty są tak idealnie dobrane i skomponowane ze sobą, że trudno jest wychwycić jakąś z nich, nie mniej jednak razem dają powalający efekt. Kwiatowy, delikatny, kobiecy, elegancki, ma coś w sobie, co dodaje pewności siebie. Sprawia, że czuje się po prostu piękna. Odpowiada mi w 100%. Nie zmieniłabym w nich ani jednej nuty. Dostałam za niego bardzo wiele komplementów. Polecam naprawdę.
    rousse
    17 kwietnia 2011 o 16:18
    światło
    Zapach jest jak letnie popołudnie w Tokyo, ze słońcem prześwitującym pomiędzy budynkami, delikatny i kwiatowy, ale nowoczesny, a delkikatną nuta drewna w tle. Wydaje mi sie niesamowicie seksowny ale nie nachalnie. Dla mnie to zapach światła, ciepłego powietrza, jednocześnie czysty i ciepły, nie zimny i ozonowy... Lekko orientalny, ale w delikatny sposób.. Przypomina mi bardzo Tygrysa Kenzo!! :love: Niestety, tak jak Tygrys, i wszystkie dobre perfumy, zapach został oczywiście wycofany... :mur: Używam tego produktu od: dawno Ilość zużytych opakowań: 2
    Lolka_L
    29 grudnia 2010 o 12:44
    Łąka :)
    Perfumy bardzo się wyróżniające, inne od innych ;) Kwiatowe, ale nie czuje tam ani róży, ani jaśminu. Czuje kwiaty, ale te łąkowe. Yohij pachnie mi łaka, i to taką po deszczową, gdzie zapach jest taki intensywny, kojący. Gdzie odruchowowo wciągamy to esencjonalne, zapachowe powietrze i jest nam dobrze i bezpiecznie. Może to własnie ten rumianek? Nie wiem.... Dla mnie Yohji to łąka :) Używam tego produktu od: długo Ilość zużytych opakowań: ok 30ml
    khy
    5 maja 2007 o 14:11
    Bez rwania wlosow ;-)
    Trudno mi sie zdecydowac co do tego zapachu - raz wydaje mi sie nijaki i nieciekawy, trzyma sie blisko skory i pachnie cieniem jakiejs nieokreslonej zieleninki. Innym razem rozkwita w cieple klimatem zupelnie innym, pachnie wtedy jak swiezo wyprasowane, pachnace fajnym plynem do plukania pranie, slodkawo, cieplo i lekko roslinnie, ciekawie. Tak wiec nie wiem, ciagle nie wiem - jednak, ze zapach jest zupelnie nie moj, to wlosow z glowy z tego powodu rwac nie bede ;-))). Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: jedna probka
    ishtar4
    2 stycznia 2007 o 20:26
    takie sobie
    Na początku pachną znajomo, długo zastanawiałam się co to takiego może być - zapach rumiankowego płynu do kąpieli Redox. Rumianek spod którego wyłania się po pewnym czasie róża. Taka róża wąchana przy szklance naparu rumiankowego (a może momentami wermutu?) Pod koniec wydaje się słodszy. Jak dla mnie zbyt "ułożone" perfumy, skomponowane w taki sposób, by nikogo niepotrzebnie nie drażnić. Trochę za dużo róży. Eleganckie, ładne, ale po japońskich perfumach spodziewałam się czegoś bardziej niekonwencjonalnego. Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: testy