Fine Fragrances & Cosmetics Chique EDC

ma9ini
    10 grudnia 2016 o 20:04
    ochyda!
    Używa od:próbka
    Jako że uwielbiam Cabocharda, to postanowiłam wypróbować zapach oceniany jako podobny. Nigdy w życiu! Krótko mogę to coś jako smrodek zdewociałej cioci raczej służący do odstraszania intruzów niż podkreślający osobowość. Nawet moja adekwatna ciotka nie była zadowolona z prezentu. Jeśli polecam to chyba na zlot kombatantów. Trwałość zabójcza. Podobieństwo do Cabocharda zerowe.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 29 listopada 2013 o 16:53
    Salon fryzjerski
    Skusiłam się na zapach z tego względu, że jest szyprowy. I to prawda, dla mnie to 100% szypru w szyprze. Bardzo go sobie cenię i na pewno zakupię ponownie. Obecnie rzadko która młoda kobieta odważy się taki nosić. Doskonały na zimowe wieczory, latem może raczej zabić właścicielkę i otoczenie. Jest jednostajny, nie rozwija się, ogon ma pokaźny. Osobiście początkowo czuję cytrusy i nie wiem czemu ale...rumianek. A po chwili już bardziej \\\'wysublimowane\\\' kwiaty i pomarańcze. Dla mnie to niezwykle elegancki zapach, nieco drapieżny ale nie w takim bazarowym stylu. Z koreczka radzę nie wąchać ponieważ w ten sposób pachnie... salonem fyzjerskim. Dopiero na skórze i ubraniach pokazuje co potrafi. Trwałość jest oszałamiająca. Na odzieży do prania (chusta potrafi pachnieć nim nawet dwa tygodnie) na ciele co najmniej 7 godzin. A cena wręcz komiczna (od 20zł za 50ml). Świetny atomizer, bardzo delikatna mgiełka, przy takiej mocy to naprawdę jest niezbędne. Niestety buteleczka urodą nie grzeszy, atomizer również (przynajmniej w wodzie kolońskiej). Jeśli nie bawią Cię sratki-kwiatki polecam w 100%. Naprawdę trzeba go wypróbować. Maksymalna ilość to 2 psiki, przy większej może być migrenogenny.
    Inflow
    14 lutego 2013 o 23:57
    Elegancki- na zimę
    Dostałam go przez przypadek z miesiąc temu, gdy wyczułam ten zapach u cioci. Powiedziałam jej, że zaintrygował mnie, więc dała mi połowę buteleczki. Woń początkowo przypominała mi Masumi. Później zmieniła się w bardziej elegancką, ciepłą, elegancką, mocną ale nie tak, aby bolała mnie głowa. Trwałość zaskakująco dobra: jedno psikinięcie starczy na kilka godzin zapachu:) A gdy 2 tygodnie temu wylał mi się w torebce, to do dziś indeks i kosmetyczka pachną i pachną. Mimo, że wielu osobom ta woda kolońska kojarzy się z dojrzałymi kobietami, to ja od czasu do czasu w zimowy wieczór, lubię kusić tym zapaszkiem :) Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: Połowa w trakcie
  • 30 lipca 2010 o 17:58
    Wytrawny i klasyczny :)
    Wytrawny i prawie idealny chypre, mniej gorzki niż Eau du Soir... Nadaje się dla początkujących w grupie zapachow szyprowych.Plusem jest niewielkie opakowanie (gdyby zmęczył),łatwo mieści się w torebce. Któraś z Wizażanek napisała,że nie może znaleźć nut zapachowych na stronie producenta, ja znalazłam na pewnym portalu perfumiarskim:pomarańcza,cytryna Amalfi,nuty kwiatowe,mech dębowy (oakmoss).Jak dla mnie zapach trwały,szykowny i z klasą, polecam dla ceniących "inność". Używam tego produktu od:ok.15 lat Ilość zużytych opakowań:było z 7,będą kolejne
  • 24 lutego 2009 o 22:25
    jak dla mnie sa piekne:)
    Przepiekny, drapieżny szypr :) Niekoniecznie dla kobiet dojrzałych, jestem młoda i szypry uwielbiam. Nie dzielcie proszę zapachów według wieku kobiety, bo to nie ma sensu. Ja nawet jako dziecko lubiłam takie zapachy, Chique używała (i do dziś namiętnie używa) moja babcia. Ja używam cały rok, kocham szypry! Zapach bardzo trwały, mocno przyprawowy, mszany (mech dębowy) z mocnym cytrusowym otwarciem. Fanki słodkości raczej nie będą zachwycone. A fanki Cabocharda albo La Perli czy Palomy Picasso mogą wypróbować :) Do tego duzym plusem jest cena. Ja za opakowanie 50 ml płaciłam 34zł. Używam tego produktu od: uzywalam razem z babcia od dziecinstwa :) wiec nawet nie wiem... Ilość zużytych opakowań: w sumie bedzie jakies 200ml