Philips Satin Ice Optima Depilator

Trida
    7 sierpnia 2014 o 14:35
    no moze byc
    Dostałam go od siostry kilka lat temu pod choinkę. Używać używam dość często - nawet 2-3 razy w tygodniu bo niestety - nie usuwa włosów na stałe. A nie wierzę w to, ze tak szybko mi odrastają. Używanie depilatora w okolicach delikatniejszych - bikini, może się nie najlepiej skończyć. Depilator rwie, bo sprawia ból. Czasami wyrywał włoski \'aż do krwi\' :/ Przez owy depilator dostałam także zapalenie mieszków włosowych. Na szczęście tylko w dwóch miejscach ale jednak. Bardzo ciężko się tego pozbyć dlatego też depilator poszedł w odstawkę. Nie polecam. Używam tego produktu od: 5 lat Ilość zużytych opakowań: 1 opk
  • 30 sierpnia 2012 o 17:17
    Lubiłam go nawet, ale...
    Depilator nabyłam dobre 9-10 lat temu. Wtedy był na niego szał. I ja się skusiłam. Jako sam depilator był super i jest do tej pory (lepszy niż Philips Massager, który później nabyłam), ale niestety musiałam go serwisować w pierwszym roku użytkowania, bo zacinał się. Potem oddano mi z serwisu bez tej części, która ścierała martwy naskorek. Swoją drogą była to najlepsza metoda na to, jaką wymyślono i żaluję, że inne depilatory tego nie mają. Otóż nie oddano mi tej części, reklamowałam to potem, ale okazało się, że lokalny sklep, w którym go nabyłam sie zmył. Pozostał niesmak, a w dodatku zaczęła zacinać się głowica goląca. Generalnie, mam go do dziś i używam tylko czasem części depilującej. Fajne jest na pewno to, że ma długi kabelek. Używam tego produktu od: 10 lat Ilość zużytych opakowań: jeden
    Aurita
    28 czerwca 2009 o 21:05
    przepłacony
    Kupiłam ten depilator, ponieważ to "jeden z lepszych na rynku". Mimo wszystko nie jestem zadowolona ani z jakości depilacji ani ze sprzętu. Zawiodłam się najbardziej chyba na wyglądzie sprzętu. *Do tego ładnego depilatora dodaje się mianowicie taki obrzydliwy, wielki, żółtawy zasilacz (jakich używała babcia dawno temu do sprzętu AGD z Czechosłowacji). *Opakowanie ochronne na nasadkę chłodzącą jest liche i szybko się połamało zapięcie. *"Saszetka" na cały sprzęt jest solidna, ale także nie należy do urodziwych (znowu jak z Czechosłowacji!) *Zatyczki, grzebyczki - wszystko to takie nienowoczesne, design jak sprzed kilkunastu lat. Depilacja: *Chłodna-mrożona nasadka (przynajmniej dla mnie) bardzo nieprzyjemnie działa na skórę. *Depilator bardzo buczy, na pewno nie należy do cichych. Jeśli miałabym jeszcze raz kupić depilator, to raczej nie ten. Używam tego produktu od:4 lat Ilość zużytych opakowań:1
    johnw57
    19 września 2008 o 23:37
    Mieszane odczucia
    Będę pierwszą osobą, która tak negatywnie ocenia tak dobry depilator ... Mam do tego depilatora mieszane odczucia, dlatego ocena jest wyważona. Depilowałam tym depilatorem mogi, bikini i pachy. Do pach i bikini świetnie się nadaje. Usuwa wszystko. Ja pod pachami mam zaledwie meszek (zawsze tak miałam), dlatego traktuje je depilatorem. Od biedy mogłabym nie wyrywać włosów pod pachami i na nogach, ale jak każda z Was dziewczyna uległam modzie na zupełnie i idealnie gładkie ciało. Na nogach po depilatorze mam wyleczone zapalenie mieszków włosowych. Po zapaleniu mieszków włosowych mam blizny (jestem na terapii kwasowej, bo trzeba pozbyć się blizn). Zapalenie mieszków włosowych leczyłam 3 lata od odstawienia depilatora!!! U mnie nawet codzienne peelingi nic nie dawały i włoski wrastały i miałam zapalenie. Włoski na nogach mam dość jasne, na słońcu są poprostu białe, pod pachami mam równie jasne włoski i równie mam ich niewiele jak na nogach. Pod pachami nie mam ani jednej krpoeczki tak samo jak na bikini. Linia bikini to u mnie włoski ciemniejsze i grubsze i nie ma żadnej kropeczki, nie miałam tam żadnego zapalenia. Natomiast na nogach to była masakra. A na nogach mam jaśniutkie i tak niewiele włosów, że mogłabym ich nie depilować. Dodatkowo, mam bardzo bardzo delikatną skórę i bardzo jasną (jestem blondynką). Może dla ciemniejszych dziewczyn ten produkt do łydek będzie odpowiedniejszy. Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań:w tkacie pierwszego (pachy i bikini
  • 29 maja 2008 o 12:01
    super
    Używam go od ponad 3 lat i nie wróciłabym juz do golenia nóg maszynką co drugi dzień :) Poza tym do tego rodzaju bólu można sie przyzwyczaic, ja tylko przez miesiąc używałam nasadki chłodzącej, potem po prostu nie miałam juz takiej potrzeby. Najważniejsze jest to, żeby depilowac krótkie włoski, wtedy ból jest minimalny, przy dłuższych włoskach bardziej boli, ale to jest naprawdę do wytrzymania! Bardzo fajne są też dodatkowe nasadki: goląca i peelingująca! Osobiście bardzo polecam :) Jeszcze jedna sprawa: wysoka jakość i trwałość wykonania! Używam tego produktu od: 3,5 lat Ilość zużytych opakowań: ten sam od nowości