Celine Dion Notes EDT

• 21 stycznia 2018 o 11:02
    Kobiecy i romantyczny.
    Lata 90' i zwyczajny, polski dom. A w nim mała dziewczynka oglądająca z zafascynowaniem teledysk w TV i zasłuchana w anielski głos Celine. Pamiętam też, że gdy miałam jakieś 17 lat, moja ukochana Mama podarowała mi małe pudełeczko z mieniącym się złociście napisem Notes i dodała: ,,-Spodoba ci się, zobacz, czyj to zapach''. Otwierałam z niecierpliwością, wydobyłam maleńki flakonik (15 ml, o ile mnie pamięć nie myli), prędko zdjęłam zgrabny koreczek, pierwsze psiknięcie i... wow, to jest ciekawe! Naprawdę fajne, kwiatowe, z początku wydające się zbyt dorosłe, oficjalne, żeby nie powiedzieć sztywne, ale naprawdę dobre. Zużyłam z przyjemnością, od tamtej pory kupuję regularnie, we wszystkich dostępnych pojemnościach, tak więc mogę spokojnie opowiedzieć o zapachu. Otwarcie, tak jak wspomniałam, jest mocno kwiatowe, odurzające wręcz-czuć gardenię, mimozę oraz lekki podmuch lilii wodnej. Gdy zapach osiądzie na dobre, swą obecność zaznaczają moja ukochana piwonia (mam w ogrodzie i to jest dokładnie TO, lekko słodkawy i jednocześnie orzeźwiający, niezwykle upajający aromat, czuć nawet lekką zieloność i goryczkę liści!) oraz orchidea-czyli nadal kwiatowo, ale absolutnie nie przytłaczająco, jest zwiewnie, kobieco, ale nie jest banalnie, zaś drzewo sandałowe i białe piżmo dodają całej kompozycji szyku i klasy, otulają nosicielkę lekkim woalem zapachu. Uwielbiam nosić wiosną, latem w chłodniejsze dni, wtedy bowiem najlepiej projektują, nikogo nie drażnią (w wyższych temperaturach potrafią przydusić, niestety), ja uwielbiam go do szarego kostiumu, do klasycznego beżowego trenczu i świetnej apaszki, ale też i do lnianej sukienki. Uniwersalny, trwały, nienachalny, szykowny-doskonały na codzienne dni, gdy chcemy czuć się dobrze we własnej skórze. Ja bardzo lubię i często noszę, spróbujcie same, bo warto.
    W perfumerii
  • 20 lutego 2015 o 2:10
    Subtelny
    Na mojej półce to klasyk. Używam go od 12 lat odkąd pojawił się w Polsce. Sięgam po niego gdy chcę być elegancka. Dla mnie ma w sobie coś świetlistego i tak zamszowo miłego. Można go dostać obecnie w świetnych cenach, gdyż nie jest już tak popularny. Jest dosyć trwały.
    kwiat24
    12 kwietnia 2012 o 13:17
    śmierdziuszek
    dostałam go w prezencie,spodobało mi się opakowanie,estetyczny prosty flakonik.Niestety zapach mnie odrzucił;/ wogóle nie kobiecy,jak by proszek do prania;/ robiłam do niego kilka podejść każde tak samo tragiczne.Na szczęście udalo mi sie to sprzedac na allegro:-) Używam tego produktu od: 6 mc temu Ilość zużytych opakowań: kilka razy reszta sprzedana
  • 14 marca 2011 o 11:05
    ŚLICZNY
    Przesliczny delikatny zapach,bardzo kobiecy,subtelny,nie duszacy,mysle ze spodoba sie wiekszosci kobiet.Zapach kwiatowy swiezy,pasuje zarowno na dzien do pracy jak i na wieczor.Bardzo trwaly jak na wode toaletowa(podobnie jak celine dion pure brilliance).Perfumy dostepne w niewielu perfumeriach,na allegro mozna kupic za 50zł.Polecam zdecydowanie. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 17 listopada 2010 o 14:37
    inny...
    Na początku bardzo intensywny, mocny zapach. Nie napiszę czym pachnie, bo aż tak się nie znam żeby rozróniać poszczególne zapachy. Po chwili jednak się \"ulatnia\" i zostaje zapach takiego mydełka. Ogólnie nie jest zły i powiem nawet, że z biegem czasu uzależniający:) Zapach z bardziej \"dostojnych\" napewno nie jest lekki i kwiatowy. Używam tego produktu od: dwóch tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego