La Roche-Posay Active C XL

kawa.
    10 listopada 2010 o 20:33
    nie ma szału
    Standardowo wybrałam kosmetyk na podstawie opinii na wizażu. Nie kupuję kremów do twarzy za 100zł, tym bardziej, że pojemność mniejsza, bo 30ml - szarpnęłam się, no bo to LRP i takie dobre oceny. Wybrałam z filtrem, bo stosowałam wiosną i latem. Krem ma treściwą konsystencję, pozostawia na twarzy śliski film i troszkę bieli skórę. Nie lubię tych efektów, ale nie stosowałam go solo, tylko pod makijaż, więc puder bambusowy z połyskiem sobie radził. Niestety jakikolwiek podkład (płynny czy mineralny) na nim ciemnieje :( Na mojej lekko poszarzałej mieszanej cerze nie wykazywał jakichkolwiek działań - czy to dobrego nawilżenia, rozświetlenia, a już w ogóle można zapomnieć o korekcji małych zmarszczek. Zawiodłam się, krem jest po prostu poprawny, ale nie ma szału. Filtr jest, lekkie nawilżanie jest i to wszystko. Mało wydajny. Nie kupię więcej. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 30ml
  • 25 października 2010 o 14:41
    Swietny krem na dzień
    Witam wspaniały krem na dzień nadaje sie pod makijaż i wspaniale rozswietla twarz wydaje sie taka zdrowsza mam skóre sucha chociaz czoło potrafi mi sie swiecić czoło a ten krem nie powoduje wiekszego przetłuszczania sie likwidacji zmarszczek nie zauwazyłam ale chyba zaden krem ich nie zlikwiduje napewno wspaniale im zapobiega (wit C i filtry) oraz wspaniale rozswietla szczerze polecam Używam tego produktu od:systematycznie z przerwami Ilość zużytych opakowań:3
  • 28 września 2010 o 18:42
    O co chodzi?
    Nie bardzo rozumiem te wszystkie pochlebne opinie o kremie. Może to ja jestem jakaś inna, ale dla mnie był on raczej porażką. Nie zaszkodził, ale też nic dobrego nie zrobił. Mam 28 lat, dbam o siebie i stawiam na prewencję przeciwzmarszczkową. Z tego powodu moja cera wygląda dobrze, bez widocznych zmarszczek, zbita, jędrna. Myślałam, ze zawarta w kremie witamina C pomoże mi w zachowaniu dobrej kondycji skóry, chociażby wówczas, gdy się nie wysypiam lub jestem przemęczona. Ale ja posmarowana nim wyglądałam po prostu źle, skóra była taka jakby przyduszona. Żadnego pozytywnego rozświetlenia nie zaobserwowałam, pomijając fakt, ze świeciłam się po nim jak żarówka (inna sprawa, że mam cerę przetłuszczająca się).Może to miał producent na myśli mówiąc o rozświetleniu poszarzałej cery. Przestałam używać go do pracy i stosowałam jako krem popołudniowy, gdy już nigdzie nie wychodziłam. Ale on nie ruszył nawet minimalnych zmarszczek mimicznych, które zarysowywały mi se po ciężkim dniu. A podobno miał redukować je globalnie czy coś w tym stylu. Widać wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji skóry. Na moją nie podziałał. Nie polecam tłuściochom. Używam tego produktu od:używałam kiedyś Ilość zużytych opakowań:1
  • 10 czerwca 2010 o 15:45
    Zdecydowanie polecam :-)
    Dobry kremik. Na początek zlikwidował zapalenie mieszków włosowych, objawiające się drobnymi czerwonymi krostkami. Następnie zdecydowanie wyrównał koloryt twarzy. A po regularnym stosowaniu wyraźnie spłycił moje zmarszczki mimiczne na czole. Używam go na noc, pod fluid się raczej nie nadaje - powodował, iż kolor fluidu robił się o ton ciemniejszy. Ciężko się rozprowadza na nim podkład - za to odejmuję gwiazdeczkę. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 3
    dorthea
    6 marca 2010 o 17:51
    Naprawdę udany
    Mam bardzo kapryśną 30 letnią cerę, miejscami suchą a w strefie T tłustą, z rozszerzonymi porami i skłonnością do zapychania oraz widocznymi naczynkami. Większość kremów matujących wysuszała mnie na wiór, co powodowało wzmożoną produkcję sebum i świecenie, natomiast po kremach nawilżająco- odżywczych błyszczałam się od razu tak, że nie mogłam tego opanować żadnym pudrem. Jako że wiek też już "odpowiedni" postanowiłam sięgnąć po witaminę C i kupić krem, który dostarczy skórze trochę cennych składników przeciwzmarszczkowych. Co prawda "dermatologicznej korekcji zmarszczek" obiecywanej przez producenta nie zauważyłam, ale na pewno Active C XL wygładził z lekka moją lwią zmarszczkę i uczynił ją mniej widoczną. Co najważniejsze- twarz nie błyszczy się jak przy większości kremów, pory zwężone, cera taka jakby gładsza i bardziej "zwięzła", nawilżona i ukojona. Minusem jest mała pojemność i wysoka cena, ale krem starcza na dość długo, także wiem, że jak tylko finanse pozwolą to będę do niego wracać, bo nic lepszego (jeszcze :) ) nie znam Używam tego produktu od: około 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1