|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() naturalis kosmetyki ma w ofercie glikol propylenowy wpis "must try" - tak! kto się podejmie? ja dziś idę sobie chorować... |
|
|
|
|
#71072 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, marnotrawne eiri i katie100! Czekamy na więcej fot.
|
#71073 |
|
Raczkowanie
|
A ja postanowiłam pochwalić się moimi dzisiejszymi kudłami z racji 'rocznicy'(dwa tygodnie temu odkryłam że moje włosy nie są krzywe, a falowane)
Cały czas mam jednak problem z tymi włosami od spodu, przy karku- są suche i spuszone Nie wiecie może z czego to wynika? ![]() Btw. myślicie, że maska Gloria nadaje się do mycia? Czy jest za ciężka?
|
|
#71074 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Proszę o uwagi, bo nie mam choćby zabezpieczacza, który przeważa w Waszej pielęgnacji. Ale pamiętajcie, nie dajemy wszystkiego, tylko to, co najczęściej polecamy.Cytat:
![]() Weź szamponik dla dzieci Cien z kaczusią, możesz pomysleć o olejku do masażu Cien, na pewno olej sezamowy, bo jest Oleofarmu (pyszne jedzonko azjatyckie na nim wychodzi), masło do ciała Cien kokosowe, czekoladowe lub morelowe (boskie!). To wszystko było u mnei ostatnio. I polecam - jeśli lubisz sezamki i miód - długie sezamki greckie, ale te miękkie, bez nacięć. Są genialne ![]() Ja też, bo nie ma zdjęć do porównania. To, co pokazujesz, nie pozostaiwia wątpliwości, ale by było miło mieć porównawczy materiał A po co myslisz o bracie? Cytat:
Na wysokiej również ![]() Jeden z ulubionych . Elainetko - bierz Na pewno, choć z jednej strony włosy zwykle są nieco mniej skręcone i podatne na puszenie.
|
|
#71075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() yyy a o którą fotę chodzi? to powiem, co zastosowałam (nie było tego wiele) ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- heloł! ![]() ja nie mam więcej fot moich włosów... mogłabym wkleić fotkę mojego wczorajszego obiadu...
|
|
|
|
|
#71076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#71077 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a co jeszcze fajnego do włosów jest w TBS? grzebień mam ![]() Miałam nałożyć pod olej i zapomniałam Cytat:
...chyba chłopu kupię, sprawdzimy na nim czy działa ;P lecą mu włosy ostatnio...na doz jest tylko tonik i szampon :/---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
-> olej: lniany ![]() -> maska: Bingo Shea -> odżywka d/s: Garnier Awokado i Karite, Artiste regenerująca -> odżywka myjąca: Mrs. Potter's -> odżywka b/s: Joanna Len i Rumianek, Miód i Cytryna -> szampon codzienny: Babydream, Hipp -> szampon SLS: Joanna Pokrzywa -> stylizator: żel lniany/Artiste fioletowy/Joanna mrożący Zaraz edytuję i podepnę linki, ewentualnie coś dopiszę jeszcze
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-10-11 o 19:35 |
|||
|
|
|
#71078 | ||||||||||||
|
|
Cytat:
Sama napalam się na zakupy na ZSK. Kasa, kasa Od wczoraj mam prawdziwy stół i krzesła Cytat:
Fakt, ale wart ceny. Wydajny. Ja go kocham i bez niego się nie ruszam.Cytat:
Ale Ty... nie dałas stylizatora! Zatem nie ma co się dziwić. Cytat:
Cytat:
![]() Pasmanterie nie istnieją ![]() Cytat:
Cytat:
poza tym dziękuję Jestem pewna, ze i zakola zaraosną. Na pewno! Mnie się udało, choć zawsze będzie widać, że są. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na tę chwilę skupiłabym się zatem na nakłądaniu odzywek i olejów od karku, by go nie pomijać. Cytat:
Cytat:
I co? Nadało się coś? Poleciłabym bananka TBs, ale zapachowy silnie i nie za bardzo tłusty. Timotei Organic różowy tez by sie nadał, ale zapach jest. Niestety![]() No to ja mogę zostać Razem mamy tyle, ile trzeba Zakochujemy się w Twoim TŻ. Co kupił?
|
|
#71079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
ale i tak czuję, że się skusisz :P.Eloe, do must try myślę, że warto dopisać maski bingo, nie wiem czy jest u nas ktoś kto ich nie lubi? ![]() Lecę edukować się włosowo na sezon zimowy, miłego wieczoru |
||
|
|
|
#71080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlosy skapitulowaly, nie chca ladnie wygladac![]() KCCC tez nie kce wspolpracowac Cytat:
![]() O! Juz jest Moim zdaniem mozna dodac polprodukty. Hmmm choc takowy juz istnieje. Jak dla mnie jest git![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#71081 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli związuję wlosy w luźny warkocz, to skręt( o ile w ogóle jakiś jest) całkiem mi sie psuje i nie podoba mi się to, jaki włosom nadaje warkocz ![]() Włosy mam gładkie, a przynajmniej gładsze niz kiedyś (wtedy się tak nie plątały) a i tak się kołtunią strasznie Więc nie wiem o co chodzi ![]() W ogóle ostatnio mam VERY VERY bad hair days :c nie chcą się kompletnie kręcić, są niby gładkie, z bliska widać, że sie błyszczą, jednak z daleka to koszmar nie wiem co robię źlę.. ostatnio z nimi tylko gorzej a na dodatek, jak kiedyś mogłam chodzić trzy dni bez mycia i były świeże, to teraz na następny dzień juz sklap swędzi i przetłuszczenie, a nic nie zmieniłam w kosmetykach. może to wina wody? Albo glutka lnianego za dużo daje? W ogóle tracę wiarę, że będę miała kiedyś ładnie zdefiniowane fale.. dwoje się i troję, a tu nic Nie wiem, byc może to brak protein, bo ostatnio mało ich używam, ale czy od ich niedoboru, włosy mogą być tak jakby suche i takie nijakie?
|
|
|
|
|
#71082 | ||||||||||||||
|
|
Cytat:
Przejrzałam wątek i nie ma ![]() Ale która? No. To się wie! ![]() Cytat:
Ale jak będe i nikt mnie nie zaczepi, to dam znać, jeśli coś dostrzegę.Kiedyś z tej serii, co jest Boost był też jakiś krem z gliceryną. Pani bardzo nalegała,bym zastosowała. A była zima... Spuszyłam się jak dzika A ostrzegałam. Uparła się. Musiałam włosy myć po powrocie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oba, tak? Nie dałam BD. z przyczyn oczywistych Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co to za smalec? ![]() Cytat:
To jestem na bieżąco
|
|
#71083 | |
|
Rozeznanie
|
Eiri, Katie witajcie!!!!
Katie ile Ty masz włosów i jakie już długie Cytat:
Dodaję glicerynę. Krzywdy nie robi. Skalp nie protestuje. Włosów wypada mniej ale nie wiem czy to zasługa GP czy może maski drożdżowej czy ziółek![]() Do psikania włosów kompletnie się nie nadaje, pod maskę czy olej tez niezbyt mi pasuje, dlatego zużywam jako wcierkę. |
|
|
|
|
#71084 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Fakt, praktycznie to samo skrobnęłam ![]() Faktycznie Dobra: faktycznie nie dopisuj BD, bo może zaszkodzić; Bingacza polecam od siebie shea; szampon Joanna oczywiście przykładowy dałam z pokrzywą, bo ten używam, może jakaś Barwa jeszcze? Niech dziewczyny swoje typy wypiszą ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Półprodukty, na początek te z lodówki żółtko, miód, gliceryna, witamina E...co tam jeszcze...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-10-11 o 19:56 |
||
|
|
|
#71085 |
|
Raczkowanie
|
Miałam dodać fotkę włosów. No więc aktualnie mam na głowie coś takiego jak na załączonym obrazku
myślę, że na tym etapie mogę już bez wstydu wyjść do ludzi olejuję (albo kremuję), kiedy mam czas to kilka godzin lub czasem na noc, ostatnio godzinkę, 2 przed myciem. nie używam szamponów z sls, jedynie do oczyszczania raz w miesiącu, czasem myję odżywką, po myciu zawsze maska lub odżywka (czasami nawet na godzinę- i tak nie są obciążone, trudno u mnie o to) potem dodatkowo odżywka b/s i jakiś stylizator: przeważnie żel lniany, sam lub z innym np. męskim isany czy bielandy z rzepą. Myślę, że nie jest najgorzej, a i będzie tylko lepiej.
|
|
|
|
#71086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maska Bingo Shea
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-11 o 19:56 |
|
|
|
|
#71087 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Eee, to dobrze dla mojego portfela, że nic uff...no cóż, pani myślała, że wie lepiej Poszukam i zakupię, niech TŻ wciera. Ojej |
|
|
|
|
#71088 | ||||||||
|
|
Cytat:
Mam, ale znam tylko drożdżową i z 12 ekstraktami, którą kochałam latem ![]() Ale dodałam Bingo z shea, bo chyba ma najwięcej zwolenniczek. Cytat:
![]() Cóż, u nas wszędzie grzeją i moje włosy już zjadają olej, więc dla mnie wszystko jasne. Czas glicerynowce wycofać do pudełka i pożegnać się do wiosny. Tigi, żel aloesowy - baj, baj Cytat:
Albo nałóż na ociekające. Ja tak ostatnio nakładam. B/s odciskam albo zabezpieczam rano ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37026565]Włosy mam gładkie, a przynajmniej gładsze niz kiedyś (wtedy się tak nie plątały) a i tak się kołtunią strasznie Więc nie wiem o co chodzi [/quote] Spróbuj: płukanki zakwaszającej, zabezpieczenia silikonami, częstszego olejowania czymś niewnikającym: lnianym, shea, kakaowym.Cytat:
Cytat:
Święta Curla w Ciebie wierzy ![]() Cytat:
Napisz, co nakładałas ostatnio, czym myjesz itd.
|
|
#71089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() olej: Babydream fur Mama odżywka d/s: Garnier Awokado i Karite, Alterra morela (gdy była dostępna) maska: Alterra z granatem (nie zimą) odżywka myjąca: Kallos Serical Latte, Joanna Naturia Mak odżywka b/s: Joanna z Apteczki Babuni mleko i miód, Joanna Naturia Mak szampon codzienny: Rossmann, Lilliputz, Extrasensitive Shampoo & Dusche fur Kinder und Drachen szampon SLS: Joanna Naturia Pokrzywa stylizator: żel czarny Isana (przykład), Artiste niebieski/fioletowy zabezpieczenie końców: Marion Jedwab do włosów Natura Silk Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-12 o 12:20 |
|
|
|
|
#71090 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() 2. To nie są proste włosy, ustaliłyśmy już ![]() 3. Nie czeszemy kręconych/falowanych włosów tylko podczas mycia z odżywką d/s na nich.4. Postawiłabym na fajną odżywkę/maskę, do tego jakiś inny olej niż rycynowy czy kokos, no i glut lniany jako stylizator - tak na początek, do przetestowania. A płukankę zakwaszającą stosowałaś? |
|
|
|
|
#71091 |
|
Wtajemniczenie
|
ok, ale jak mnie wygonicie za offtopa, to.... będę płakać
![]() tylko uprzedzam, że żaden ze mnie fotograf kulinarny ![]() papryka faszerowana z makaronem brązowym penne i w gratisie mój psiuń z jego ukochaną szmatką (już od dawna nie służącą do celów kuchennych )
|
|
|
|
#71092 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() długie )przepraszam za zdublowane posty, chyba przez te zdjęcia
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-11 o 20:18 |
|
|
|
#71093 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Glicerynę odrzuciłam na wstępie z powodów wiadomych ![]() Cytat:
Cytat:
Brak delikatnego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rześko i długo. Tniemy? Bo by się przydało je wycieniować. Cytat:
Jak zawsze Mówię i nie wierzy. Kto tu zna swoje włosy, ja sie pytam? Cytat:
Mój dostaje Neem po szamponie. Cytat:
Nie pędźcie, prosze, bo pranie mam do powieszenia. Już się 30 minut kisi wpralce ![]() Katie zrobiłam się głodna. A psiak świetny I te oczy!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-11 o 20:10 |
||||||||||
|
|
|
#71094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) więc muszę go do dermatologa wysłać. Cytat:
Nie wiem teraz, bo mówicie, że mam ładny kolor Czemu mi na starość ciemnieć muszą te włosiska. Może jeszcze z miodem posiedzę kilka razy. Zamawiasz go z tej strony, którą podlinkowałaś ? Trzeci dzień leżę i umieram A włosy wyglądają jak po myciu, mimo, że myte były we wtorek. Chyba podoba im się, jak choruje.
|
|||
|
|
|
#71095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wygląda to podobnie jak u tej dziewczyny, co gra w "uprowadzonej": http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...0Mw@@._V1_.jpg http://www.funkyfashiontrend.com/wp-...2011/03/12.jpg http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...0Nw@@._V1_.jpg |
|
|
|
|
#71096 | |
|
Raczkowanie
|
oooo ja właśnie dziś kupiłam pokrzywę do parzenia + płukanki
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Może łykasz jakieś fajne witaminki i włosom się podobaaa
|
|
#71097 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie podsusza, ale trzeba tak mini minimum
Cytat:
kopiujcie ile wlezie ![]() Glorii nie widzę? mi nie podeszła ale maska jako baza do mieszanek a emulsja do mycia? Bingo, maska do włosów słabych i zniszczonych z glinką Ghasoul - ucieszy też cieńsze włosy, i jako maska i do mycia (glinka ghassoul = myjąca) |
|
|
|
|
#71098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój własnie od jakichś 30 min. jeździ michą po kuchni
|
|
#71099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy zawsze nakladalam na odcisniete Jak zwykly zel. Pol opakowania zle uzywalam, mozg ze mnie![]() Cytat:
![]() A piesio boski |
||
|
|
|
#71100 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja właśnie przed chwilę odgrzałam sobie porcję, która została z wczoraj ![]() w tych jego oczach wszyscy się zakochują |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Nie wiecie może z czego to wynika? 

A po co myslisz o bracie?

grzebień mam
)

I co? Nadało się coś? Poleciłabym bananka TBs, ale zapachowy silnie i nie za bardzo tłusty. Timotei Organic różowy tez by sie nadał, ale zapach jest. Niestety

Mam, ale znam tylko drożdżową i z 12 ekstraktami, którą kochałam latem

rześko i długo. Tniemy? Bo by się przydało je wycieniować.