WIZAŻ logo

2 hity!

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 2 kwietnia 2026 o 5:36
    Bardzo fajne tampony dla osób, które nie mają silnych krwawień
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Na tampony zdecydowałam się z uwagi na ich bardzo atrakcyjną cenę. Na jakiejś promocji zapłaciłam raptem 4 zł za 32 szt. Co czyni je jednymi z najtańszych z jakich korzystałam. Są to klasyczne tampony w rozmiarze normal, czyli dla osób, które nie mają bardzo obfitych miesiączek lub na koniec/ początek cyklu krwawienia. Każdy tampony zapakowany jest w osobne plastikowe opakowanie, z uwagi na potrzebę zachowania higieny. Sznureczek mocno trzyma się tamponu. W użytkowaniu są bardzo wygodne. Aplikuje się je tak samo jak każdy inny tampon. Nic nie uwiera i nie przeszkadza. W kwestii chłonności też jak najbardziej sprawdzają się pozytywnie. Wiadomo trzeba zmieniać go z odpowiednią częstotliwością, aby uniknąć ryzyka przecieku i zachować zasady podstawowej higieny intymnej. Jest jednak jeden minus tych tamponów, który dla niektórych z nas może mieć znaczenie. A mianowicie są tampony wykonane z wiskozy. Czyli bardzo mocno przetworzonej chemicznie celulozy. Jest ona bardzo miękka i łatwo się formuje, dla większości osób jest bezpieczna, ale... Jej chłonność w tym przypadku jest także minusem, może podrażniać śluzuwkę przez naruszenie poziomu nawilżenia w szyjce. Co dla osób wrażliwych wiąże się z dyskomfortem, lekkim podrażnieniem i uczuciem suchości. Ja z tych tamponów będę dalej korzystałam, bo na szczęście są dla mnie odpowiednie i czuję się dobrze przy użytkowaniu.
    • Wygoda użytkowania
    Wady:
    • Mogą wysuszać
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 21 sierpnia 2024 o 22:20
    Tanie a dobre
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Nie byłam dobrze nastawiona do tej firmy, zazwyczaj używałam produktów higienicznych znanej marki. Jednak gdy człowiek w potrzebie to musi korzystać z tego co ma pod ręką. Tampony poleciła mi koleżanka, która używa ich dobrych parę lat i jest bardzo zadowolona. Postanowiłam przetestować i nie zawiodłam się. Ten produkt nie odbiega niczym od innych znanych marek. Bardzo dobrze pochłania wilgoć, rowki spełniają swoją funkcję. Za tą cenę polecam, w szczególności że duże opakowanie starcza naprawdę na długo.
    Zalety:
    • Jakość
    • Ilość szt. W opakowaniu
  • 10 września 2023 o 11:05
    Dla mnie mało wystarczalne
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Tampony dobre do lżejszego krwawienia, z większym sobie nie radzi, gdzie tampony z konkurencyjnych firm w tym rozmiarze bez problemu chłoneły. Łatwo się aplikuje, u mnie tylko na lżejsze krwawienie, większe rozmiary powodują u mnie dyskomfort, tylko ten wchodzi w grę- szkoda.... inne produkty z firmy facelle do chrony mnie nie zawiodły.
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • 7 lutego 2023 o 8:52
    Są ok
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Tampony są bardzo chłonne. Nie ma problemu z ich aplikacja oraz usunięciem. Zapewniają ochronę na parę godzin. Bardzo dobrze radzą sobie z obfita miesiączka choć wiadomo że trzeba częściej zmieniać.
  • 11 września 2021 o 18:06
    Dobre nie gorsze od OB
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktutydzień
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Rossmann
    Produkt zakupiony w Rossmann na promocji rzadko kupuje inne tampony niż OB jednak kupiłam je z ciekawości .Tampony są bezproblemowe w aplikacji ,są odpowiednio chłonne , bezpieczne i niedrogie polecam
    Zalety:
    • Dostępność
    • Bezproblemowe w aplikacji
    • Odpowiednio chłonne