Zapewniają uczucie bezpieczeństwa i są komfortowe.
Nie będę ukrywać, że dla mnie stosowanie tamponów do niedawna było czymś niewyobrażalnym i zwyczajnie się tego bałam. Moje miesiączki są dosyć intensywne, dlatego bałam się, że może to nie być odpowiednia i wystarczająca forma zabezpieczenia. Przez wiele lat stosowałam sprawdzone i ulubione podpaski, gdyż w tego typu produktach nie za bardzo lubię eksperymentować i raczej decyduję się na sprawdzone rozwiązania. Jakiś czas temu jednak sytuacja i potrzeba większego zakamuflowania mojej miesiączki sprawiła, że zdecydowałam się na zakup tamponów. Padło na dobrze znaną w swojej kategorii, polecaną markę O.B.
Kosmetyk ten dostajemy w jasnoniebieskim, niewielki kartoniku. Z tego, co udało mi się zauważyć, na ryku dostępne są trzy wersje opakowania pod względem ilości tamponów - w jednym kartoniku możemy dostać 64, 32 albo 16 tamponów, ja osobiście zdecydowałam się na tę drugą wersję, w końcu nie wiedziałam, jak moja przygoda z tego typu akcesorium się potoczy. Na opakowaniu umieszczono logo producenta, nazwę produktu, niezbędny opis ale także wizualizację samego tamponu.
Według producenta akcesorium wykonane zostało w 75% z papieru z recyklingu, także ekologiczne podejście marki jak najbardziej na plus. Posiadają skręcone rowki, dzięki czemu mają mieć zwiększoną chłonność i kierować płyn prosto do wnętrza tamponu.
Prosto po wyjęciu produktu z kartonika dostajemy tampon zabezpieczony za pomocą folii, także producent zadbał o higieniczność swojego kosmetyku. Jest on stosunkowo mały, dzięki czemu nie ma problemu z jego aplikacją, która przebiega szybko i sprawnie, nawet ja podczas ,,mocowania" go po raz pierwszy nie odczułam żadnego kłopotu czy problemu. Dodatkowo jest niewyczuwalny, nie tworzy uczucia skrępowania czy braku komfortu. Trzeba przyznać, że dosyć szybko puchnie i znacznie zwiększa swój rozmiar, ale to oczywiście zależy także od intensywności naszej miesiączki. Posiada naprawdę solidny sznureczek, dzięki czemu łatwo go wyjąć, mimo, że może to być nieco nieprzyjemny proces, ale to także kwestia mocno indywidualna. Dla mnie najważniejsza była jego chłonność i moim zdaniem produkt radzi sobie w tej kwestii naprawdę świetnie nawet w pierwszych, najbardziej intensywnych dniach miesiączki. Nic nie przecieka, także kosmetyk spełnia swoją funkcję i zapewnia nam uczucie komfortu i bezpieczeństwa.
Moim zdaniem produkt spełnia swoją funkcję, jest komfortowy i bardzo chłonny. Absolutnie nie dziwię się, że tak dużo osób go poleca. Ja nawet go polubiłam i wiem, że w sytuacjach, kiedy będę musiała zrezygnować z wkładki czy podpaski zakupię właśnie te tamponu. Fajny produkt, polecam.
Zalety:
- Rozmiar
- Cena
- Skręcane rowki
- Łatwa aplikacja
- Nie powodują uczucia dyskomfortu
- Bardzo chłonne