Cienie do powiek

MAC Eyeshadow Cienie do powiek

MAC Cien do powiek Eye Shadow 1,5 g

Nasi użytkownicy zostawili 221 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2024 o 12:45
    Mam odcień matowego chłodnego brązu OMEGA
    Produkt znalazłam w kalendarzu adwentowym. Niestety kolejna marka testująca swoje kosmetyki na zwierzętach. Sama bym nie kupiła. W tym roku też z tego właśnie względu zrezygnuję z kupna kalendarzy. Cień bardzo dobrej jakości. Służy mi jako przejściowy. Ma suchą, pylącą się konsystencję, ale cudownie się blenduje i łatwo rozprowadza na powiece. Nie robi prześwitów. Dokładnie pokrywa malowane partie. Utrzymuje się cały dzień. Starcza na wieki. Kompaktowy, można go wszędzie ze sobą zabrać. Szkoda, że marka się nie szanuje ( w mojej ocenie) i nie zrezygnuje z testów, bo ma niesamowity potencjał.
  • 12 października 2023 o 14:21
    Luksusowy produkt
    Cienie do powiek to mój must have w makijażu. Na codzień lżejsze kolory, na wyjście mocniejsze. Cień z Maca jak zwykle w pięknym małym czarnym opakowaniu z przykrywką na zatrzask. Opakowanie solidne, nie ma szans na stłuczenie. W środku cudowny cień. Nakłada się na powiekę bez większego problemu. Współpracuje z pedzlem, można nakładać wiele warstw. Rewelacyjnie się blenduje. Miękka formuła zapewnia nieskazitelny efekt. Na oku wygląda cudownie, złota poświata, lekki błysk. Mocny pigment, to co lubię najbardziej. Nie zsypuje się, nie ,,chodzi " po całej twarzy. Jest cały dzień na swoim miejscu, na powiece. Jest trwaly, nie ściera się. Zawsze był przy mnie całą noc na jakiś imprezkach. A nawet i nad ranem był jeszcze widoczny. Zawsze wybieram brązowe odcienie, dla mnie to klasyka j najładniej prezentują mi się z całością makijażu.
    Zalety:
    • ładne odcienie
    • klasyczne czarne opakowanie
    • łatwo się z nim pracuje
    • pięknie wygląda na oku
  • 31 lipca 2022 o 14:07
    Dramat
    Uwielbiam kosmetyki tej marki no... może poza tym jednym Eleganckie opakowanie - jak przystało na MAC Forma otwieranego słoiczka zamykana na klik, porządny plastik. I na tym powinnam zakończyć opinię... Mam cień w odcieniu Last Dance (jaśniutki beżowo- złoty) szampański kolor W opakowaniu to ZŁOTO- jest piękny, gorzej na skórze. Jest przepotwornie suchy, mnóstwo brokatowej drobiny, która osypuje się jak diabli. Trwały to on nie jest już po nałożeniu, bo zamiast na górnej powiece mam go na.... dolnej- istny dramat. Cena wysoka, jakość niska
    • efekt... w opakowaniu
    • duża gama kolorystyczna
    • osypują się
    • nie trwały
  • 20 maja 2021 o 12:23
    wyglądają przepięknie na powiece
    Uwielbiam wchodzić do M.C.A. gdyż jest tam wszystko wokoło mnie co bym chciała mieć. Stojąc przy ladzie z cieniami nawiększy problem mam który kolor wybrać ponieważ jest tam cała paleta odcieni satynowych, matowych, brokatowych, telalicznycwh itd. Eyeshadow mieści się w solidnym eleganckim czarnym pudełeczku z okienkiem by dostrzec kolor cienia. Dzięki silnym pigmentom, puszystej miękkiej konsystencji i łatwej do rozcierania formule, te pudrowe cienie do powiek wyglądają przepięknie na powiece, jak i sa praktyczne i nie wnikają szybko w skórę mojej mokrej powiece. Uwielbiam w nim brak proszenia się na inne części twarzy, że przez cały dzień utrzymuje się bez poprawek ( dodam że mam mokre powieki które lubią zjadać cienie). Jedno co zauważyłam tak zwane zarysy po 10h noszenia, kolor jest mocniejszy przy liniach, nie jest to uciążliwe po 10h, ale przy tej cenie produktu oczekuje ideałów.
  • 12 kwietnia 2021 o 0:12
    Gdyby nie ta cena
    Te cienie to już niemal legenda, stworzone dla profesjonalistów i piekielnie drogie :D Można je kupić w plastikowych bardzo fajnych opakowaniach - są bardzo mocne i wygodne w używaniu- widać kolor w środku. Jest też ciut tańsza opcja - ciut bo niestety nie wiele, zakup samego wkładu. Niestety plastikowe oryginalne opakowanie nie ma opcji jakiejś łatwej, intuicyjnej wymiany wkładów więc w grę wchodzi podgrzewanie lub brutalne użycie siły z niewiadomym skutkiem ;D Moja cebulowa dusza obeszła ten problem zakupując za kilka złotych niemal identyczne opakowana u chińskich przyjaciół ale to już szczegół ;) Posiadam dwa kolory: omega - neutralny, matowy, jasny (aczkolwiek dający się budować do średniego) brąz, idealny do cieniowania powieki, bardzo uniwersalny i pasujący zawsze i wszędzie. Drugi kolor to naked lunch i to szampańska, beżowa, jasna błyskotka bez żadnych drobinek. Uwielbiam ten kolor do makijaży typu "makeup no makeup" i wtedy używam go nie tylko na powieki ale też na szczyty kości policzkowch jako rozświetlacz. Daje elegancki, bardzo dziewczęcy i cudownie wtapiający się w skórę glow - przynajmniej przy mojej jasnej skórze. Ogólnie cieniom nie można nich zarzucić, ją świetnej jakości, praca z nimi jest bajecznie łatwa, pięknie się blendują, są trwałe Największy minus to cena, która niestety wręcz powala i niewiele pomaga tutaj nawet fakt, że są wydajne i wystarczą na bardzo długo. Faktem jest, że obecny rynek kosmetyczny jest już tak bogaty, że dla sporej części osób wystarczą znacznie tańsze cienie i będą one z nich równie zadowolone. Jakości nie można im odmówić i gdyby nie cena na pewno dokupiłabym więcej kolorów. Na plus ogromny wybór kolorystyczny w różnych wykończeniach.
    Zalety:
    • Jakość
    • Możliwość zakupu wkładów
    • Łatwość w pracy