St. Ives Ujędrniająco-wygładzająca maseczka do twarzy z glinką mineralną

• 26 czerwca 2010 o 13:57
    skuteczna,dobra dla wrażliwców
    Maseczka dobrze oczyszcza, ma gęstą konsystencję, ale jest wydajna, zapach odświeżający - miętowy. Dobrze się zmywa, nie podrażnia skóry, jest w dobrej cenie. Polecam! Używam tego produktu od: 2 lat,od czasu do czasu Ilość zużytych opakowań: ?
  • 2 lipca 2009 o 23:54
    fajna
    Maseczka ma same plusy: + ładny zapach + bardzo wydajna + miła konsystencja ( nie spływa z twarzy) + nie powoduje podrażnień + Wygładza skórę Jedynym jego minusem jest uczucie ściągnięcia skóry które niektórym może przeszkadzać polecam Używam tego produktu od:jakiś czas Ilość zużytych opakowań:w trakcie1
  • 28 marca 2009 o 19:02
    Całkiem ok
    Mam tłustą cerę, stosując jakiekolwiek maseczki mam nadzieję na uzyskanie efektu gładkiej, matowej skóry i zwężonych porów. Ujędrniająco-wygładzająca maseczka St. Ives jest w miarę dobrym produktem. Jej zapach nie jest nieprzyjemny, ładnie się nakłada. Saszetka jest niezwykle ekonomiczna, ponieważ starcza mi aż na 6 zastosowań ( stosuję ją na całą twarz, bez dekoltu.) Nie podoba mi się fakt, że już po 3 minutach zasycha i tworzy na buzi skorupkę, towarzyszy temu niezbyt przyjemne uczucie ściągnięcia skóry. Dosyc łatwo się zmywa płatkami namoczonymi wodą. W efekcie skóra jest nawet ładnie wygładzona, pory są nieco mniejsze, a to co mi się podoba to fakt, że zmniejsza się produkcja sebum, moja twarz nie świeci się tak jak zwykle, a efekt ten trwa około 1 dnia. Dla mnie ta maseczka to świetny kosmetyk przed imprezą, dobrze przygotowuje twarz do makijażu, nie wiem czy to zasługa tej maseczki, ale zauważyłam że po niej mój podkład trzyma się zdecydowanie dłużej. Niestety nie zauważyłam jakiejkolwiek poprawy jeśli chodzi o te okropne czarne zaskórniki. Maseczka może rzeczywiście nie działa cudów, ale jest godna polecenia.Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1
    Fay8686
    5 marca 2009 o 17:58
    Wysoka jakość
    Kolejny fantastyczny produkt St. Ives! Skusiłam się na tę maseczkę przy okazji zakupu maseczki rozgrzewającej tej samej firmy, której jestem wierna miesięcy. I znalazłam kolejną kosmetyczną perełkę! Maseczka pachnie świeżo i lekko i ma konsystencję bardzo gęstej śmietany - fajnie się ją nakłada: nic nie spływa ani nie klei się. Nieprzyjemne wrażenie zrobilo na mnie to uczucie ściągnięcia, które towarzyszy "noszeniu" maseczki - produkt stopniowo zasycha i na twarzy robi się stwardniała skorupka, a jak pisałam - konsystencja jest bardzo gęsta więc skorupka daje wrażenie bycia ciężkiej. Ale ten dyskomfort warty jest efektu końcowego! Po zmyciu kosmetyku skóra jest promienna, gładziutka, rozjaśniona. Pory są "uspokojone", mniej widoczne. Skóra jest też dość dobrze nawilżona i napięta - faktycznie widać efekt wygładzenia, choć zaznaczam, że mam 23 lata, nie mam zatem widocznych zmarszczek. Opakowanie starcza mi na ok 4 aplikacje, produkt jest zatem wydajny. Kupię ponownie, bo zdecydowanie pomaga utrzymać skórę w nienagannej kondycji i to tylko za 2 złote :-) Używam tego produktu od: 3 tyg Ilość zużytych opakowań: 1
  • 5 marca 2009 o 17:37
    wspaniała
    plusy: + ładny, delikatny zapach + wydajna (całość wystarcza mi na 5 użyć) + konsystencja w sam raz + dobrze się rozprowadza + świetnie matuje + oczyszcza pory i radzi sobie z zaskórnikami + nie wysusza + cera wygląda świeżo i gładko minusy: - zasycha na skorupę i trochę ściąga skórę - mały problem ze zmywaniem, ale gąbeczka celulozowa świetnie daje jej radę Mnie te minusy absolutnie nie przeszkadzają i dla mnie jest rewelacyjna. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 2 saszetki