Acetony i removery do paznokci

Sally Hansen Acetone Free Polish Remover Zmywacz do paznokci bez acetonu (nowa wersja)

1 na 51 opinię

Sally Hansen Zmywacz Bez Acetonu 200 ml
Sally Hansen Zmywacz do Paznokci bez Acetonu 200 ml
Sally Hansen Polish Remover Acetone Free zmywacz do paznokci bez acetonu 200ml
Sally Hansen

Miroku
    16 maja 2024 o 18:04
    Killer
    Gdzieś tam z tyłu głowy miałam fakt, że: ja vs. jakikolwiek produkt Sally Hansen(inny niż żel do skórek)=ponoszę sromotną porażkę za każdym razem, Ale to było gdzieś z tyłu głowy i zasnęło widząc ten zmywacz w dobrej promocji. Akurat mój poprzedni się kończył, ja robiłam zamówienie w drogerii internetowej i stwierdziłam, że spróbuję. Mam za swoje. Że niby ten zmywacz jest przeznaczony do delikatnych paznokci? Ostatnio w recenzjach paznokciowych zaznaczam, że wciąż leczę skutki przepiłowania płytki paznokciowej-kompleksowo pielęgnuję paznokcie od wewnątrz i zewnątrz, na ten czas zaprzestałam robienia sobie manicure hybrydowego i ogólnie bardzo o te paznokcie dbam, co sprawiło, że miałam już spory zdrowy odrost i nadzieję, że te moje pazurki zaraz odzyskają swoje dawne życie. Słowo klucz-miałam. Ten zmywacz okrutnie przesuszył moje paznokcie oraz skórki i doprowadził je do stanu niemal agonalnego(czyli wracamy do punktu wyjścia-ah shit, here we go again)-są kruche, słabe, a cztery z nich boleśnie rozdwojone do połowy. Skórki także cierpią-są twarde i zadzierające się. Oczywiście na początku nie podejrzewałam tego produktu-mimo, że od razu po zmyciu zostawiał biały osad i czuć było jak momentalnie wysusza wszystko wokół to ja ignorowałam ten fakt, bo po zmywaniu odżywki/lakieru od razu myję ręce, no i kremuję oraz olejuję paznokcie oraz skórki każdego dnia. Ale jak widać-z wysuszającą mocą rażenia tego zmywacza nie radzi sobie nawet mój ulubiony krem do rąk i cudowny olejek paznokciowy z Biotinne. Sally zmywać to zmywa, ale trzeba trzeć i do tego rozmazuje ciemne kolory. Brokaty ruszy, ale tylko pod kompresem z folii aluminiowej na minimum 10 minut. Śmierdzi okrutnie, używam go tylko przy otwartym oknie. Opakowanie nieprzemyślane-zakręcane, zaś po tą nakrętka mamy wielką dziurę bez żadnej zaślepki, łatwo jest przez to przelać zmywacz poza wacik.