Acetony i removery do paznokci

Provocater Remover Płyn do usuwania lakieru hybrydowego

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 lutego 2021 o 17:18
    Po prostu dobry remover
    Pewnego razu zaopatrzyłam się w cały zestaw produktów Provocater, w którym znajdował się również ten oto remover. Jest to dobry produkt spełniający swoje zadanie. Po spiłowaniu górnej warstwy manicure hybrydowego i nałożeniu removera w odpowiedni sposób uzyskujemy porządany efekt, tzn. rozpuszczenie lakieru hybrydowego, którego już bardzo łatwo usunąć. Ja dla lepszego efektu utrzymuję remover około 10 minut dłużej niż zaleca producent. Buteleczka jest praktyczna, posiada korek. Zapach nie jest mocno "gryzący" jak przy innych tego typu produktach.
  • 25 września 2020 o 14:39
    Działa
    Robi to, co ma robić i robi to dobrze! Remover dobrze sobie radzi z lakierami hybrydowymi, nie podrażniając paznokcia ani skórek dokoła niego usuwa lakier hybrydowy nie pozostawiając śladów. Zamiast opiłowywać paznokcie w nieskończoność lepiej chwycić za coś mocniejszego, ale co paradoksalnie mniej nam uszkodzi paznokcie, bo nie będzie na nie działać siłą mechaniczną. Ja robie według tej instrukcji: - opiłować górną warstwę paznokcia - nasączyć waciki tym removerem - zawinąć nasączone waciki wokół paznokcia i przytrzymać je sreberkiem - po kilku minutach ściągnąć - drewnianą szpatułką podważyć - gotowe :) Paznokcie są mniej zmęczone, czyste i można na nie zaaplikować jakąś odżywkę wzmacniającą albo oliwkę
    Zalety:
    • niedrogi
    • dobrze usuwa lakier
    • opakowanie szczelne, nic się nie wylewa
  • 22 września 2020 o 12:27
    nie drogi dobry remover
    Cena to 9 zł za 100 ml które starczają na długo więc można powiedzieć że zdecydowanie warto! Remover działa wzorcowo niewielką ilość płynu nasączam waciki i zostawiam do wchłonięcia się pod folią spożywczą na pazurkach. Potem usuwam szpatułką i odchodzą bez problemu. Nie widzę aby negatywnie wpływało to na stan paznokci
    Zalety:
    • cena nie jest wygórowana
    • nie trzeba dużo używać aby usunął lakier
    • nie wpływa negatywnie na stan paznokci
    • łatwy w użyciu
    • wygodna butelka
    • zapach znośny
  • 21 września 2020 o 12:10
    wydajny i nie drogi remover
    Taki remover można kupić za 15 ziko, co uważam za dobrą cenę. Remover działa dobrze i jest baaardzo wydajny, butelka ma 500ml więc za 15 zł to jest bardzo dobra cena, remover starcza na bardzo długo. Używam go nie tylko do sciągania hybryd, ale również do ozdób akrylowych. Przed użyciem go nalezy spiłować górną warstwę hybrydy, obawiałam się że będzie to inwazyjnie działać na płytkę paznokcia, ale na szczęście tak nie jest. Potem nakładam nasączony wacik i obtaczam folią. Remover jest silny, ale działanie na paznokcie trwa krótko więc po około 8 minutach można już zdjąć. Hybrydę usuwam patyczkami drewnianymi. Po przerzuceniu się z pełnego opiłowywania paznokci na usuwanie hybryd removerem zauważyłam że paznokcie są w lepszym stanie. Nie łamią się tak łatwo, nie są uszkodzone ani nic. Z czystym sercem polecam!
  • 9 lipca 2020 o 17:34
    Polecam!
    Po przetestowaniu kilku produktów od tej marki postanowiłam sprawdzić także ten remover. Bardzo męczyłam się z wcześniejszymi płynami do usuwania hybryd, zawsze coś zostawało na paznokciach. Ten remover działa tak jak powinien - dokładnie usuwa lakier, jest bardzo skuteczny. Bardzo na plus jest też zapach - nie jest drażniący tak jak w przypadku innych tego typu produktów. Kupię go ponownie na pewno! Plusy: - produkt działa tak jak powinien - zapach - cena - wydajność