Ozdoby do paznokci

NeoNail Rapidograph Rapidograf

• 5 maja 2020 o 12:12
    szkoda pieniędzy
    Biorąc pod uwagę działanie - ideał. W bardzo łatwy sposób można stworzyć piękne koronki. Niestety - dłuższe działanie graniczy z cudem. Przy pierwszym rapidografie stwierdziłam że być może źle coś wyczyściłam. Drugi nie działał wcale dłużej a bardziej dokładnie nie dało się go czyścić. Chcąc domyć brzegi, plastik po prostu zaczął się roztapiać pod wpływem zmywacza... Wydaje mi się że skoro przyrząd ma być używany przy paznokciach, powinien być odporny na takie preparaty. Co więcej, nie tylko u mnie tak to się skończyło, znajoma kupiła go tym samym czasie co ja i skończył swoje działanie tak szybko jak mój. Nie polecam - szkoda pieniędzy.
    vronov
    4 lutego 2020 o 10:31
    Najwygodniejsze narzędzie do zdobień
    Serio, nie da się prościej. Kiedy pierwszy raz kupiłam Rapidograf nie mogłam oderwać się od wzorników, ciągle coś rysowałam. Posiada on bardzo cieniutką, precyzyjną końcówkę, dzięki niemu możemy wyczarować piękne zdobienia na pazurkach, linie, ornamenty, ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia. Tusz zasycha szybko, więc nie ma obaw przed ewentualnym rozmazaniem wzoru. Trzeba jednak dbać o niego i regularnie czyścić. Na ten moment posiadam już trzeci Rapidograf od NeoNail - pierwszy tak się zatkał na amen, natomiast drugi zaczął lać tuszem przy próbie narysowania czegokolwiek, nie jestem do końca pewna co mogło się stać, ale jestem w stanie uwierzyć, że było to moją winą (czasem zapominałam o czyszczeniu). Tusz trzeba dokupić, ale nie jest bardzo drogi, a jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • łatwość wykonywania zdobień
    • precyzja
    Wady:
    • trzeba regularnie czyścić, łatwo może się zepsuć