Zoeva Luxe Complete SetZestaw 15 pędzli do makijażu twarzy z kosmetyczką
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
1 hit!
Luxe Complete Set Zestaw 15 pędzli do makijażu twarzy z kosmetyczką Pędzle wykonane z włókien syntetycznych, włosia koziego oraz obydwu włosi. Kosmetyczka jest wykonana z materiału imitującego skórę.
W zestawie :
Pędzle do twarzy:
101 Luxe Face Definer - Pędzel do nakładania pudru. Długość rączki 13 cm, włosia 4,7 cm, średnica 3 cm. (wlosie kozy)
102 Silk Finish - Pędzel do podkładu. Długość rączki 13,3 cm, włosia 3 cm, średnica 3 cm. (taklon)
105 Luxe Highlight - Pędzel do rozświetlacza. Długość rączki 13,5 cm, włosia 3,1 cm, średnica 2,1 cm. (wlsoie naturalne i syntetyczne)
126 Luxe Cheek Finish - Pędzel do różu Długość rączki 12,5 cm, włosia 3,5 cm
142 Concealer Buffer - Pędzel do korektora. Długość rączki 14,5 cm, włosia 1,5 cm, średnica 1,4 cm. (taklon).
Pędzle do oczu:
221 Luxe Soft Crease - Pędzel do cieni. Długość rączki 14,5 cm, włosia 1,8 cm. (wlosie naturalne i syntetyczne)
224 Luxe Defined Crease - Długość rączki 14,6 cm, włosia 1,7 cm. (wlosie naturalne i syntetyczne)
227 Soft Definer - Pędzel do nakładania cieni w załamaniu powiek. Długość rączki 14,5 cm, włosia 1,8 cm, średnica włosia 0,8 cm. (włosie kozy)
228 Crease - Pędzel do aplikację cieni oraz rozcierania. Długość rączki 14,5 cm, włosia 1,8 cm, średnica włosia 0,8 cm. (wlosie kozy)
230 Pencil - Pędzel do nakładania cieni w kącikach. Długość rączki 15,5 cm, włosia 0,9 cm, średnica włosia 0,5 cm. (wlosie kuca pony)
231 Petit Crease - Pędzel do nakładania cieni w załamaniu powiek. Długość rączki 14,5 cm, włosia 1,5 cm, średnica włosia 0,7 cm. (WŁOSIE KOZY)
234 Smoky Shader - Pędzel do makijażu w typie "Smoky eye". Długość rączki 14,3 cm, włosia 1 cm. (włosie kozy)
315 Fine Liner Pędzel do eyelinera Długość rączki 15,7 cm, włosia 0,5 cm, średnica włosia 0,2 cm. (nylon)
317 Wing Liner - Pędzel do eyelinera. Długość rączki 15,3 cm, włosia 0,4 cm - 0,8 cm. (nylon)
322 Brow Line - Pędzel do brwi. Długość rączki 16 cm, włosia 0,3 - 0,6 cm. (taklon)
Pedzle tej marki są ze mną już od kilku dobrych lat i sa bardzo trwałe , mam ich bardzo wiele różnych rodzajów ale te sa ze mną od samego początku mojej makijażowej przygodny . Pedzle po zakupieniu troszkę kuły ale po kilku użyciach i myciach się wrobiły , w zestawie jest wiele różnych rodzajów i kształtów pędzli dlatego z łatwością można wykonać makijaż całościowy , pędzle bardzo dobrze współgrają z kosmetykami , łatwo można nimi blendować i rozcierać , mają bardzo wygodny i poręczny kształt przez co bardzo dobrze i łatwo się nimi pracuje , są dosyć cienkie więc wygodnie się je trzyma . Zamknięte są w ładną i estetyczną oraz bardzo poręczną ,,kosmetyczkę" która z łatwością zmieści się nawet do torebki . Pędzle wykonane są z trwałego i naturalnego włosia ale niestety po czasie niektóre włoski lubią wypaść. Uważam że są to bardzo dobre pędzle , dobrej jakości i w dobrej cenie .
Mam pędzle od 2 lat. Są rewelacyjne. Jest tylko jeden minus. Duży pędzel do pudru i do różu z naturalnego włosia gubią włoski i jest to bardzo irytujące. Myślałam że Zoeva ma pędzle nie gubiące włosia. Ale przymknę oko, bo pędzle z naturalnego włosia do oczu są świetnie. Plusem tego setu jest jego funkcjonalność. Kosmetyczka wykonana jest solidnie. To też na plus. Wszystko okey. Zawiodły mnie tylko te dwa duże pędzle.
Pędzle pięknie blendują i jak na pędzle głównie z naturalnego włosia są naprawdę rewelacyjne. Jedyny pędzel, który mnie kłuje to 221, zatem go nie polecam. Mam cienką i bardzo wrażliwą skóre, może dlatego. Na początku byłam lekko zawiedziona bo trochę mnie kłuły ale po dwóch tygodniach używania sie wyrobiły. Te do cieni są naprawdę fajne. Nie mam porównnia do pędzli z naturalnego włosia innych marek. Używałam tylko dwóch pędzli z naturalnego włosia i była to makra Hakuro i te dwa pędzle bardzo mnie kłuły. Powiem tak. Myślałam, że będą bardziej miękkie ale są przyjemne dla skóry a to chyba najważniejsze. Kilka straciło już parę włosków, ale to dla mniej mniej ważne bo współpracują ze skorą i sypkimi produktami a tego oczekiwałam. Miałam dość syntetycznych pędzli do cieni bo nie mogłam nimi nić rozblendowac na oku. Teraz makijaż to czysta przyjemność.
Hitem jest pędzel do brwi 322. Jest taki poręczny, bo jest twardy i super rozprowadza się nim produkt na brwiach. Pędzle 101 Luxe Face Definer i 105 Luxe Highlight to po prostu bajka. Super rozprowadzają pudry, produkty sypkie do modelażu twarzy i roż. Myślę, że warto kupić ten zestaw, bo tak naprawdę każdy pędzel jest przydatny. Mi tylko ten do kresek się nie przydał, bo nie maluję kresek. Ale resztę zestawu moge polecić z czystym sumieniem.
Kosmetyczka dołączona do zestawu jest ładnie i porządnie wykonana. Super! Pędzlę już myłam. Nic się z nimi nie dzieje ale trzeba je suszyć w tych specjalnych siateczkach do pędzli. W załączniku zdjęcie. Ja nawet przechowuję je w tych siateczkach i nic mi sie nie odkształca. Siateczki jechały do mnie aż z Chin i kupiłam je na ebay.