Chusteczki do demakijażu

Sephora Chusteczki do demakijażu (różne rodzaje) (nowa wersja)

• 9 kwietnia 2024 o 6:27
    Dobre chusteczki
    Chusteczki w ładnym opakowaniu jeśli chodzi o szatę graficzną. Charakteryzują się bardzo przyjemnym zapachem. Chusteczki są miękkie i dobrze nasączone dzięki czemu łatwo usuwają makijaż - zdecydowanie nie robią problemów z zmyciem nawet mocnego makijażu. Chusteczki nie podrażniają cery oraz oczu i nie powodują uczucia ściągania skóry. Cena wysoka.
  • 18 czerwca 2021 o 11:21
    Kokosowe oczyszczanie twarzy i oczu....
    Chusteczki do twarzy - Kokos są w nowej wersji, dobrze oczyszczaja skórę z makijazu i zanieczyszczeń twarzy czy choćby samego odświeżenia. Zapach bardzo przyjemny, kokosowy pobudzający. Opakowanie, małe poreczne z zamknięciem i zabezpieczeniem przed wyschnięciem. Chusteczki bardzo dobrze nawilzone składnikami nawilżającymi, dobre jakościowo, są mięciutkie, nie rozdzierają się, są wydajne ponieważ jedną chusteczka da się zmyc jednocześnie makijaż oczu i twarzy.
    Renees
    21 marca 2020 o 9:09
    Aloe Vera - chusteczki nawilżające do demakijażu twarzy i oczu
    Posiadam w domu wersję z aloesem i jak patrzyłam na stronę internetową to ich nie ma, kupiłam je co prawda stacjonarnie u siebie w mieście ale spodziewałam się, że znajdę je na stronie, na zagranicznych są. Chusteczki są w standardowym opakowaniu jak każde inne z Sephory, koloru zielonego i z zamykanym wieczkiem dzięki czemu nie wysychają tak szybko. Jest to opcja chusteczek bez strony peelingującej, Materiał jest bardzo miękki, elastyczny ale dosyć gruby więc spokojnie całą chusteczką można zmyć makijaż oczu jak i całej twarzy. I ja, choć kiedyś kupiłam je na wyjazd tak teraz zużywam ale ale tylko do demakijażu oczu. Nie jestem fanką chusteczek do demakijażu ponieważ mam wrażenie, że szkodzą mojej skórze i zamiast domywać ją to wtłaczają zanieczyszczenia do skóry. Są bardzo delikatne i kompletnie nie podrażniają skóry wokół oczu ani nawet twarzy ale nie poradzą sobie z makijażem wodoodpornym niestety, nie jest ich mocną stroną dobry demakijaż ale radzą sobie z normalnymi kosmetykami -tuszami i eyelinerami. Uwielbiam je za ten miękki materiał, żaden wacik nie jest tak miękki i gładki jak te chusteczki, dosłownie żaden... Na opakowaniu jest napisane, że po demakijażu skóry nie ma potrzeby zmywania jeszcze twarzy żelem ale ja bym się chyba nie odważyła pozostawić na skórze te składniki z chusteczek jednak. Pachną też cudownie, tak delikatnie, ciut aloesowo ale też trochę słodko i nie mdło. Przyjemnie używa mi się ich. W składzie na początku jest olej rycynowy, uwodniony, gliceryna i jakieś emolienty i dopiero od połowy są mocniejsze środki czyszczące także dobre informacje dla skór nieco wrażliwszych. Wiadomo, że skład całościowo nie powala ale jednak jest całkiem dobry w porównaniu do niektórych innych, drogeryjnych tego typu chusteczek. Także ja polecam na wyjazdy albo w domu do demakijażu oczu, sama tak używam, ale na pewno nie jako codzienna rutyna w pielęgnacji skóry. Traktuje je jako awaryjne, do sytuacji w których nie ma ani czasu ani siły na bawienie się w waciki, płyny, żele itp.
  • 24 września 2019 o 16:08
    Wersja arbuz
    Po serii z peelingiem spodziewałam się czegoś lepszego , te jednak jakoś nie zrobiły u mnie tego Efektu wow . Nie domywają dokładnie makijażu , podrażniają moją skórę . Nie kupiłabym ich ponownie
    Zalety:
    • Nie domywają makijażu
  • 9 maja 2019 o 14:26
    [arbuzowe] ładny zapach, dosyć dobrze usuwają makijaż
    Jako przenośny produkt - super. Zabieram ze sobą np. na siłownię żeby zmyć makijaż o radzą sobie z tym dobrze i mają piękny zapach. Miała natomiast kiedyś te, które mają z jednej strony część peelingującą i ona była bardzo średnia - nieprzyjemne tarcie skóry.
    Zalety:
    • dosyć dobrze zmywają makijaż
    • ZAPACH
    Wady:
    • na co dzień nie są niezbędne