Bazy pod cienie

Affect Eyeshadow Base Baza pod cienie do powiek

Pani_D
    15 grudnia 2024 o 11:29
    Nie urzekła mnie
    Baza ma trochę tłustą konsystencję. Po rozprowadzeniu na powiekach i po zastygnięciu robi się bardziej matowa. W miarę łatwo się rozprowadza jednak trzeba uważać z ilością, żeby się nie zrolowała. Baza nie jest zła, jest taka sobie. Mnie po prostu nie urzekła i wolę jednak korektor zamiast bazy.
  • 26 marca 2024 o 19:13
    Konsystencja mnie zawiodła
    Affect ma super paletki, dlatego postanowiłam zakupić bazę z tej firmy. Niestety zawiodłam się mimo, że wracałam do niej często próbując się przełamać. Główny problem to konsystencja tego produktu. Jest dla mnie za gęsta/twarda jak na produkt, który ma być na powiekach. Ciężko mi się ją rozprowadzało, wydawało mi się, że będzie zbierać się w załamaniach i czasem tak się zdażyło. Fajnie podbija kolor cieni, a same cienie dobrze się jej trzymają. Jednak konsystencja ma wiele do życzenia.
  • 26 marca 2024 o 6:42
    Nietrafiony zakup
    Baza pod cienie która niestety nie sprawdziła się to baza od artdeco. Roluje się na powiece nie rozprowadza się równomiernie przez co po dodaniu cieni robią się plamy na powiece , cienie miejscami się sklejają. Nie jestem zadowolona z zakupu
  • 1 lipca 2022 o 19:22
    Pancerna baza – w dobrym tego słowa znaczeniu! Polecam!
    Bazę pod cienie marki Affect, Eyeshadow long lasting nabyłam w zastępstwie bazy Hean, której dotąd używałam. Mam małe opakowanie 5 ml. Pomyślałam, że na pierwszy raz wypróbuję mniejszą objętość, bo w zasadzie kupowałam kota w worku, nie mając z nią żadnych doświadczeń. Czy przysłowiowy kot okazał się tego wart? Baza znajduje się w małym, przezroczystym słoiczku z czarną nakrętką. Ma lekko liliowy odcień, wpadający w sino-biały. Jej konsystencja jest lekko tłustawa, masełkowa i aksamitna. Przeszkadza mi jej zapach – pachnie męskimi perfumami pomieszanymi z zapachem tabaki. Recenzowana baza dość dobrze się rozprowadza na powiekach, choć przy pierwszym nałożeniu powstają jednak na powiekach drobne „dziurki”, które wypełniam przy drugim podejściu. Baza mimo konsystencji nie tłuści powiek i szybko na nich zastyga. Dzięki temu można bez straty czasu nakładać na nią cienie, zarówno sypkie, jak i prasowane. Czy działa? W nieznacznym stopniu wydobywa intensywniejszy kolor z cieni. Ale nie tego po niej oczekiwałam szczególnie. Zależało mi, aby przedłużała żywotność moich cieni i zapobiegała ich rolowaniu. W tej roli sprawuje się świetnie. Muszę przyznać, że dużo lepiej od mojej poprzedniej bazy. Cienie nałożone rano trzymają się na moich powiekach niezmiennie do późnego popołudnia i to nawet – uwaga! – w nieziemski upał! Co ze zdziwieniem mam okazję obserwować odkąd jej używam. Cienie nałożone na bazę nie rolują się, nie wchodzą w załamania, nie zmieniają koloru, nie blakną i nie rozmazują się. Jednym słowem: Bajka! Podsumowanie: Baza Affect to bardzo dobry produkt, który idealnie spełnia swoje zadania. Jest droższa od mojej poprzedniej bazy, ale też lepsza. Jedynym jej minusikiem jest zapach, ale na szczęście jest on wyczuwalny tylko w słoiczku. Polecam tę bazę wszystkim, bo u mnie się sprawdziła. Zasługuje na 5 gwiazdek!
    Zalety:
    • Masełkowa, aksamitna konsystencja, przyjemna w stosowaniu
    • Wydobywa intensywniejszy kolor cieni, ale nieznacznie, co mi odpowiada
    • Jest bardzo trwała – upał jej nie straszny
    • Nie tłuści powiek
    • Zapobiega rolowaniu cieni, wchodzeniu w załamania, migracji, blaknięciu
    • Dzięki niej cienie się nie rozmazują
    • Nie uczula
    Wady:
    • Jej zapach mi nie odpowiada
  • 5 sierpnia 2019 o 23:23
    Lepiej mieć, niż nie mieć ;)
    Niestety nie mam porównania z innymi bazami pod cienie - to pierwsza jakiej używam, mogę porównać jedynie z korektorem lub brakiem jakiejkolwiek bazy ;) I z tej trójki, najczęściej stawiam jednak na Affect. Zacznę od minusów, bo na początku jest pod górkę, potem coraz lepiej ;) Nie przepadam za formą podania bazy - jest dość "plastelinowa", trudno nabrać odpowiednią ilość. Potem też dość nieprzyjemnie się rozprowadza na oku, trzeba mocno wcierać, żeby się rozpuściła. Gdy już uporamy się z jej nałożeniem, to będzie tylko lepiej ;) Nie ma żadnego koloru. Cienie dobrze się na nią nakładają i blendują. Przede wszystkim znacznie wydłuża żywotność makijażu. Zazwyczaj i tak mam trochę zrolowane cienie, ale czasami są też dni kiedy dzielnie udaje mi się przetrwać cały dzień bez większego uszczerbku. Pewnie duży wpływ ma na to też aktualna pogoda, która przez większość czasu mojego testowania była ciepła lub wręcz upalna. Po jej całkowitym zużyciu raczej będę próbowała inne bazy i nie wiem, czy kiedyś do niej wrócę.
    Zalety:
    • Makijaż oka znacznie dłużej dobrze wygląda
    • Bardzo wydajna
    Wady:
    • Dość trudno się ją nabiera i nakłada

Zobacz także inne Bazy pod cienie