Bazy pod cienie

Hean Easy Blending, Professional Eyeshadow Primer Baza do blendowania pod cienie neutralizująca i utrwalająca

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 maja 2023 o 10:19
    Po prostu ok
    Używam bazy pod cienie do powiek codziennie, nawet gdy mój makijaż nie zakłada użycia cieni. Powieka wygląda dzięki niej po prostu zdrowiej i ma wyrównany koloryt. Bazę Easy Blending od Hean kupiłam właśnie z przeznaczeniem do makijażu dziennego. Produkt znajduje się w odkręcanym słoiczku. Ma kremową konsystencję i łatwo się go aplikuje - zazwyczaj wklepuję go palcami. Ma jasnobeżowy kolor i delikatne właściwości kryjące, więc powieka i okolice pod brwiami po jego użyciu mają równy kolor i wyglądają estetycznie. Baza jest bardzo wydajna - wystarczy naprawdę nieduża ilość, by pokryć nią górne okolice oczu. Czasem zostawiam ją solo, czasem dodaję jeszcze matowy beżowy cień w kolorze skóry. Nie jest to bardzo trwały kosmetyk - po 6-7 godzinach zaczyna zbierać się w załamaniach powieki. Właśnie z tego powodu nie używam bazy na większe wyjścia, a na co dzień. Nie mam pojęcia jak blendują się na niej cienie, bo nie używałam jej nigdy w tym celu. W delikatnym makijażu codziennym sprawdza się w porządku, więc możliwe, że jeszcze po nią sięgnę. Na większe wyjścia korzystam jednak z trwalszej bazy.
  • 20 czerwca 2022 o 13:34
    Polecam
    Baza zamknięta w przeźroczystym słoiczku z czarną zakrętką. Wolę bazy w tubce, ale zdecydowana większość jest w słoikach. Kosmetyk ma kremową konsystencję o beżowym kolorze i nie posiada zapachu. Łatwo się aplikuje na powiekę przy okazji wyrównuje koloryt. Daje matowe wykończenie, a dodatkowo nie roluje się i nie wchodzi w załamania. Ładnie wtapia się w skórę. Nie za szybko zastyga przez co podczas aplikacji cieni jest lepka, dzięki czemu cienie lepiej się przyklejają do powieki. Nie zauważyłam, aby wzmacniała pigment cieni, ale na pewno zwiększa trwałość i ułatwia blendowanie. Dodatkowo baza jest bardzo wydajna i przystępna cenowo. Zdecydowanie jest warta uwagi. Polecam.
  • 11 maja 2022 o 19:28
    Świetna pod błyski i nie tylko
    Ta baza od kilku dobrych tygodni jest ze mną. Przepięknie pokrywa powiekę jasno beżowym kolorem, sprawiając, że jakakolwiek niedoskonałość lub żyłka jest niewidoczna. Jej kremowa konsystencja powoduje, że nakłada się ją fantastycznie. Do tej pory jest moim hitem gdy nakładam błyski lub brokatowe cienie na oko. Jej formuła świetnie przykleja różnego rodzaju cienie do powieki, sprawiając ze utrzyma je przez długie godziny, bez rollowania się. Jest moim ponadczasowym hitem.
    Zalety:
    • przedłuża trwałość cieni,
    • wzmacnia pigment cieni matowych i błyszczących,
    • dobrze przykleja się do nich brokat,
    • lekka, kremowa konsystencja z jasnobeżową barwą,
    • nie rolluje cieni
    Wady:
    • nieporęczne pudełeczko, ciężko wydobyć resztki z tego pojemnika
  • 11 czerwca 2021 o 23:31
    Rzeczywiście jest dobra
    Bazę pod cienie marki Hean dostałam w prezencie. Miałam już kilka innych kosmetyków z tej marki i za każdym razem bardzo dobrze mi się sprawdzały. Tym bardziej nie mogłam doczekać się użycia tej oto bazy. Tak jak można już doczytać w poprzednich recenzjach produkt ten jest genialny w swojej istocie - dzięki formule oraz kolorowi korektora. To co osobiście przypadło mi do gustu to na pewno krycie i maskowanie przebarwień na powiece. Bardzo przypadła mi też do gustu konsystencja tego produktu – nie jest ani za gęsty, ani za rzadki, dzięki czemu idealnie współgra z powieką. Na duży plus zasługuje fakt, że baza nie zbiera się w załamaniach powieki, nie roluje się ani z niej nie ucieka. Natomiast bardzo ładnie utrwala makijaż i ułatwia blendowanie cieni dzięki czemu przez długi czas wyglądają one na oku świeżo i schludnie. Początkowo sądziłam że tak malutki produkt nie starczy mi na długo - myliłam się. Przez swoją idealnie skomponowana formułę wystarczy niewielka "kropka" produktu aby zaaplikować na powiekę odpowiednią jego ilość. Sprawia to że baza jest rzeczywiście wydajna. Myślę, że baza pod cienie marki Heean zostanie na dłużej w mojej kosmetyczce.
    • Kolor
    • Krycie
    • Nie roluje się
  • 6 maja 2021 o 18:22
    Fajna i drogeryjnie dobra, ale utrwalenie mogłoby być dłuższe
    Ta baza to kolejny przykład, że Hean ku mojemu miłemu zaskoczeniu ma fajne kosmetyki. Tak naprawdę to od tej bazy, której używam już kilka miesięcy zaczęłam przekonywać się do tej marki. Kupiłam tą bazę z ciekawości już sporo czasu temu, ale wciąż zapominam napisać o niej recenzji, i postanowiłam wreszcie to nadrobić bo jest warta uwagi z małym ale. Choć przeważnie nie kombinuje z bazami pod cienie, bo zawsze wystarczyła mi taka zwykła 'baza' z korektora to tak polubiłam od kilku miesięcy makijaż z użyciem cieni, że postanowiłam poszukać jakiegoś 'utrwalacza'. Ta baza wizualnie prezentuje się ciekawie. Była zapakowana w małe kartonikowe pudełeczko, a sama baza to plastikowy słoiczek z zakrętką. Wielkość słoiczka niemal identyczna jak opakowanie pomad do brwi. Plastikowy słoiczek wykonany z dbałością o detal ze złoceniami na zakrętce. Baza ma beżowy kolor, taki totalnie nude. Jest uniwersalny o kolorze nieco ciemniejszego beżu, nie mniej będzie pasował do każdej karnacji bo i tak nakładamy go z myślą późniejszej aplikacji cieni. Bardzo przypadła mi do gustu formuła tej bazy - jest miękka, bardzo kremowa, nie zastyga szybko, nie staje się tępa, można za pomocą opuszka lub pędzelka do korektora dokładnie ją rozprowadzić. Mimo swojej kremowości jest bardzo lekka i nie obciąża skóry, to dla mnie szczególnie ważne, bo moje powieki mają tendencję do 'tłustości'. Baza ładnie wyrównuje kolor powieki i muszę przyznać, że robi to moim zdaniem lepiej niż korektor, bo jest subtelniejsza. Daje bardziej miękkie wykończenie niż korektor, który potrafi zastygać i brzydko spinać skórę powiek. Baza zmniejsza widoczność pajączków i żyłek, choć nie jest to jakiś full kamuflaż jednak powieka wygląda estetyczniej a zaczerwienienia są mniej widoczne. Tutaj po aplikacji nie ma mowy o żadnym uczuciu spięcia, suchości czy tępej skóry w dotyku, za każdym razem miałam wrażenie jakbym zaaplikowała przyjemny krem na okolice powiek. Baza odczuwalnie zwiększa przyczepność cieni, bo w dotyku jest lekko lepka pod opuszukiem palca. Choć nie wiem czy baza jakoś podbija kolory cieni i pigmentów to muszę stwierdzić, że na pewno im nie szkodzi - cienie z palet wyglądają identycznie jak na powiekach, kolory wyglądają estetycznie i czysto. Jeśli chodzi o efekty to co prawda nie potrzebowałam ułatwienia blendowania bo cienie, którymi się posługuje akurat blendują się lekko (palety Eveline, Wibo, TF) byłam po prostu ciekawa. Jednak po użyciu bazy rzeczywiście blendowanie idzie sprawnie i szybko, efekt chmurki można uzyskać w sumie w chwile. Nie mniej nie ukrywam, że najbardziej w tej bazie liczyłam na przedłużenie trwałości mejkapu i w sumie się nie zawiodłam, choć mogłoby być lepiej. Uczciwie mówiąc przedłużenie trwałości cieni i opóźnienie rolowania się cieni w załamaniu u mnie oceniam na max jakieś 2-3h niż po zastosowaniu samego korektora. Nie jest to zły wynik szczególnie jak na bazę z drogerii za jakieś 10zł. Myślę też, że wiele zależy od indywidualnych preferencji, moje powieki jak wspomniałam mają tendencję do 'tłustości' i być może stąd ten krótki efekt, nie mniej baza sama w sobie jest bardzo przyjemna i warto jej wypróbować bo moim zdaniem to jedna z lepszych drogeryjnie dostępnych w tak niskiej cenie.
    Zalety:
    • przyjemna kremowa a jednocześnie lekka formuła, która się nie warzy i nie roluje
    • komfort aplikacji, bazę bardzo przyjemnie się nakłada, idealnie przygotowuje
    • skórę powiek do aplikacji cieni
    • ładnie wyrównuje kolor powieki, niweluje pajączki i zaczerwienienia
    • ma ładne wykończenie, dużo subtelniejsze niż korektor
    • nie zmienia koloru cieni, wyglądają czysto i estetycznie
    • wydajna, wystarczy na wieki
    Wady:
    • liczyłam na dłuższy efekt utrwalenia, u mnie przedłuża trwałość cieni jedynie o jakieś 2-3h niż na samym korektorze

Zobacz także inne Bazy pod cienie