Bazy pod cienie

Pierre Rene Professional, Glitter Primer Klej do brokatu

Nasi użytkownicy zostawili 30 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 września 2024 o 20:38
    Bez zarzutu!
    Ten produkt mam już od dłuższego czasu i sprawdza się idealnie! Używam go zarówno do sypkich pigmentów, jak i do brokatowych cieni. OPAKOWANIE Produkt mieści się w małej, smukłej tubce z wydłużonym dziubkiem aplikatora, co ułatwia wydobywanie mniejszej ilości produktu z opakowania. W opakowaniu mieści się 10 ml i na spokojnie starczy na wiele miesięcy nawet przy codziennym stosowaniu. DZIAŁANIE Produkt nakładam najczęściej na mały pędzelek i potem rozprowadzam go w odpowiednim miejscu na powiece, tam gdzie chcę nałożyć brokat czy cień. Niestety jeśli mamy już nałożone cienie matowe na powiece, to trochę nam się to poniszczy, ale nie spotkałam się jeszcze z takim kosmetykiem w formie glitter primera, aby zostawił matowe cienie w nienaruszony sposób. Po nałożeniu na powiekę, robi się lekko kleisty i pięknie łapie sypkie pigmenty, brokaty czy brokatowe cienie w kamieniu. Nic się nie osypuje w ciągu dnia, makijaż oka jest w nienaruszonym stanie przez cały dzień. Bardzo łatwo się zmywa już ze zwykłym płynem micelarnym. Nie powoduje podrażnień, żadnego łzawienia czy innych niechcianych efektów. Dla mnie kosmetyk na 5+ i na pewno nie raz wrócę. Dodatkowo cena mocno zachęca.
    Zalety:
    • trwałość
    • pięknie trzyma cały dzień pigmenty, brokaty, cienie błyszczące w kamieniu
    Wady:
  • 20 listopada 2023 o 2:15
    Gdybym nie miała porównania
    Najpierw do brokatów kupiłam sobie Glitter Primer Nyxa i to był kosmetyk prawie idealny. Ale, że nie był tani, to jako drugi zakupiłam Pierre Rene, miał to być jego tańszy odpowiednik. I gdybym PR miała jako jedyną bazę pod brokatowe cienie w życiu, to może oceniłabym go o wiele lepiej, bo to nie jest najgorszy kosmetyk, jednak w porównaniu z Nyxem jest dużo gorszy, no, ale też i tańszy. Niestety zawiera alkohol i może wysuszać powieki, ale też czuć ten alkohol podczas aplikacji i wiem, że nie każdemu to odpowiada. Za bardzo się klei i za szybko zastyga, trzeba się nauczyć pracy z nim. I ta nakrętka - wewnątrz pęka i powoduje zasychanie i wylewanie się produktu. Owszem, jak się umie z nim pracować to cienie trzymają się ładnie i mają optycznie głębszy odcień, ale ten Nyx jednak bardziej mi odpowiada.
    xiyaa
    15 czerwca 2023 o 11:45
    Mój pierwszy glitter primer
    Jako, że kilka lat temu zaczęłam kombinować z makijażem potrzebny był mi glitter primer. Znalazłam go w końcu w drogerii Natura, gdzie chciałam wreszcie pretestować tego typu produkt. Produkt świetnie trzyma się na powiece, ale co trzeba przyznać strasznie się klei - co jest u mnie na minus. Plusem jest to, że cienie faktycznie długo się utrzymują na powiece, nawet w ekstremalnych warunkach. Cienie tak jak były tak zostały, mimo dość mocnego płaczu (który zazwyczaj no jest w stanie rozwalić makijaż). Także ogromny plus za trzymanie w miejscu cieni. Sam produkt jest łatwy do znalezienia na polskim rynku, a cena jak najbardziej odpowiada za jego umiejętności. Trzeba też dodać, że starcza on na długo ;)
    Zalety:
    • mocne trzymanie cieni na powiece
    Wady:
    • strasznie się klei
    Drogeria Natura
  • 23 stycznia 2023 o 17:33
    Bardzo przydatny.
    Glitter Primer zakupiłam z zamiarem stosowania do sypkich cieni oraz metalicznych. Bez jego użycia cienie bardzo brzydko się opsypywały i traciły na trwałości. Z tym o to pomocnikiem już takiego problemu nie mam . Opakowanie to mała czarna tubka z odkrecanym korkiem. Primer w formie gęstego żelu, bardzo lepkiego tak jak klej. Po nałożeniu na powiekę trzeba dość szybko działać z nakladaniem cieni, ale nawet dla takiego laika jak ja, idzie to zrobić. Co mnie w nim zachwyciło? Otóż, dzięki swojej lepkości przyciąga cienie jak magnesik, który dość długo utrzymuje w ryzach, zauważyłam, że cienie na oku są bardziej wyrazistrze. Nie roluje i nie rozpuszcza cieni, czego się obawiałam po przeczytaniu kilku recenzji, u mnie nic takiego się nie zadziałało. Jedyny minus to pojemność 10ml, no szału nie robi, starczy na krótszy czas. Jak dla mnie ocena na 5+
  • 15 stycznia 2023 o 18:24
    Bardzo dobry w niewielkiej cenie
    Chyba Jeden z lepszych klei pod cienie w tak przyzwoitej cenie. Klej od Pierre Rene jest bardzo wydajny, trzeba wziąć naprawdę niewielką ilość żeby super przyczepiał do siebie cienie sypkie, brokatowe, różne pigmenty ale także zwykłe prasowane cienie. Przy jego stosowaniu cię nie naprawdę bardzo długo się utrzymują i ich kolor jest bardziej głęboki, wyrazisty. Jedynie trzeba nauczyć się z nim pracować ponieważ bardzo szybko zastyga przez co trzeba bardzo szybko nakładać na powiekę cienie.

Zobacz także inne Bazy pod cienie