Wody kolońskie damskie

Etro Messe de Minuit EDC

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 grudnia 2013 o 17:59
    Pasterka w opuszczonej katedrze
    Perfumy zostały nazwane adekwatnie do zapachu. Tyle, że to pasterka w opuszczonej, nieremontowanej od lat katedrze, najpewniej gotyckiej. Zupełnie nie czuję tutaj ziół, ale dokładnie to co jest w składzie: cytrusy, które mocno wybijają się na początku, mirrę i labdanum, paczuli i cynamon, w wersji, za którą nie przepadam. Wąchając MdM czuję zapach wyschniętego na wiór drewna, które przez lata nasiąkało dymem z kadzidła. Nie chcę przebywać w tak nieprzytulnej przestrzeni i nie mam ochoty w półmroku nabijać się na drzazgi. W tych perfumach czuję się jak zakonnica z anemią, albo rekluza. Trwałość jak na wodę kolońską dość dobra, zapach jest wyczuwalny na ciele przez 3 godziny. To dobre perfumy, ale zupełnie nie w moim guście. Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: próbka 1ml
    elsanta
    27 sierpnia 2012 o 12:56
    zapach ciekawy, ale nie dla mnie
    Mam dylemat - jak ocenić ten zapach... czy po prostu dlatego, że jest "nie mój" zaniżyć mu ocenę?.. Po chwili wahania- tak, właśnie tak zrobię - bo recenzje muszą być subiektywne, bo musiałabym idąc tym tropem zrewidować oceny innych produktów - na pewno zaniżyć ileś tam ocen, no bo przecież mi się akurat podobały... A zapach jest na pewno bardzo ciekawy, chociaż nie kojarzy mi się z tytułową mszą o północy - jest to raczej rozgrzana słońcem, drewniana kapliczka, ciepła, pełna kadzidła i uschniętych kwiatów. No, może czasem przebija ciasna krypta. Ale na pewno nie jest to zimna, strzelista katedra z kamienną posadzką, zapach nie kojarzy mi się też absolutnie z "przebłyskiem światła" - raczej panuje tu półmrok. Bardzo lubię czytać opisy zapachów made by Trzy Ryby - niestety najczęściej nie dopasowuję jej olfaktorycznego odbioru do swojego. Ale czyta się super, dziewczyna ma talent literacki który powinien wyjść moim zdaniem poza wizaż. Wracając do messe - zaczyna się silnym akcentem cytrusów , głównie pomarańczy - ale nie świezych i soczystych, ale tak jakby ususzonych (stąd już pół kroku do zapachu ususzonych kwiatów i czasem je też odnajduję), później wszystko przykrywa dym kadzidła, aby na końcu wyciszyć się ambrą obficie przyprawioną miodem. Dzięki messe de minuit już wiem, że nie lubię kadzidła w perfumach, niezależnie od tego, jak ciekawie podanego.
    rousse
    8 lipca 2012 o 17:10
    nawiedzona katedra
    Będzie krótko... Nie sztuką jest stworzyc coś, co pachnie jak coś już istniejącego, oczywistego, jak choćby Avignon, ale sztuką jest odtworzyć zapach czegoś nieistniejącego. Chciałam opowiedzieć o mojej ulubionej serii gier z młodości- mroczno - średniowieczno - steampunkowej serii \'Thief\'. Każdemu kto grał, pewnie najbardziej utkwił w pamięci klimat nawiedzonej katedry . A katedra pachniała jak Messe de Minuit... Używam tego produktu od: rok? Ilość zużytych opakowań: odlewki
    siusiek
    24 lipca 2011 o 13:48
    nie
    ten zapach nie ma w sobie nic z tego co myslalm ze bedzie mial:( lekki slodki ulotny, pajęcza mgielka. rozcienczony. nie podoba mi sie. nabylam probke ktora kosztowala zdecydowanie za duzo jak za swoja jakosc
  • 26 kwietnia 2011 o 8:41
    Delikatny, męski.
    Niby unisex, ale dla mnie jednak zbyt męski...Gdyby nosił go mój mężczyzna byłabym wniebowzięta... Zapach jest esencją męskości dla mnie. Połączenie delikatnego kadzidła z zapachem igliwia sosnowego rozgrzanego w słońcu działa na zmysły. Do tego dochodzi lekko cierpka nuta cytrusów. Dla mnie wręcz zapach aromaterapeutyczny, ale nosić go globalnie - nie odważę się. Trwałość bardzo dobra. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: odlewka 2,5 ml