WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Płyny do demakijażu

AA Formuła Biozgodności, Ultrałagodny płyn do demakijażu oczu cera sucha i wrażliwa

• 10 września 2019 o 14:26
    Ultra-niełagodny
    Płyn otrzymałam w gratisie do zakupów z marki AA. Przyznaję, że ucieszyłam się z tego prezentu, gdyż na codzień dość mocno maluję oczy- a więc kosmetyki przeznaczone do delikatnego demakijażu są u mnie zawsze mile widziane. Moja radość nie trwała jednak długo, o czym za chwilę. Opakowanie wykonane z przezroczystego tworzywa jest wygodnym, codziennym rozwiązaniem, gdyż łatwo kontrolować pozostajacą ilość produktu i w razie potrzeby zaopatrzyć się w drugą butelkę. Zamknięcie na klik dość mocno trzyma, a w samo jego otwieranie należy włożyć więcej siły. Z pewnością będzie bezpieczny w czasie podróży :) Zapach kosmetyku przypomina mi gruszkową nutę. Jest on delikatnie słodki i naprawdę ładny, ale... Po co on w produkcie do oczyszczania oczu? Konsystencja jest płynna, a po aplikacji na wacik tworzy lekką piankę. Nie pozostawia ona po sobie lepkości, czy też tłustości. Produkt nieźle domywa kosmetyki tradycyjne, a w przypadku wodoodpornych wymaga pocierania. Nie powoduje przesuszania delikatnej skóry, ani nie wpływa negatywnie na stan rzęs. Wymaga on jednak późniejszego zmywania żelem myjącym, gdyż intensywnie szczypie w oczy- i to jest jego największa wada, która sprawia, że w przyszłości ponownie po niego nie sięgnę.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • nie lepi się, nie pozostawia tłustego filmu
    • dobrze usuwa klasyczny makijaż
    • nie przesusza
    Wady:
    • w przypadku kosmetyków kolorowych wymaga pocierania
    • mocno szczypie w oczy
    • wymaga późniejszego zmywania
  • 24 stycznia 2019 o 16:24
    Dobry, ale nie zawsze skutecny
    Płyny micelarne stanowią podstawę pielęgnacji cery, dlatego tak ważna jest ich skuteczność i zarazem delikatność. Nowy płyn marki AA zamknięty jest w wygodnej dużej 400ml butelce. Używam go dwa razy dziennie od ponad dwóch tygodni,i jestem w połowie. Zapach kosmetyku jest niezwykle delikatny i trzeba się naprawdę postarać by go wyczuć. Nowość lekko się pieni, jednak nie przeszkadza to w żadnym wypadku. Jeżeli chodzi o funkcję demakijażu to produkt jak najbardziej spełnił zadanie jeśli chodzi o podkład, puder, róż, itd. Gorzej było z tuszem do rzęs - tutaj trzeba było poświecić temu więcej czasu. To samo przy pomadkach matowych i długotrwałych - należało się napracować. aczkolwiek w trakcie korzystania z kosmetyku cały czas towarzyszyło mi takie uczucie przyjemnej świeżości na twarzy. Na plus również brak przesuszenia cery. Nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego nawilżenia cery, ale od tego mam odpowiednie kremy.
  • 3 września 2018 o 21:06
    Nie nie nie
    Niestety płyn do demakijażu oczu firmy AA nie spełnia żadnej roli. Nie zmywa makijażu oczu a w szczególności zwykłego tuszu,bardzo szczypie w oczy a najgorsze jest to ze pachnie alkoholem. Jest bardzo ostry i piecze w oczy. Bardzo się zawiodłam na tym produkcie ponieważ tonik czy płyn micelarny jest dobry. A tu takie nie miłe zaskoczenie. Oprócz tego ze produkt nie spełnia podstawowej roli, opakowanie ma dość w porządku zamknięcie solidne -nie otwiera się tak łatwo. Opakowanie jest przezroczyste co mówi nam ile produktu nam zostaje akurat takie opakowania lubię .
  • 2 grudnia 2017 o 0:42
    prawie, prawie!
    na zakup płynu AA, zdecydowałam się po tym jak dwufazowa ZIAJA dramatycznie wysuszyła mi skórę na powiekach i pod oczami. po tygodniu stosowania mogę stwierdzić, że produkt dobrze radzi sobie z podstawowym zadaniem jakim jest usuwanie makijażu (w tym wodoodpornego tuszu) nie wymaga pocierania, nie przesusza skóry, nie wylewa się z płatka, jest bardzo wygodny w aplikacji, generalnie byłby strzałem w 10, gdyby nie to, że niestety szczypie w oczy podczas aplikacji...
    Zalety:
    • spełnia swoją rolę
    • dobrze usuwa makijaż oczu
    • łatwy w aplikacji
    • wydajny
    • dobra cena
    • przyjemne opakowanie
    • nawilża
    Wady:
    • szczypie w oczy podczas aplikacji