Utwardzacze do paznokci

Nail Tek The Natural Nail Experts, Odżywka silnie utwardzająca do codziennej pielęgnacji

Sugary
    18 grudnia 2024 o 11:25
    Idealna regeneracja po hybrydzie!
    Nail Tek The Natural Nail Experts to odżywka, która uratowała moje paznokcie po zdjęciu hybrydy! Po długim czasie noszenia manicure hybrydowego moje paznokcie były cienkie, łamliwe i podatne na rozdwajanie. Postanowiłam wypróbować ten produkt i muszę przyznać, że efekty przeszły moje oczekiwania. Stosowałam ją warstwowo – codziennie nakładałam kolejną warstwę, a po pięciu dniach zmywałam całość i zaczynałam od nowa. Taka metoda aplikacji sprawdziła się świetnie. Już po pierwszym tygodniu zauważyłam, że paznokcie zaczęły odzyskiwać swoją kondycję. Stały się mocniejsze, mniej łamliwe i bardziej odporne na uszkodzenia. Po kilku tygodniach regularnego stosowania wyglądały zdrowiej i były zdecydowanie bardziej gładkie. Odżywka ma lekką konsystencję, łatwo się aplikuje i szybko wysycha, co bardzo ułatwia jej codzienne stosowanie. Można ją nakładać zarówno jako bazę pod lakier, jak i samodzielnie – w obu przypadkach działa świetnie. Jedynym minusem jest dość intensywny zapach, typowy dla produktów do paznokci, ale szybko się ulatnia, więc nie jest to duży problem. To moja paznokciowa bohaterka! Dzięki niej moje paznokcie wróciły do formy i wyglądają lepiej niż kiedykolwiek wcześniej.
    Zalety:
    • Uratowała moje paznokcie po zdjęciu hybrydy
    • Wyraźnie wzmacnia i regeneruje płytkę paznokcia
    • Stosowanie warstwowe daje świetne efekty
    • Szybko wysycha, co jest bardzo wygodne
    • Wydajna i łatwa w aplikacji
  • 1 kwietnia 2020 o 17:41
    Bardzo dobra
    Moje paznokcie są miękkie i szybko się rozdwajają. Odżywka utwardzona mi paznokcie i rosną nie łamiąc się tak szybko. Płytka paznokcia jest twardsze i wzmocniona.
    Zalety:
    • Odżywia
    • Wzmacnia
    • Chroni
    Amasya
    18 października 2017 o 12:10
    Używam zawsze w przerwie hybrydowej :)
    Tę odżywkę poleciła mi kosmetyczka kiedy po zdjęciu hybryd moje paznokcie musiały zrobić sobie urlop na jakiś czas. Po półrocznym regularnym nakładaniu hybryd a czasem przedłużania żelem moja płytka nie wyglądała najlepiej - była przebarwiona, bardzo cienka i łamliwa. Po codziennym stosowaniu odżywki przez około miesiąc czasu moja płytka odbudowała się, paznokcie stały się twardsze i znikły w końcu przebarwienia. Muszę jednak zaznaczyć, że stosowałam tę odżywkę w duecie z mleczną odżywką podkładową (Ridge Filler) z tej samej firmy i jestem zadowolona z efektów. :) Nakładanie obu odżywek jest dość szybkie, wystarczy cienka warstwa produktu i paznokcie są ładnie wygładzone. Ja stosowałam system 5 dni czyli na płytkę nakładałam warstwę odżywki podkładowej i zaraz po wchłonięciu dodawałam cienką warstwę tej odżywki utwardzającej. Kolejnego dnia nakładałam już tylko 1 warstwę utwardzającą i tak przez kilka dni. Następnie zmywałam całość, lekko pilniczkiem korygowałam kształt płytki i znów ten sam zabieg na kolejne 5 dni. Efekty naprawdę widać, trzeba tylko troszkę czasu i chęci.! ( Dodam, że moje paznokcie są z natury raczej dość cienkie i łamliwe, ale nie rozdwajają się )
    Zalety:
    • Made in USA : - )
    • dobrze się wchłania
    • bardzo wydajny, wystarcza cienka warstwa na ładne pokrycie płytki
    • dość szybko schnie jak na odżywkę (ok.15-20 min)
    • nadaje ładny połysk
    • bezbarwna, lekka konsystencja
    • mimo nakładania kilku warstw nie tworzy grudek czy nierównych warstw
    • po kilku aplikacjach paznokcie są dużo twardsze, nie łamią się "w dotyku"
    Wady:
    • narazie BRAK :)
    U konsultantki