Bazy pod tusz do rzęs

Smashbox Layer Lash Primer Baza pod mascarę

• 8 marca 2018 o 22:22
    Mam mieszane odczucia
    Moje odczucia są mieszane. Moja przygoda z tą bazą zaczęła się około rok temu. Pierwsze aplikacje były okej, lecz z czasem jej konsystencja się zmienia - staje się gęsta i pozostawia grudki. Aplikacja bazy jest czasochłonna, trzeba spędzić chwilę, ale nie posklejać rzęs. Używałam jej w połączeniu z mascarą Maybelline Lash Sensational Black. Rzęsy po pomalowaniu wydawały się pełniejsze i dłuższe. Zauważyłam też, ze gdy miałam ją na rzęsach to znacznie łatwiej się zmywałam oczy. Opakowanie jest bardzo eleganckie. Produkt drogi i niestety średnio wydajny.
    Zalety:
    • rzęsy wydają się pełniejsze i dłuższe,
    • po nałożeniu bazy łatwiej zmywa się oczy,
    Wady:
    • cena,
    • średnio wydajny produkt,
    • szybko zmienia konsystencję - powstawanie grudek,
    AnulaQa
    19 sierpnia 2017 o 21:42
    Dobra, ale upierdliwa baza.
    Mam mieszane relacje z tym produktem, od miłości do nienawiści, od nienawiści do miłości. Był czas, kiedy kosmetyk trafił do moich ulubieńców, ale był też taki, kiedy na niego psioczyłam. No cóż, nie jest bez wad, ale nie można mu odmówić zalet. + posiada działanie pielęgnacyjne + stanowi dobrą bazę pod każdą maskarę, także taką która sama w sobie jest bublem, kruszy się, rozmazuje, nie robi efektu wow; utrwala tusz, sprawia, że staje się nie do zdarcia + idealnie podkreśla intensywność kolorów, nadaje głębi czerni, wzmacnia niebieskość kobaltu, świetny jako baza pod kolorowe tusze + każdy tusz, użyty na tą bazę sprawia, że rzęsy są wydłużone, pogrubione, a spojrzenie bardziej wyraziste + nie podrażnia oczu + wydajny + długo zachowuje świeżość - fatalna konsystencja, produkt ma postać białej, gęstej, ślizgającej się mazi, którą ciężko równomiernie nałożyć na rzęsy - kiedy się śpieszymy lepiej odpuścić sobie jego używanie, kosmetyk wymaga cierpliwości i precyzji - cena, mimo wszystko kosmiczna
    cora
    25 maja 2013 o 18:35
    Zawiedziona. Widzę, że znam lepsze;)
    Z przyzwyczajenia kupuję zawsze bazę pod tusz do rzęs. Z natury moje rzęsy są bardzo rachityczne i cienkie, potrzebują dobrego tuszu i jeszcze lepszej bazy. Przez około 8 miesięcy posługiwałam się bazą Diora i byłam bardzo zadowolona. Jednakże chcąc zaoszczędzić rozejrzałam się za czymś innym. Smashbox, choć nie jest tani, ale od Diora i tak o połowę tańszy, oferuje coś w zastępstwie. Baza ma kolor biały, konsystencja jest gęsta, taki krem, no właśnie, inne bazy do rzęs, które miałam, były bardziej "tępe" w swej strukturze, i to chyba była tajemnica ich jakości, bo tusz bardziej na nie "łapał". No, niestety, baza Smashbox-a jest jak gdyby troszkę tłusta, wobec czego nie zostaje jej na rzęsach tyle, ile miałoby pokrywać każdy włosek. Maskary trzymają się na tej bazie długo, ale rzęsy nie są bardzo długie, ani gęstsze, ani grubsze. Może jestem zmanierowana Diorem, ale niestety, Smashbox nie daje spektakularnego efektu, na który liczyłam. Szkoda, Dior o niebo lepszy, ale ta jego cena:( Będę może szukać czegoś w ogóle tańszego, ale nie jest to łatwe, np. bazy Eveline w ogóle nie ma w moim mieście. Używam tego produktu od: około 2 mies. Ilość zużytych opakowań: jedno duże
  • 10 sierpnia 2011 o 13:27
    dobra ALE....
    To moja pierwsza baza więc nie mam porównania.... Wydłuża i pogrubia ,ale na szczoteczkę nakłada się zbyt dużo kosmetyku -do tego łatwo skleja rzęsy-brak poprostu rozdzielenia ,dlatego aplikacja raczej ostrożna...Dlugo schnie .Działania pielęgnacyjnego nie zauważyłam ale może dlatego, że nie stosowałam regularnie.Podsumowując -rzęsy dzięki bazie są dużo bardziej wyraziste ale efekt nie za każdym razem jest taki jaki bym oczekiwała.Po dłuższym czasie konsystencja przypomina papkę i wtedy z nałożeniem jest jeszcze gorzej. Używam tego produktu od: 6 mies. Ilość zużytych opakowań: 1 op.
  • 9 lipca 2010 o 14:10
    Moja pierwsza baza do rzęs
    Kupiłam tę bazę z dwóch powodów: w celach pielęgnacyjnych oraz w celach przedłużenia trwałości tuszu i zapobiegnięcia rozmazywaniu i kruszeniu tegoż. Jako posiadaczka długich, gęstych, czarnych i podkręconych rzęs często w ogóle ich nie maluję, ale czasem lubię mieć nienaganne, rozczesane, nieposklejane wachlarzyki i Lash Primer mi to zapewnia, nic nie skleja i nie kołtuni, ma doskonałą szczoteczkę. Nie mam doświadczenia w bazach, lecz nie mam też żadnych zastrzeżeń. Nakładam 1-2 warstwy i od razu maluję rzęsy (Hypnose Lancome lub AV Sephora). Maskary się nie osypują, nie rozmazują (nawet w upałach), a rzęsy po demakijażu są miękkie i elastyczne, więc najwidoczniej ta baza rzeczywiście pielęgnuje. Polecam, choć trzeba uważać: bardzo łatwo uzyskać efekt laleczki z rzęsami do brwi jak i również karykaturalny, wulgarny wygląd. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

Zobacz także inne Bazy pod tusz do rzęs